Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Πως οι Γάλλοι ανακάλυψαν το μολύβι για στρατηγικούς λόγους, την περίοδο που πολεμούσαν εναντίον της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Πρωσίας και της Αυστρίας! Τι σημαίνουν τα γράμματα και ο αριθμοί πάνω στα μολύβια ...

Το 1794, πέντε χρόνια μετά τη Γαλλική Επανάσταση, η Γαλλία βρισκόταν σε πόλεμο, σχεδόν με τους πάντες στην Ευρώπη. Αγγλία, Ισπανία, Πρωσία και Αυστρία. Το χειρότερο ήταν, ότι οι Γάλλοι αντιμετώπιζαν ελλείψεις σε ένα πολύτιμο υλικό. Το μολύβι! Οι γραφίδες φτερού, βρώμιζαν και ήταν δύσχρηστες. Ειδικά για έναν στρατό που ήταν σε πόλεμο. Αν ένα μήνυμα έπρεπε να γραφτεί γρήγορα ή έπρεπε να σκιαγραφήσουν τις οχυρώσεις του εχθρού, το μολύβι ήταν ανεκτίμητο.
Ο εφευρέτης Νικολά Ζακ Κοντέ Όμως, ο γραφίτης που χρειαζόταν για τη μύτη του μολυβιού, προερχόταν κυρίως από την Αγγλία και την Πρωσία, που ήταν πλέον εχθροί της Γαλλίας. Με λιγοστά αποθέματα γραφίτη, και χωρίς τρόπο απόκτησης νέων, η Γαλλία αντιμετώπιζε μεγάλη έλλειψη σε μολύβια. Ο Γάλλος υπουργός πολέμου, αποφάσισε να στραφεί, στην επιδεξιότητα του ταλαντούχου εφευρέτη Νικολά – Ζακ Κοντέ. Η ιδέα του Κοντέ, ήταν να αυξήσει την διάρκεια ζωής του γραφίτη, θρυμματίζοντας μια μικρή ποσότητα σε λεπτή σκόνη και αναμιγνύοντας την με μια ακόμα ουσία. Ποια όμως θα μπορούσε να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα; Άλλοι εφευρέτες είχαν δοκιμάσει κόλλα ή ακόμη και λάδι φάλαινας, χωρίς αποτέλεσμα. Ο εφευρέτης πειραματίστηκε αδιάκοπα για οχτώ μέρες. Και το κατάφερε! Συνδύασε γραφίτη με άργιλο, πίεσε το μείγμα σε καλούπι και τέλος του έβαλε φωτιά σε ένα καμίνι. Το αποτέλεσμα; Δεκάδες μολύβια, από μια μικρή ποσότητα γραφίτη. Η νέα μέθοδος του Κοντέ, είχε μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται, για τη μέθοδο που χρησιμοποιείται και σήμερα για την παρασκευή μολυβιών. Τον Ιανουάριο του 1795, ο Κοντέ απέκτησε τη γαλλική ευρεσιτεχνία και κάπως έτσι γεννήθηκε το σύγχρονο μολύβι! Ο ίδιος ανακάλυψε ότι η χρήση περισσότερου αργίλου δημιουργούσε σκληρότερο μολύβι, ενώ ο λιγότερος, μαλακότερο. Έτσι σχεδίασε 4 βαθμίδες μολυβιών. Από εκεί «κατάγεται» το μαθητικό μολύβι Νο 2!... 

Ποιο μολύβι πρέπει να χρησιμοποιήσω; Η ποιότητα του μολυβιού διαχωρίζεται από τα γράμματα ή τους αριθμούς που είναι τυπωμένα στο πλάι του μολυβιού. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν πόσο σκληρό ή πόσο μαλακό είναι το μολύβι. Τα πιο μαλακά μολύβια αφήνουν πιο σκούρο αποτύπωμα. Το HB είναι μολύβι μέσης σκληρότητας για πολλές χρήσεις. Το B υποδηλώνει πιο μαλακά μολύβια. Ένας αριθμός δίπλα στο B, όπως 2B ή 6B, υποδηλώνει πόσο μαλακό είναι. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο μαλακό είναι το μολύβι. Το H υποδηλώνει σκληρότερα μολύβια. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός—2H, 4H, 6H και ούτω καθεξής—τόσο σκληρότερο είναι το μολύβι. Το F υποδηλώνει λεπτή μύτη. Μερικές χώρες χρησιμοποιούν διαφορετικά συστήματα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγου χάρη, το μολύβι αριθμός 2 είναι το αντίστοιχο του HB. Σε αυτό το σύστημα, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο σκληρότερο είναι το μολύβι.... 


πηγή http:www.mixanitouxronou.gr

''τρολαρισμα'' για Τσίπρα-Τζολί

Το αδιαχώρητο επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στον Πειραιά μετά την άφιξη της Αντζελίνα Τζολί, το αδιαχώρητο επικρατεί και στο Twitter τις τελευταίες ώρες, με τους χρήστες των social media να τρολάρουν… αθεράπευτα την συνάντηση της με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το hashtag #AngelinaJolie σκαρφάλωσε στην κορυφή των trends, με τα twetes να είναι σπαρταριστά και τους χρήστες να αναρωτιούνται πώς θα συνομιλήσει στα Αγγλικά η Αντζελίνα με τον Τσίπρα, αλλά και πώς θα «πάρει» το τετ-α-τετ η Περιστέρα Μπαζιάνα, γνωρίζοντας ήδη πως η 40χρονη σταρ έχει χωρίσει τον Μπραντ Πιτ από την Τζένιφερ Άνιστον.

πηγή star.gr

Παράταση για ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων και επαγγελματιών

Έως τις 3 Μαΐου με τροπολογία του ΥΠΟΙΚ


Παρατείνεται μέχρι τις 3 Μαΐου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων βιώσιμων μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, για την ελάφρυνση και το διακανονισμό οφειλών τους.
Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στο νομοσχέδιο με τίτλο «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2013/50/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2013 και στο άρθρο 1 της Οδηγίας 2014/51/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και άλλες διατάξεις», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η παράταση δίνεται προκειμένου να μην υπάρξει ρυθμιστικό κενό, έως ότου καθοριστεί το νέο βελτιωμένο πλαίσιο για τη ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς χρηματοδοτικούς φορείς.
«Η κάλυψη του ρυθμιστικού κενού διευκολύνει τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες να αξιοποιήσουν και το χρονικό διάστημα της παράτασης για τη ρύθμιση των χρεών τους. Παράλληλα, η προτεινόμενη ρύθμιση παρέχει ικανό χρόνο για διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς των προωθούμενων βελτιώσεων του θεσμικού πλαισίου», τονίζεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση.
Επίσης, με άλλη τροπολογία ρυθμίζονται θέματα του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ). Ειδικότερα, η ρύθμιση προβλέπει την ανάληψη από το ελληνικό Δημόσιο του ανεξόφλητου ποσού των δανείων που έχει συνάψει ο ΟΔΙΕ, ενώ η εξυπηρέτησή τους ανατίθεται στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους

πηγή newsbeast.gr

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Υπαρκτός ο κίνδυνος επιδημιών στους καταυλισμούς προσφύγων

«Αν δεν ληφθούν μέτρα είναι σχεδόν βέβαιη η εμφάνιση περισσοτέρων κρουσμάτων στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων» τονίζει ο ΠΙΣ σε ανακοίνωσή του 

Tον κώδωνα του κινδύνου για την εκδήλωση επιδημιών στους χώρους όπου έχουν εγκλωβιστεί οι πρόσφυγες κρούει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με αφορμή και τα δύο πρόσφατα κρούσματα ηπατίτιδας Α σε παιδιά από τη Συρία στην Ειδομένη και τον Πειραιά.

«H Δημόσια υγεία πρέπει να προστατευθεί με κάθε τρόπο, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιδημιών που μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις, που δύσκολα θα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Δεδομένου ότι η μετάδοση του συγκεκριμένου ιού, της ηπατίτιδας Α, ευνοείται από τις κακές συνθήκες διαβίωσης, αν δεν ληφθούν μέτρα είναι σχεδόν βέβαιη η εμφάνιση περισσοτέρων κρουσμάτων στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων» τονίζει ο ΠΙΣ σε ανακοίνωσή του και ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να  προχωρήσει στον εμβολιασμό έναντι της ηπατίτιδας Α των προσφύγων και των μεταναστών που διαμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης και σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με προτεραιότητα στα παιδιά.

Καθώς ο ιός της ηπατίτιδας Α μεταδίδεται μέσω των κοπράνων και κυρίως με την κατανάλωση μολυσμένης τροφής και νερού, ο ΠΙΣ υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής, όπως είναι το καλό πλύσιμο των χεριών, ιδίως πριν την κατανάλωση της τροφής και η κατανάλωση μόνο εμφιαλωμένου νερού. Τέλος, απαραίτητη κρίνεται η εγκατάσταση-μετεγκατάσταση των προσφύγων-μεταναστών σε χώρους όπου υπάρχουν στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής (διαμονής-ύδρευσης-αποχέτευσης).

ΠΗΓΗ http:www.protothema.gr

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ...

«Βρίσκομαι εδώ ώστε να ενισχύσω τις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας και της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να επισπευσθεί η επείγουσα αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης», δηλώνει η πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί για την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην Ελλάδα εκ μέρους του ΟΗΕ.
«Αναμένω με ενδιαφέρον να συναντήσω τις αρχές, τους εταίρους και τους εθελοντές που εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να διασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων ανθρώπων», υπογραμμίζει σε δελτίο Τύπου η διάσημη ηθοποιός, ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας.
Η Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται σήμερα την Ελλάδα εκ μέρους του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι. Η κ. Τζολί βρέθηκε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα, όπου συνομίλησε με πρόσφυγες και άκουσε τις ιστορίες τους.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η ειδική απεσταλμένη θα επαναλάβει τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας προς την Ελλάδα όσον αφορά την προσπάθεια να ενισχυθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ασύλου, να γίνονται σεβαστά τα θεμελιώδη διεθνή πρότυπα προστασίας και προσφυγικού δικαίου και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΕΕ σχετικά με τη μετεγκατάσταση. Επίσης, όπως σημειώνεται, η κ. Τζολί «θα εκφράσει την εκτίμησή της για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει η Ελλάδα στους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο οι οποίοι έχουν φθάσει στις ακτές των νησιών της έπειτα από επικίνδυνα, δύσκολα, και ορισμένες φορές, μοιραία ταξίδια».
Η ειδική απεσταλμένη πρόκειται επίσης να συμμετάσχει στη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο στη Γενεύη με θέμα τις νόμιμες οδούς που μπορούν να έχουν οι Σύροι πρόσφυγες, όπως η επανεγκατάσταση, τα προγράμματα υποδοχής για ανθρωπιστικούς λόγους, οι ιδιωτικές χορηγίες, η οικογενειακή επανένωση, οι υποτροφίες για σπουδές και τα προγράμματα εργασιακής κινητικότητας.
πηγή www.newsit.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16-3-1872 Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΓΓΛΙΑΣ,ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το Κύπελλο Αγγλίας είναι ο αρχαιότερος ποδοσφαιρικός θεσμός του κόσμου, με την αίγλη του να ξεπερνά τα σύνορα του νησιού, εδώ και πολλά χρόνια. Η απόφαση για τη δημιουργία του πάρθηκε στις 20 Ιουλίου 1871 στα γραφεία του λονδρέζικου περιοδικού The Sportsman, έπειτα από πρόταση του επίτιμου γραμματέα της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Τσαρλς Άλκοκ.
Η πρώτη διοργάνωση ξεκίνησε λίγους μήνες αργότερα, με τη συμμετοχή 15 ομάδων. Ο τελικός έγινε στις 16 Μαρτίου του 1872 στο Κένινγκτον Οβάλ του Λονδίνου. 2000 θεατές πλήρωσαν από ένα σελίνι για να παρακολουθήσουν το μεγάλο αγώνα, με αντιπάλους τους Wanderers και τους Royal Engineers.
Οι Wanderers αποτελούνταν από πρώην φοιτητές και μαθητές δημόσιων σχολείων της Αγγλίας, με αρχηγό τον εμπνευστή της διοργάνωσης Τσαρλς Άλκοκ, ενώ οι Royal Engineers από αξιωματικούς του Μηχανικού του Αγγλικού Στρατού.
Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου δεν είχε τη μορφή που ξέρουμε σήμερα. Οριζόντια δοκάρια δεν υπήρχαν, όπως και δίχτυα, παρά μόνο δύο κάθετα δοκάρια σε κάθε τέρμα. Από πλευράς κανονισμών, το πέναλτι ήταν κάτι άγνωστο στους ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής.
Οι Wanderers παρουσίασαν καλύτερο σύνολο και νίκησαν 1-0 τους αντιπάλους τους, σηκώνοντας την πρώτη κούπα της διοργάνωσης, που κόστισε 20 λίρες. Το γκολ σημειώθηκε με διαγώνιο σουτ του Μόρτον Μπέιτς, αφού ο βασιλιάς της ντρίμπλας αιδεσιμότατος Βιντάλ άδειασε την άμυνα των Engineers.
Οι Royal Engineers είχαν την ατυχία να χάσουν από το δέκατο λεπτό τον υπολοχαγό Κρίσγουελ, λόγω τραυματισμού στην ωμοπλάτη και να συνεχίσουν τον αγώνα με 10 παίκτες, αφού αλλαγές δεν επιτρέπονταν.

Οι συνθέσεις των ομάδων

  • WANDERERS: Γουέλτς, Αλκοκ, Μπετς, Μπόνσορ, Μπόουεν, Κρέικ, Χούμαν, Λούμποκ, Τόμσον, Βιντάλ, Γούλαστον.
  • ROYAL ENGINEERS: Λγος Μάριντιν, Λγος Μέριμαν, Υπλγος Αντισον, Υπλγος Κρίσγουελ, Υπλγος Μίτσελ, Υπλγος Τέιλιουρ, Υπλγος Ριτς, Υπλγος Γκούντουιν, Υπλγος Μούιρχεντ, Υπλγος Κότερ, Υπλγος Μπογκλ.
Διαιτητής: Α. Στερ (Άπτον Παρκ)


ΠΗΓΗ:
sansimera.gr

ΣΕ ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΙΝΑΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο πολυαγαπημένος θείος του Ηλίας ΨινάκηΣταύρος Ψινάκης και η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό της Μανίλα.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος Μαραθώνα ανήρτησε φωτογραφία του θείου του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, όπου έγραψε: "I already miss you #stevepsinakis you are the person that I always loved and admired...See you soon... (Μου λείπεις ήδη, Σταύρο Ψινάκη, είσαι ο άνθρωπος, που πάντοτε αγαπούσα και θαύμαζα. Θα σε δω σύντομα…)
Πρόκειται για μια εξέχουσα προσωπικότητα των Φιλιππίνων. Μάλιστα, είχε ανακηρυχθεί ήρωας της χώρας, καθώς είχε ηγηθεί της αντίστασης κατά του δικτάκτορα Μάρκος.
Από τις εκδόσεις Φερενίκη είχε εκδοθεί το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Σταύρου Ψινάκη «Ο Ελληνας των Φιλιππίνων», όπου είχε αφηγηθεί τη συναρπαστική ζωή του, την άνοδο και την πτώση μιας διδακτορίας, μια απόδραση, μια στημένη δίκη και μια δολοφονία.
Ο Σταύρος Ψινάκης είχε γεννηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου του 1931 στην Κοζάνη. Γιος της Νεκταρίνης και του στρατιωτικού Ηλία Ψινάκη, ήταν το το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Τα μεγαλύτερα αδέλφια του ήταν ο Νότης (πατέρας του Ηλία Ψινάκη) και η Γιάννα.
 Επιχειρηματίας που έγραψε ιστορία στις Φιλιππίνες
Ο Σταύρος Ψινάκης έγραψε λαμπρή ιστορία στον τομέα των επιχειρήσεων στις Φιλιππίνες. Παντρεμένος με μία διάσημη Φιλιππινέζα, τη μοναχοκόρη του μεγιστάνα των ΦιλιππίνωνDon Lopez, ,Presy Lopez που είχε αναπτύξει δραστηριότητα σε διάφορους τομείς και είχε στην ιδιοκτησία του την εταιρία τηλεπικοινωνιών και ηλεκτροδότησης της χώρας, τη Meralko, δύο τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.
Μάλιστα, ο περίφημος Φερντινάντο Μάρκος ήταν συνεργάτης του, όταν ξαφνικά, κάποια στιγμή τη δεκαετία του '70, με τη βοήθεια και την παρότρυνση της γυναίκας του, Ιμέλντα, υποκίνησε πραξικόπημα και ανέβηκε στην εξουσία ως δικτάτορας. Ενα από τα πρώτα μελήματα του Μάρκος ήταν να περάσει στα χέρια του τις εταιρείες της οικογένειας Ψινάκη. Ο Σταύρος Ψινάκης πήγε στην Αμερική, απ' όπου διά της διπλωματικής οδού, με τη βοήθεια της CIA και του τότε προέδρου Τζίμι Κάρτερ, κατάφερε να ελευθερώσει τον αδερφό της συζύγου του που είχε φυλακίσει το καθεστώς των Φιλιππίνων. Μάλιστα, όλη αυτή η προσπάθεια έγινε ταινία, με τον τίτλο «Scapo». 
ΠΗΓΗ:newpost.gr

Νέες αλλαγές στα capital controls - Τι ισχύει για καταθέσεις, δάνεια, αναλήψεις


Ανοίγει ο δρόμος για τις προθεσμιακές καταθέσεις αλλά και για την αποπληρωμή έως του 50% των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων

Νέες αλλαγές, στο πλαίσιο των περιορισμών που επιβάλλονται στις τραπεζικές συναλλαγές, επιφέρει απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης στο ΦΕΚ.

Μεταξύ άλλων, ανοίγει ο δρόμος για τις προθεσμιακές καταθέσεις αλλά και για την αποπληρωμή έως του 50% των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται στα 1.000 ευρώ το μήνα -από 500 ευρώ που ισχύει σήμερα- το όριο για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, εκτός από την αύξηση του ορίου για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, επιτρέπεται η μερική αποπληρωμή δανείου έως του 50% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στις 11/3/2016. 

Αντίθετα επιτρέπεται η πλήρης:


α) αποπληρωμή με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό,

β) αποπληρωμή μέσω χορήγησης νέου δανείου, με σκοπό την αναδιάρθρωση, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό του νέου δανείου είναι ίσο τουλάχιστον με το ποσό του ανεξόφλητου κεφαλαίου του αρχικού δανείου, και

γ) αποπληρωμή στεγαστικού δανείου με σκοπό την πώληση του ακινήτου, το οποίο, προς εξασφάλιση του δανείου, βαρύνεται με εμπράγματη ασφάλεια και υπό την προϋπόθεση ότι το αίτημα για την εξόφληση του δανείου συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του πωλητή ότι θα προσκομίσει στο πιστωτικό ίδρυμα το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας του ακινήτου το αργότερο εντός μηνός από την κατά τα ανωτέρω πρόωρη εξόφληση του δανείου.

Προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών αυξάνεται επίσης το όριο των συναλλαγών που διεκπεραιώνονται απευθείας από τα τραπεζικά ιδρύματα και το οποίο ορίζεται πλέον στα 10.000 ευρώ. 

Με την ίδια απόφαση επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμών:

- Για την εξυπηρέτηση νομικών προσώπων, όπως και ατομικών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, που δεν διαθέτουν λογαριασμό εξυπηρέτησης της δραστηριότητας τους σε κανένα πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα

- Η μεταφορά του λογαριασμού διαχείρισης μισθοδοσίας ενός εργοδότη από ένα πιστωτικό ίδρυμα σε άλλο, στο οποίο αυτός ήδη τηρεί λογαριασμό. Οι εργαζόμενοι στην περίπτωση αυτή θα έχουν δικαίωμα ανάληψης μετρητών από το ένα από τα δύο πιστωτικά ιδρύματα, εκτός εάν κωδικοί πελάτη (customer id) προϋπήρχαν και στα δύο πιστωτικά ιδρύματα

- Το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως ή η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό, για πρόσωπα που φέρουν την ιδιότητα του φοιτητή ή σπουδαστή, εφόσον ο τόπος σπουδών είναι διαφορετικός από τον μέχρι τώρα τόπο μόνιμης κατοικίας τους και υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίσταται άλλος διαθέσιμος λογαριασμός στο όνομά τους με την ιδιότητα του δικαιούχου ή συνδικαιούχου.

πηγή protothema.gr

ΣΕ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΗ ΠΟΙΝΗ ΜΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ!

Η Βόρεια Κορέα καταδίκασε Αμερικανό φοιτητή σε καταναγκαστική εργασία 15 ετών για ανατραπτικές ενέργειες την Τετάρτη, αφού εκείνος ομολόγησε ότι έκλεψε σύμβολο προπαγάνδας του καθεστώτος από δωμάτιο ξενοδοχείου.
Ο καταδικασθείς είναι ο 21χρονος Ότο Γουάρμπιερ, φοιτητής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια και την ποινή του κατακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας.
«Στην πορεία της έρευνας, ο κατηγορούμενος ομολόγησε το σημαντικό αδίκημα», τονίζει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης Μπιλ Ρίτσαρντσον είχε συναντήσει νωρίτερα δύο Βορειοκορεάτες ομολόγους του από το γραφείο της Β. Κορέας στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, πιέζοντας για την απελευθέρωση του κ. Γουάρμπιερ.
Ο φοιτητής είχε συλληφθεί στις αρχές Ιανουαρίου, ενώ επισκεπτόταν τη χώρα με γκρουπ τουριστών.
Είχε αφαιρέσει σύμβολο προπαγάνδας του καθεστώτος από σημείο στο ξενοδοχείο όπου διέμενε το οποίο προοριζόταν μόνον για το προσωπικό.
ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΠΟ Δ.Ε.Η

Πώς θα γίνονται οι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών χιλιάδων καταναλωτών στη ΔΕΗ. Δύο εναλλακτικά σενάρια του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο τραπέζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές που μελετώνται είναι κυρίως δύο:

Η πρώτη αφορά την προκαταβολή που ζητά η ΔΕΗ προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα ένας καταναλωτής, από νοικοκυριά έως μικρές επιχειρήσεις. Το ποσοστό προκαταβολής έχει μειωθεί από πέρυσι τον Ιούνιο στο 10% από 20% που ήταν προηγουμένως, αλλά και πάλι αποτελεί αντικίνητρο. Τώρα η ΔΕΗ πιέζεται από τον κ. Σκουρλέτη να μειώσει ακόμα περισσότερο, ακόμα και να καταργήσει την προκαταβολή.
Η δεύτερη αλλαγή αφορά το πλήθος των δόσεων που «δίνει» η ΔΕΗ στους διακανονισμούς που κάνει, για την αποπληρωμή των παλιών οφειλών. Σήμερα θεωρητικά μπορεί να φτάσουν και τις 36, στη πράξη όμως σπάνια τα καταστήματα της ΔΕΗ εγκρίνουν πάνω από 10. Σύντομα θα υπάρξει εγκύκλιος προς τα περιφερειακά καταστήματα για να εξαντλούνται, ανάλογα βέβαια με την περίπτωση, όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν.
Επιπλέον η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε καταγραφή όλων των κλειστών σπιτιών και των επιχειρήσεων που έχουν κηρύξει πτώχευση, ώστε να πάψει να «γράφει» στις απαιτήσεις της τα χρέη αυτών των παλιών καταναλωτών. Σήμερα η ΔΕΗ δεν γνωρίζει πόσες και ποιες είναι οι πτωχευμένες επιχειρήσεις, τις οφειλές των οποίων συνεχίζει να διεκδικεί. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και με τα κλειστά - ξενοίκιαστα σπίτια.
Το νέο πρόγραμμα διακανονισμών σχετίζεται άμεσα με το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 2,2 δις. ευρώ, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να περάσει στους καταναλωτές και τις μειώσεις που έχουν προκύψει στο κόστος παραγωγής του ρεύματος λόγω πτώσης των διεθνών τιμών των καυσίμων.
Σε αυτή τη βάση αναπτύσσεται και η πίεση που ασκεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, καθώς ο Πάνος Σκουρλέτης βλέπει ένα «έτοιμο» φιλολαϊκό μέτρο, δηλαδή τη μείωση των τιμολογίων ρεύματος, να «σκαλώνει» στην αδυναμία του μηχανισμού της ΔΕΗ να εισπράξει κάποια τουλάχιστον από τα παλιά «φέσια».
Από την άλλη, στελέχη της ΔΕΗ επισημαίνουν ότι οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν γρήγορα, διαφορετικά οι λεγόμενοι «στρατηγικοί κακοπληρωτές», δηλαδή εκείνοι που μπορούν να πληρώσουν αλλά δεν πληρώνουν, θα σταματήσουν κάθε καταβολή περιμένοντας την ευνοϊκότερη ρύθμιση.
Πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι το σημερινό εν λειτουργία πρόγραμμα της ΔΕΗ για κακοπληρωτές πελάτες έχει ζωή περίπου 9 μηνών. Εξαγγέλθηκε πανηγυρικά τον Ιούνιο του 2015, επί υπουργίας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο απολογισμός του όμως είναι μάλλον αρνητικός, γι’ αυτό και οδεύει προς αναθεώρηση.
ΠΗΓΗ:news247.gr

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ:ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΟΥ 2015 ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Tον δρόμο για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2015 ανοίγει τροπολογία που κατέθεσαν το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Τρύφων Αλεξιάδης.
Η τροπολογία περιλαμβάνει τρεις διατάξεις, με τις οποίες ορίζονται
α) ποιοι απαλλάσσονται από τα τεκμήρια για τα εισοδήματα του 2015
β) η φορολογική εξίσωση των ζευγαριών που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με τα έγγαμα ζευγάρια και
γ) η χορήγηση της δυνατότητας υποβολής της φορολογικής δήλωσης για όσους συμμετέχουν σε επιχειρήσεις μετά την υποβολή της δήλωσης από τις επιχειρήσεις αυτές.
 
Αναλυτικότερα:
Ποιοι απαλλάσσονται από τα τεκμήρια
Με την πρώτη διάταξη της τροπολογίας προβλέπεται η απαλλαγή από τα τεκμήρια για εισοδήματα, τα οποία αποκτούν περιστασιακά απασχολούμενοι ή ευκαιριακά απασχολούμενοι (άνεργοι, νοικοκυρές, φοιτητές, συμμετέχοντες σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας).
Οι ομάδες αυτές «σώζονται» από τα τεκμήρια, εφόσον δεν είναι επιτηδευματίες, ήτοι δεν έχουν κάνει έναρξη εργασιών.
Επομένως, θα φορολογούνται ως εισόδημα από μισθωτή εργασία, με την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.Σύμφωνο συμβίωσης
Με τη δεύτερη διάταξη της τροπολογίας προβλέπεται η φορολογική εξίσωση των ζευγαριών που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με τα έγγαμα ζευγάρια.
Ειδικότερα, βάσει της απόφασης, ο ένας από τους υπογράφοντες το σύμφωνο συμβίωσης θα πρέπει να δηλώνεται από τους ίδιους ως υπόχρεος της υποβολής φορολογικής δήλωσης.Επιχειρήσεις
Με την τρίτη διάταξη της τροπολογίας χορηγείται η δυνατότητα υποβολής της φορολογικής δήλωσης για όσους συμμετέχουν σε επιχειρήσεις μετά την υποβολή της δήλωσης από τις επιχειρήσεις αυτές και συγκεκριμένα μέχρι το πρώτο 15νθήμερο από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης των επιχειρήσεων ή νομικών οντοτήτων.

ΠΗΓΗ:iplus.gr

ΦΟΡΟΥΣ - ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 7000Ε,ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ!!!

Αυξήσεις-φωτιά στους φόρους εισοδήματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα άνω των 7.000 ευρώ από μισθούς ή συντάξεις ή μηναία ποσά μισθών άνω των 500 ευρώ και μηνιαίες συντάξεις άνω των 580 ευρώ.
Φόροι σοκ  και για όσους φορολογούμενους εμφανίζουν στην εφορία καθαρά κέρδη άνω των 35.000 ευρώ από την ατομική άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων αναμένεται να προκύψουν από τις φορολογικές κλίμακες των εισοδημάτων του 2016, τις οποίες επιδιώκουν να επιβάλουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών: 
1) Η κλίμακα φορολογίας των μισθών και των συντάξεων θα πρέπει να τροποποιηθεί ως προς το ύψος της χορηγούμενης έκπτωσης φόρου, ώστε αυτό να περιοριστεί από τα 2.100 στα 1.540 ευρώ και το έμμεσο αφορολόγητο όριο που θα προκύπτει να περιοριστεί από τα 9.545 στα 7.000 ευρώ. Επιπλέον, ο συντελεστής φόρου εισοδήματος 22% θα πρέπει να ισχύει για ετήσια εισοδήματα μέχρι 22.000 ευρώ, αντί 25.000 ευρώ που προβλέπει η ισχύουσα σήμερα κλίμακα. Αντιστοίχως, ο συντελεστής φόρου 32% θα πρέπει να ξεκινά πάνω από το επίπεδο των 22.000 ευρώ, αντί των 25.000 ευρώ που ξεκινά στην ισχύουσα σήμερα κλίμακα, και να εξακολουθεί να καταλήγει μέχρι το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 42.000 ευρώ. Πάνω από το επίπεδο των 42.000 ευρώ θα πρέπει να εξακολουθεί να ισχύει συντελεστής φόρου 42%.
Έτσι, η κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων θα πρέπει να διαμορφωθεί ως εξής:
* Τα πρώτα 22.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος θα εξακολουθούν να φορολογούνται με 22%.
* Τα επόμενα 20.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος, που αντιστοιχούν στο τμήμα ετησίου εισοδήματος από 22.001 έως 42.000 ευρώ, θα πρέπει να φορολογούνται με 32%.
* Στο τμήμα ετησίου εισοδήματος πάνω από τις 42.000 ευρώ θα εξακολουθεί να επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 42%.
Ο φόρος που προκύπτει από την παραπάνω κλίμακα θα μειώνεται κατά 1.540 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 21.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα πάνω από 21.000 ευρώ και μέχρι 42.000 ευρώ η όποια επιβάρυνση φόρου προκύπτει σύμφωνα με τα παραπάνω θα αυξάνεται κατά το 10% του ποσού κατά το οποίο το ετήσιο εισόδημα υπερβαίνει τις 21.000 ευρώ.
Για παράδειγμα, σε ετήσιο εισόδημα 22.000 ευρώ αντιστοιχεί φόρος 22%, δηλαδή 4.840 ευρώ. Από το ποσό του φόρου αυτού θα εκπίπτει ποσό 1.540 ευρώ και στη συνέχεια θα προστίθεται ένα ποσό φόρου ίσο με το 10% του ποσού των 1.000 ευρώ κατά το οποίο το εισόδημα των 22.000 ευρώ υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ, δηλαδή θα προστίθεται το ποσό των 100 ευρώ. Έτσι, ο ετήσιος φόρος για το εισόδημα των 22.000 ευρώ θα ανέρχεται τελικά στο ποσό των 3.400 ευρώ (4.840 ευρώ – 1.540 ευρώ + 100 ευρώ = 3.400 ευρώ).
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», από την εφαρμογή αυτού του νέου συστήματος φορολόγησης των μισθών και των συντάξεων αναμένεται να προκύψουν για πρώτη φορά επιβαρύνσεις για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δηλώνουν ετησίως πάνω από 7.000 ευρώ και μέχρι 9.545 ευρώ που είναι το σημερινό επίπεδο του έμμεσου αφορολογήτου ορίου. Πρόκειται για εργαζόμενους που λαμβάνουν μηνιαίους μισθούς πάνω από 500 και μέχρι 800 ευρώ, καθώς επίσης και για συνταξιούχους με μηνιαίες απολαβές από 580 έως 800 ευρώ!
Οι επιβαρύνσεις θα κυμαίνονται, για παράδειγμα, από 220 έως 440 ευρώ ετησίως για όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα από 8.000 – 9.000 ευρώ. Για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δηλώνουν ετησίως πάνω από 9.545 ευρώ θα προκύψουν υπέρμετρες αυξήσεις φορολογικών επιβαρύνσεων που θα κυμαίνονται από 560 έως και 860 ευρώ το χρόνο.
ΠΗΓΗ:iplus.gr

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΚΑΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της ένοπλης επίθεσης που δέχθηκε, στις 09:25 σήμερα, 43χρονη ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου, επί της οδού Θεοφράστου 38 στο Κερατσίνι, από ένοπλο άντρα που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.
   
Ο δράστης που δεν φαίνεται σύμφωνα με την αστυνομία να είχε κίνητρο τη ληστεία, πυροβόλησε το θύμα στον δεξί μηρό και διέφυγε με μοτοσυκλέτα. Η 43χρονη μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση.
   
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τη σύλληψη του δράστη.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 34ΧΡΟΝΟ!!

Σοκάρουν οι τραγικές αποκαλύψεις για τον ανελέητο ξυλοδαρμό που υφίσταντο επί μακρόν, όπως αποδεικνύεται τα δύο αδερφάκια στην Αλεξανδρούπολη. Το πεντάχρονο αγοράκι που χτυπήθηκε πολύ σοβαρά από τον φίλο της μητέρας του νοσηλεύεται από χθες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβληθεί σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση. Ο αδερφός του, μόλις τριών χρόνων, φέρει σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπό του και βρίσκεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. 

Η ίδια η μητέρα των παιδιών, ενώ αρχικά επιχείρησε να καλύψει τον σύντροφό της, λέγοντας πως είναι τοξικομανής και δεν ήξερε τι έκανε, κατόπιν αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες του περιστατικού, σοκάροντας ακόμα και τους πιο έμπειρους αξιωματικούς που την άκουγαν. Όπως μετέδωσε το Mega, η γυναίκα είπε στην κατάθεσή της: «Άρχισε να χτυπάει δυνατά το παιδί στο κεφάλι. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Τις τελευταίες 20 ημέρες το έκανε συνέχεια. Μετά πήρε το σκουπόξυλο κι ενώ το παιδί είχε καθίσει στα γόνατα και προσπαθούσε να καλύψει τo κεφάλι του με τα χέρια του, εκείνος το χτυπούσε με μανία όσο πιο δυνατά μπορούσε».


Το μαρτύριο του αγοριού όμως δεν τελείωσε εκεί: «Το παιδί έκλαιγε και ζητούσε βοήθεια, τότε τον είδα να αρπάζει το παιδί από τους ώμους, να το σηκώνει ψηλά στον αέρα και να το πετάει με δύναμη κάτω στο μωσαϊκό. Σταμάτησε να κλαίει, σταμάτησε να μιλάει και νόμιζα ότι είχε πεθάνει», είπε η μητέρα. 

Σοκαριστική είναι όμως και η ομολογία του δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι ξυλοκόπησε ανελέητα το παιδάκι γιατί τον ενοχλούσαν οι φωνές του! «Είναι παιδί που δεν καθόταν ήσυχο. Όλο φασαρία έκανε στο σπίτι. Και δεν με ενοχλούσε μόνο αυτό αλλά εγώ θα παντρευόμουν τη μητέρα του και δεν μου άρεσε καθόλου που είχε δυο παιδιά από άλλο άντρα», φέρεται να δήλωσε.

ΠΗΓΗ:
protothema.gr

ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ο Κος ΜΟΥΖΑΛΑΣ

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έθεσε στη διάθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την παραίτησή του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη θα πάει και ο Πάνος Καμμένος, αν και δεν ήταν προγραμματισμένη η συμμετοχή του. 

Ο Πάνος Καμμένος, μόλις έγινε γνωστή η δήλωση του Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»,  ζήτησε την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού. 

Μάλιστα, επιμένει στην παραίτηση Μουζάλα, παρά τη συγγνώμη του υπουργού, ενώ έχει συγκαλέσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

ΠΗΓΗ:enallaktikos.gr

ΠΗΓΕ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΟΠΛΟ!!

Με το… κυνηγετικό όπλο προσπάθησε να επιλύσει κτηματικές διαφορές ένας 34χρονος Ελασσονίτης με δύο κτηνοτρόφους, ηλικίας 45 και 43 ετών αντίστοιχα.
Ο 34χρονος, προχθές το μεσημέρι, εκτιμώντας ότι το κοπάδι αγελάδων των δύο κτηνοτρόφων προκαλούσαν ζημιές στο χωράφι του, πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο εννέα φορές χωρίς ευτυχώς να τραυματισθούν ούτε οι κτηνοτρόφοι ούτε τα ζώα τους.
Επίσης πυροβόλησε άλλες τέσσερις φορές κατά πινακίδας σήμανσης του Δημοσίου προκαλώντας φθορές.
Ο 34χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς την επομένη το πρωί, έξω από το σπίτι του, σε χωριό της Ελασσόνας.
ΠΗΓΗ:e-thessalia.gr

ΜΗΔΕΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Η Σαουδική Αραβία έχει 100.000 άδειες κλιματιζόμενες σκηνές που μπορούν να στεγάσουν πάνω από 3 εκ. πρόσφυγες αλλά κανένας δεν πάει. Μηδέν ο αριθμός απορρόφησης προσφύγων από την Συρία.

Οι σκηνές που κατασκευάστηκαν από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, στη δεκαετία του 1990 και αναβαθμίστηκαν το 1997 και δεν τις διαπερνά εύκολα ούτε η φωτιά,χρησιμεύουν αποκλειστικά για την φιλοξενία του ετήσιου ισλαμικού προσκυνήματος στη Μέκκα. Κάθε μια από τις χιλιάδες κλιματιζόμενες σκηνές διαθέτει ξεχωριστούς χώρους που περιλαμβάνουν κουζίνα και μπάνιο.

Όπως επισημαίνουν πολλοί παρατηρητές του δράματος των προσφύγων της Συρίας, θα μπορούσαν να γίνουν καταφύγιο για χιλιάδες πολίτες που έχουν εκτοπιστεί από τον εμφύλιο πόλεμο της χώρας..

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post, οι πλούσιες  αραβικές χώρες του Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Κουβέιτ έχουν απορροφήσει μηδενικό αριθμό προσφύγων της Συρίας.Σε αντίθεση, ο Λίβανος έχει δεχτεί 1.3 εκ. πρόσφυγες – περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού του.

ΠΗΓΗ:enallaktikos.gr



ΣΗΜΕΡΑ,16-3-2016,ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ...

..Χριστόδουλος,Ιουλιανός,Γιουλιανός,Γιολανός.

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (16-3-2016)

Νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες βροχές στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016. Τα φαινόμενα θα είναι κατά κανόνα τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας, ωστόσο στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο θα είναι λίγο εντονότερα και θα συνοδευτούν από μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -1 έως 10 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 2 έως 11 στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 10 στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 7 έως 15 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής μικρής διάρκειας και ασθενή χιονόπτωση στην Πάρνηθα, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν Νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

ΜΕΞΙΚΟ:ΤΙΣ ΑΡΠΑΞΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Ο ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ

Επίθεση σε εμπορικό κέντρο δέχθηκε μια 13χρονη. Τα ουρλιαχτά της κινητοποίησαν τον πατέρα της, που έπιασε τον δράστη με κατεβασμένα παντελόνια...

Ο πατέρας του κοριτσιού και οι σεκιούριτι, άκουσαν τα ουρλιαχτά του κοριτσιού, μπήκαν στις τουαλέτες και βρήκαντ τον δράστη με κατεβασμένο παντελόνι.
Τον έσυραν έξω και άρχισαν να τον χτυπούν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας τον μαχαίρωσε. Ο 23χρονος επίδοξος βιαστής συνελήφθη, όπως και ο πατέρας του κοριτσιού, που εκτός εαυτού, επιχείρησε να τον σκοτώσει.
ΠΗΓΗ:news247.gr

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥΖΑΛΑ,ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ξαφνική κρίση στην κυβέρνηση και έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν το βράδυ της Τρίτης με αφορμή το γεγονός ότι ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Κος Γιάννης Μουζάλας, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Μπορεί ο Κος Γιάννης Μουζάλας να ζήτησε συγγνώμη για την «γκάφα», όταν κατάλαβε τις διαστάσεις που είχε πάρει το θέμα, ωστόσο, οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες, ενώ ο  ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κος Πάνος Καμμένος, ζήτησε την παραίτησή του.

Κι όμως, με ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν αρκεί η

συγγνώμη του κ. Μουζάλα, υποστηρίζοντας πως ο υπουργός πρέπει να παραιτηθεί.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χρησιμοποίησε τη λέξη «Μακεδονία» για να αναφερθεί στα Σκόπια, μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ. Αναφερόμενος στο περιστατικό με το πέρασμα προσφύγων στα εδάφη της ΠΓΔΜ την Δευτέρα, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία». Όπως εξήγησε, «το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα».

«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Μουζάλας.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ!

Δολοφονημένος στο διαμέρισμά του βρέθηκε ένας 54χρονος στο Νέο Κόσμο – Έφερε τραύμα στο κεφάλι - Αναστάτωση επικρατεί στη γειτονιά – Δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης – Άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο ο 54χρονος;

Άγριο έγκλημα με πιθανό κίνητρο τη ληστεία σημειώθηκε την Τρίτη (15/04) στο κέντρο της Αθήνας, στο Νέο Κόσμο. Ένας 54χρονος άνδρας βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος στο διαμέρισμά του. Συγκλονισμένοι οι γείτονες του 54χρονου προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 54χρονος έφερε ένα σοβαρότατο τραύμα στο κεφάλι και το οποίο πιθανότατα προκάλεσε και το θάνατό του, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο της ληστείας, καθώς το σπίτι ήταν αναστατωμένο.

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι, στοιχείο που δείχνει ότι ίσως ο άτυχος 54χρονος να άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του.

ΠΗΓΗ:kallitheacity.gr

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι μέχρι τις 28 Μαρτίου


Διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό 

Παρατείνεται έως και τις 28 Μαρτίου 2016, η αποχή των δικηγόρων με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων και την σύγκληση νέας  Συντονιστικής Επιτροπής, την Πέμπτη 24 Μαρτίου προκειμένου να αποφασιστεί το επόμενο βήμα των κινητοποιήσεων.
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα βασικά αιτήματα του δικηγορικού σώματος για αυτοτέλεια του Ταμείου Επιστημόνων-Ελευθέρων Επαγγελματιών-Αυτοαπασχολουμένων, κατάθεση αναλογιστικής μελέτης και ελάφρυνση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών. Αναμένεται από την κυβέρνηση η κατάθεση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων και δεσμευτικών προτάσεων επί του ασφαλιστικού των Δικηγόρων.
Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή, ενόψει των εξαγγελλόμενων αλλαγών στο φορολογικό, εξέφρασε την θέση ότι δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του φορολογητέου εισοδήματος των Δικηγόρων. Ζητεί επίσης να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και να προβλεφθούν ευνοϊκές διατάξεις για τους νέους, έως 5 ετών Δικηγόρους  καθώς και για όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ
πηγή www.star.gr