Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΤΟ 67% ΤΟΥ ΟΛΠ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ COSCO


Γυρίζει σελίδα ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, μετά την υπογραφή χθες της συμφωνίας πώλησης του 67% στην China Cosco Shipping Corporation Limited. Ο νέος μέτοχος πλειοψηφίας δηλώνει αποφασισμένος να αναπτύξει το εμπορικό λιμάνι στο μεγαλύτερο της Μεσογείου με ταχύτατους ρυθμούς και παράλληλα να αναπτύξει όλες τις δραστηριότητες, όπως της κρουαζιέρας και της ναυπηγοεπισκευής, και να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της ακτοπλοΐας. Παράλληλα δεσμεύτηκε, διά του επικεφαλής του, πως θα λειτουργεί τον ΟΛΠ «όχι μόνον ως ένα υπερσύγχρονο λιμάνι, αλλά επιπλέον θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα συνδράμει στην ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας».

Προσέλκυση επενδύσεων

Ο Xu Lirong, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του μητρικού ομίλου China Cosco Shipping Corporation Limited, νούμερο 1 δηλαδή του πρόσφατα συγκροτηθέντος από τη συγχώνευση της Cosco και της China Shipping ομίλου, δεσμεύτηκε επίσης πως ο Πειραιάς θα γίνει κέντρο διανομής του εισερχομένου στην Ευρώπη από την Ασία εμπορίου.

Η συμφωνία πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ υπογράφτηκε χθες Παρασκευή στο Μαξίμου, παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού, ο οποίος εκτίμησε ότι η επένδυση αυτή θα αποτελέσει αφετηρία για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων. Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Πεκίνο τον Ιούνιο. Πάντως ο πρωθυπουργός δεν παρέστη στην τελετή που ακολούθησε στο Ζάππειο Μέγαρο, όπως είχε ανακοινωθεί. Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, ο πρωθυπουργός είχε επείγουσα τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με τη διαπραγμάτευση. Τον εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κος Γιάννης Δραγασάκης.

Την ώρα που έμπαιναν οι υπογραφές, στον προβλήτα ΙΙΙ του Πειραιά είχε δέσει, μεταξύ πολλών άλλων, το 350 μέτρων πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Cosco Beijing», ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Πλοίο ελληνικών συμφερόντων, του ομίλου Costamare, ναυλωμένο στην κινεζική εταιρεία, και ένα εκ των πολλών χαρακτηριστικών παραδειγμάτων της διμερούς συνεργασίας. Συνεργασία που το Πεκίνο δηλώνει αποφασισμένο να διευρύνει δραστικά, πέραν της ποντοπόρου και των λιμενικών υποδομών, και στην κρουαζιέρα, στον τουρισμό, στην ακτοπλοΐα, στους σταθμούς μεταφόρτωσης αυτοκινήτων αλλά και στη ναυπηγοεπισκευή. Ηδη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Πειραιά έδεσε πριν από λίγες μέρες το «Castoro Sei», το πρώτο από τα 4 πλοία που έχει κλείσει για επισκευές στην Ελλάδα ο κινεζικός όμιλος..

ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ..

Απειλή για τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ χαρακτήρισε τη μετανάστευση των επιστημόνων ο Υπουργός Υγείας Κος Ανδρέας Ξανθός, απευθύνοντας χαιρετισμό από το βήμα του Περιφερειακού Ιατρικού Συνεδρίου «Exploring ovel Medical Frontiers» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Ο κος Ξανθός προσέθεσε ότι γι’ αυτό τον λόγο και θα πρέπει να αναβαθμιστεί η ιατρική εκπαίδευση, ιδίως στο χώρο της ειδικότητας.
«Πρέπει να πείσουμε τους νέους γιατρούς ότι έχουν μέλλον στην Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει ξεκινήσει ένας δίαυλος επικοινωνίας του υπουργείου Υγείας με τις Ιατρικές Σχολές και τις πανεπιστημιακές κλινικές» τόνισε ο υπουργός Υγείας.
Αναφερόμενος στα προβλήματα του ΕΣΥ, ο κος Ξανθός έθεσε τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα -όταν ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα αξιολόγησης- λέγοντας πως «έχει ανάγκη ο κόσμος για αξιόπιστη δημόσια περίθαλψη, προτεραιότητά μας όμως είναι η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, κάτι που δεν έγινε τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα επιτευχθεί με την αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης, των ερευνητικών εργαστηρίων και τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες».
Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε και η Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το Συνέδριο αυτό είναι μια ξεκάθαρη δήλωση ότι η Ελλάδα, παρά τα προβλήματα, πρωτοστατεί στον ρόλο της για ένα λαμπρό μέλλον στο επίκεντρο του οποίου είναι ο άνθρωπος. 

ΠΗΓΗ:in.gr

ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ!

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας της Λήμνου, διενεργείται προανάκριση, για περίπτωση ληστείας, που έλαβε χώρα χθές (08-04-2016) το  πρωί, σε αγροτική περιοχή, στον Άγιο Δημήτριο της Λήμνου.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων γυναίκα, εισήλθε σε αγροικία 79χρονου ημεδαπού και αφού τραυμάτισε τον ηλικιωμένο με μαχαίρι στην πλάτη, αφαίρεσε από την κατοχή του το χρηματικό ποσό των 2.530 ευρώ και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λήμνου.
Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη

ΠΗΓΗ:limnosreport.gr

70 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΕΛΑΚΑΝΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ


Υπό μερικό έλεγχο παραμένει η μεγάλη φωτιά στο Σελάκανο Ιεράπετρας, που ξέσπασε νωρίς χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, από τις φλόγες αποτεφρώθηκαν 70 στρέμματα δασικής έκτασης.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις από την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο, και αργότερα από το Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να πάρουν μέρος στην κατάσβεση συνολικά 14 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες με 36 άνδρες, πεζοπόρα τμήματα και δύο οχήματα από τους δήμους, καθώς και εθελοντές. 
Για το έργο της κατάσβεσης δεν κατέστη δυνατή η συνδρομή από εναέρια μέσα καθώς ακόμα δεν έχει έρθει στην Κρήτη πυροσβεστικό ελικόπτερο - κάτι που αναμένεται να γίνει με την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Σημειώνεται ότι ζητήθηκε να έρθει ελικόπτερο από την Αττική, ωστόσο κρίθηκε ότι μέχρι να φτάσει στο νησί θα έπεφτε η νύχτα και δεν θα μπορούσε να προσφέρει βοήθεια.
Στο σημείο παραμένουν 9 πυροσβεστικά οχήματα με 20 υπαλλήλους και 16 πεζοπόρα τμήματα.

ΠΗΓΗ:cretalive.gr

ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 9 - 4 - 2016

Σήμερα γιορτάζουν οι: Ευψύχιος, Εύψυχος, Ευψυχής, Ευψυχία, Ευψυχούλα, Ευψυχίτσα, Ψυχούλα, Ψυχίτσα, Ιωσήφ, Σήφης, Ιωσηφίνα, Ζοζεφίνα.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

KAΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, 9 - 4 - 2016

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά τις μεσημεριανές ώρες περιμένουμε το Σάββατο 9 Απριλίου 2016. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 20 έως 23 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη), 17 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.


Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

ΠΗΓΗ:meteo.gr