Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για τις ρυθμίσεις οφειλώ

Οι ρυθμίσεις των οφειλών προς τη ΔΕΗ χωρίς προκαταβολή δεν θα ισχύουν για τις περιπτώσεις που γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, διευκρινίζει η ΔΕΗ σε αποψινή ανακοίνωση. Το πρόγραμμα ρυθμίσεων σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή που ξεκίνησε την 1η Απριλίου παρατάθηκε ήδη ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε επίσης ότι ως τώρα 290.000 πελάτες ρύθμισαν τις οφειλές τους με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και καλεί τους υπόλοιπους 1,5 εκατ. πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές να σπεύσουν να τις ρυθμίσουν.

Η ΔΕΗ διαψεύδει εξάλλου δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία «πήρε πίσω πελάτη με φέσι σε ιδιώτη προμηθευτή». Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει:

«Η ΔΕΗ έχει πρωτοστατήσει στη μάχη για την καθιέρωση ξεκάθαρων κανόνων ώστε η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας να γίνει συντεταγμένα και να σταματήσουν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως συχνά συνέβη σε βάρος της Επιχείρησης από τρίτους».

Επισημαίνεται ότι η διοίκηση της ΔΕΗ έχει δώσει αυστηρές οδηγίες προς το προσωπικό σχετικά με αιτήσεις αλλαγής προμηθευτή. Στη σχετική εγκύκλιο του γενικού διευθυντή Εμπορίας μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής:

«Παρακαλώ για την πιστή εφαρμογή των προβλεπομένων (...) ήτοι, στα αιτήματα νέας εκπροσώπησης από πελάτη άλλου προμηθευτή, μεταξύ των λοιπών δικαιολογητικών, να ζητείται υποχρεωτικά η προσκόμιση:
-του τελευταίου εκδοθέντα λογαριασμού μαζί με το σχετικό αποδεικτικό εξόφλησής του ή εναλλακτικά
-εγγράφου του προμηθευτή του, από το οποίο να προκύπτει ότι έχει συναφθεί ρύθμιση εξόφλησης της οφειλής και αυτή τηρείται.

»Στην περίπτωση που από τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά προκύπτει ότι ο πελάτης εμπίπτει στις περιοριστικές διατάξεις των προβλεπομένων στο άρθρο 42 του Κώδικα Προμήθειας (έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στον προμηθευτή του ή έχει συνάψει ρύθμιση εξόφλησης η οποία δεν τηρείται), τότε θα ενημερώνεται ο πελάτης ότι κατά τα προβλεπόμενα στον κώδικα προμήθειας, δεν δύναται να ασκήσει το δικαίωμά του για αλλαγή προμηθευτή, εάν δεν τακτοποιήσει πρώτα τις οφειλές του προς τον Προμηθευτή του».

Όπως είναι γνωστό με πρόσφατη ρύθμιση, δεν επιτρέπεται η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον προηγούμενο ή αν υπάρχουν θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί.

Πηγή www.lifo.gr

Πανικός σε πτήση Βερολίνο - Ηράκλειο

Μόνο ήρεμα δεν κύλησε πτήση τσάρτερ της Air Berlin προς την Κρήτη. Επιβάτης αποβιβάστηκε με χειροπέδες 


Πανικός επικράτησε σε πτήση αεροσκάφους τσάρτερ της Air - Berlin που εκτελούσε δρομολόγιο από Βερολίνο προς Ηράκλειο όταν έκπληκτοι οι επιβάτες είδαν έναν άνδρα, λίγο μετά την απογείωση, να σηκώνεται όρθιος και σε έξαλλη κατάσταση (πιθανόν υπό την επήρεια αλκοόλ) να φωνάζει στα γερμανικά και να χειρονομεί.
Μετά τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί και τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών επικράτησε αναστάτωση, έως ότου διευκρινιστεί τι είχε συμβεί. Όταν μάλιστα άρχισε να κινείται απειλητικά από το πίσω μέρος του αεροπλάνου, προς τα μπρος και προς επιβάτες, ξαφνικά συνέβη το αναπάντεχο.
Ένας άνδρας που μέχρι εκείνη τη στιγμή φαίνονταν ως κανονικός επιβάτης, σηκώθηκε και με γρήγορες όσο και «επαγγελματικά» επιδέξιες κινήσεις, ακινητοποίησε τον εκτός εαυτού επιβάτη, τον έριξε στο πάτωμα του αεροσκάφους και αμέσως του πέρασε και χειροπέδες! Κάπου εκεί, έληξε χωρίς απρόοπτα η περιπέτεια των επιβατών της πτήσης, ενώ από το πιλοτήριο ο κυβερνήτης, την ώρα που το αεροσκάφος προσέγγιζε το αεροδρόμιο Ηρακλείου για να προσγειωθεί, μέσω πύργου ελέγχου, ειδοποιούσε την Αστυνομία του Αεροδρομίου.

Λίγο αργότερα ο «ταραξίας» οδηγήθηκε από αστυνομικούς του αεροδρομίου «Ν.Καζαντζάκης» Ηρακλείου, στο τμήμα εντός του αερολιμένα. Ωστόσο δεν κρατήθηκε και αποχώρησε αφού δεν υπεβλήθη μήνυση από κανένα και έχοντας συνέλθει προφανώς και από την επήρεια του αλκοόλ.
Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου ο άνδρας που πέρασε χειροπέδες στον ταραξία ήταν αστυνομικός που ταξίδευε για διακοπές στην Κρήτη. Είναι όμως πιθανόν, αυτή είναι να είναι η «επίσημη» εκδοχή και για λόγους ασφαλείας, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γερμανία, οι εκεί αρχές να έχουν λάβει ειδικά μέτρα για τις πτήσεις τους, όπως και σε άλλες χώρες.
Είναι δηλαδή πιθανόν, αστυνομικοί με προκάλυψη ταξιδιώτη, να βρίσκονται εντός πτήσεων εξωτερικού και εσωτερικού. Ιδίως τους θερινούς μήνες που χιλιάδες Γερμανοί διακινούνται σε τουριστικές περιοχές για τις διακοπές τους.
Πηγή: www neakriti.grΣύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου ο άνδρας που πέρασε χειροπέδες στον ταραξία ήταν αστυνομικός που ταξίδευε για διακοπές στην Κρήτη. Είναι όμως πιθανόν, αυτή είναι να είναι η «επίσημη» εκδοχή και για λόγους ασφαλείας, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γερμανία, οι εκεί αρχές να έχουν λάβει ειδικά μέτρα για τις πτήσεις τους, όπως και σε άλλες χώρες.
Είναι δηλαδή πιθανόν, αστυνομικοί με προκάλυψη ταξιδιώτη, να βρίσκονται εντός πτήσεων εξωτερικού και εσωτερικού. Ιδίως τους θερινούς μήνες που χιλιάδες Γερμανοί διακινούνται σε τουριστικές περιοχές για τις διακοπές τους.
Πηγή: www.neakriti.gr

ΣΕΙΕΤΑΙ Η ΓΗ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ!!! ΣΕΙΣΜΟΣ, ΜΕΓΕΘΟΥΣ, 7.7 ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΡΙΧΤΕΡ, ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΜΑΡΙΑΝΕΣ ΝΗΣΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό σήμερα, κοντά στις Βόρειες Μαριάνες Νήσους.
Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) και το Κέντρο Έγκαιρης Ειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό των ΗΠΑ δεν αναμένεται να προκαλέσει τσουνάμι.
Το επίκεντρο του σεισμού, που αρχικά αναφέρθηκε πως είχε μέγεθος 7,6 βαθμών, εντοπίστηκε 49 χλμ. βόρεια της νήσου Παγκάν (Pagan), το οποίο ανήκει στις αραιοκατοικημένες Βόρειες Μαριάνες Νήσους, σε ένα ηφαιστειακό αρχιπέλαγος. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν αρκετά μεγάλο, στα 212 χιλιόμετρα κάτω από τον βυθό της θάλασσας, γεγονός που άμβλυνε τις επιπτώσεις του.
«Δοθέντος του βάθους της σεισμικής δόνησης δεν αναμένεται (να προκληθεί) τσουνάμι», ανακοίνωσε το Κέντρο Έγκαιρης Ειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό.
ΠΗΓΗ:cnn.gr

Οι μεγάλοι οίκοι μόδας ντύνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Ρίο



Φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο αποκτούν αέρα πασαρέλας! Ενωμένοι σχεδιαστές μόδας, δημιουργούν αποκλειστικά για τους αθλητές!

Μια διαφορετική νότα, θα υπάρχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!
Διάσημοι και επιτυχημένοι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο έχουν επιστρατευτεί από τις Ολυμπιακές αποστολές χωρών προκειμένου να σχεδιάσουν τις εμφανίσεις των κορυφαίων αθλητών τους, που συμμετέχουν στους αγώνες  στη Βραζιλία.
Οι DSquared2 ανέλαβαν την ομάδα του Καναδά!
1036273_gq-dsquared2-canadian-olympic-opening-ceremony-outfit
Η Stella McCartney την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας.
1036274_stella-mccartney-team-gb
Η Lacoste τους Γάλλους!
1036275_lacoste-olympics-05
O Ralph Lauren υπογράφει νέες στολές για την ομάδα των ΗΠΑ!
1036276_Ralph-Lauren-outfits-USA-Olympic-team-1152x759
Ενώ τις στολές των αθλητών της Κούβας , υπογράφει ο μοναδικός οίκος Louboutin, που για πρώτη φορά σχεδιάζει και ρούχα! Φυσικά σχεδίασε και τα παπούτσια των αθλητών τα οποία κρύβουν μια κατακόκκινη σόλα, το διάσημο χαρακτηριστικό του οίκου.
1036280_13717460_10153975308941865_6934041493143816296_o
Πηγή www.lifo.gr