Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Γιατί ο πρώτος χρόνος της ζωής μας καθορίζει την ευτυχία μας


Ελάχιστα σχήματα συμπεριφοράς έχουν ήδη αναπτυχθεί στη γέννηση. Τα περισσότερα αναπτύσσονται προοδευτικά σε ορισμένα στάδια ή φάσεις της ζωής μας (προσχολική ηλικία, λανθάνουσα περίοδος, εφηβεία, ώριμη ηλικία και τα γηρατειά). Ωστόσο, ο παράγοντας που καθορίζει την μετέπειτα ευτυχία μας είναι ο πρώτος χρόνος, λένε οι επιστήμονες. Δείτε γιατί...
Του: Ματθαίου Γιωσαφάτ
Πρώτος χρόνος της ζωής: η στοματική φάση
«..Ο πρώτος χρόνος θεωρείται ο πιο σημαντικός στην ζωή του ανθρώπου, που καθορίζει την προσωπικότητα και τις πιθανότητες, μικρότερες ή μεγαλύτερες, να είναι κάπως ευτυχισμένος σ’ αυτήν την ζωή»
« …Τι γίνεται όταν βγει στον κόσμο το παιδί; Ποια είναι τα αισθήματα του και πως τα καταλαβαίνουμε;…Το βρέφος τους τέσσερις πρώτους μήνες είναι σε σύγχυση, δεν έχει όρια, δεν καταλαβαίνει τίποτε, δεν έχει αίσθηση εαυτού ούτε αίσθηση ατομικότητος. Θεωρεί περίπου ασυνείδητα ότι κόσμος είναι αυτό και αυτό είναι ο κόσμος»
«…Το πρώτο καθήκον της μητέρας τον πρώτο χρόνο είναι να χαιδεύει το παιδί συχνά σε όλο του το σώμα. Δεν είναι μόνο για την ευχαρίστηση του βρέφους, αλλά και για να αρχίσει η πρώτη αίσθηση ότι ‘κάπου αρχίζω, κάπου τελειώνω’, και να δημιουργηθεί μια σχετική ασφάλεια στο παιδί. Ελλείψει αυτού, συνεχίζεται η σύγχυση….»
«…(Τα χάδια) τα έχει ανάγκη. Η έλλειψη τους είναι η βασικότερη αιτία συζυγικής δυσαρμονίας αργότερα…»
«…Ξέρουμε , λοιπόν, πως τον πρώτο χρόνο είναι απαραίτητα τα χάδια. Δεν αφήνουμε το βρέφος να κοιμάται από το πρωί μέχρι το βράδυ, όπως κάνουν πολλές μητέρες. Τεράστιο ρόλο παίζει επίσης η μυρωδιά της μητέρας. Η πρώτη επαφή με τον κόσμο είναι μέσα από την μυρωδιά…»
«…Μητέρα καλούμε το πρόσωπο που φροντίζει το βρέφος, ας μην είναι η βιολογική μητέρα…Μητέρα κατά την πρώτη περίοδο μπορεί να είναι και ο πατέρας…Μητέρα είναι ο φροντιστής»
«…Ο φόβος του βρέφους και κάθε νεαρού ζώου όταν γεννιέται , είναι ότι μπορεί να πεθάνει…»
«…Η βάση όλων των ψυχιατρικών συμπτωμάτων είναι το άγχος θανάτου. Αυτό δημιουργείται τον πρώτο χρόνο. Εάν τότε δεν δημιουργηθεί έντονο άγχος, αργότερα δεν παθαίνετε τίποτα…»
«Άρα το βρέφος χρειάζεται χάδια, την οσμή της μητέρας , την φωνής της μητέρας που παίρνει τη μορφή κουβέντας, νανουρίσματος. Μία σωστή μητέρα τα κάνει αυτόματα, δεν χρειάζεται να της τα πω εγώ. Αλλά σήμερα πολλές μητέρες ρωτάνε: Γιατί να του μιλήσω αφού δεν καταλαβαίνει; Πρέπει να τους εξηγήσω ότι το παιδί χρειάζεται την φωνή τους, και μάλιστα κατ’επανάληψιν. Έτσι γίνεται και η πρώτη γνωσιακή κατανόηση του κόσμου»
4ος – 8ος μήνας: Αποχωρισμός και ατομικοποίηση
«…Το παιδί βγαίνει από την παραδείσια κατάσταση, αρχίζει και καταλαβαίνει τα όρια του, ότι είναι ένα αδύναμο πλάσμα, απόλυτα εξαρτημένο από την μητέρα, την οποία ελέγχει. Γι’ αυτό τότε αρχίζουν τα βρέφη να κλαίνε ή παθαίνουν μεγάλους φόβους. Τότε είναι η βάση της δημιουργίας πολλών υποχονδριακών και ψυχοσωματικών ασθενειών»
Πηγή: Βιβλίο Ματθαίου Γιωσαφάτ «Μεγαλώνοντας μέσα στην Ελληνική Οικογένεια»
Η ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού και ο ρόλος των γονιών
Μια ψυχαναλυτική προσέγγιση
Εκδόσεις Αρμός
πηγή yolife.gr

17 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821,ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Από τις γραπτές πηγές παραδίδεται ότι τις παραμονές της επανάστασης οι αρχιερείς και πρόκριτοι της Αχαΐας, που επίσης είχαν αποφύγει την κράτησή τους στην Τριπολιτσά, ζήτησαν από τον Πετρόμπεη να αρχίσει πρώτη η Μάνη τον αγώνα.
Έτσι, ακολούθησε η συγκέντρωση όλων των Μανιατών οπλαρχηγών, ύστερα από πρόσκληση του Πετρόμπεη, την 17η Μαρτίου 1821, στην Τσίμοβα, τη σημερινή Αρεόπολη, που ήταν η πρωτεύουσα των Μαυρομιχαλαίων. Εκεί «συνεννοήθησαν να λάβωσι τα όπλα κατά των Τούρκων», όπως μαρτυρεί ο Ιωάννης Κολοκοτρώνης, και ο παριστάμενος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ανέλαβε να διαβιβάσει την απόφαση αυτή στους οπλαρχηγούς της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και της Αχαΐας. Τη συγκέντρωση αναφέρει και ο Ι. Φιλήμων.
 Στην τοπική παράδοση, το γεγονός διασώθηκε σαν θρύλος, σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι οπλαρχηγοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της πόλης, μπροστά στο ναό των Ταξιαρχών, και στη θέση «Κοτρώνι» ύψωσαν την πρώτη επαναστατική σημαία, πρόχειρα κατασκευασμένη από λευκό ύφασμα, με γαλάζιο σταυρό στο κέντρο.
Στην επάνω πλευρά έγραφε «Νίκη ή Θάνατος» (και όχι «Ελευθερία», γιατί η Μάνη θεωρείτο ελεύθερη), και στην κάτω «ταν ή επί τας». Η σημαία ευλογήθηκε από τους ιερείς και όλοι οι αρχηγοί, με προεξάρχοντα τον Κατσάκο Μαυρομιχάλη, ορκίσθηκαν γονυπετείς ότι ενωμένοι θα αγωνιστούν για την ελευθερία του έθνους.
Αυτή η παράδοση από παλαιά είχε λάβει το χαρακτήρα βεβαιωμένης ιστορικής πραγματικότητας με την καθιέρωση τοπικών λαϊκών εορτών κάθε 17 Μαρτίου. Μετά από αυτό, το κράτος κήρυξε την 17 Μαρτίου ως ημέρα εθνικού εορτασμού στην Αρεόπολη. Ατυχώς τα οικογενειακά αρχεία των Μανιατών άλλα χάθηκαν και άλλα καταστράφηκαν ενώ από τους Μανιάτες κανείς δεν έγραψε απομνημονεύματα, έτσι ώστε δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες για την τελετή.
Το νέο της κήρυξης της επανάστασης διαδόθηκε από τη Μάνη στην υπόλοιπη Πελοπόννησο. Ακολούθησαν λίγες ημέρες για τη συγκέντρωση των πολεμιστών και την οργάνωση των σωμάτων και αμέσως σημειώθηκαν δύο εξορμήσεις των Μανιατών.
Η πρώτη, από τους αρχηγούς της Ανατολικής Μάνης υπό τους Γρηγοράκηδες, προς τη Μονεμβασιά και το Μυστρά, όπως πιστοποιείται από επιστολή του Πρωτοσύγκελλου Γεράσιμου προς τον Παναγιώτη Κοσονάκο, όπου γνωστοποιείται η έναρξη του πολέμου και μεταφέρεται η προτροπή για τη διάδοση της είδησης.
ΠΗΓΗ:mesara.gr

Συγκλονίζει ο 70χρονος που ζητά ευθανασία λόγω χρεών!



Συγκλονίζει ο 70χρονος από την Εκκάρα Δομοκού, που κατέθεσε την Τετάρτη αίτημα ευθανασίας στο δημαρχείο, εξαιτίας χρέους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο καλείται να πληρώσει.
«Η ζωή είναι αφόρητη. Δεν μπορώ να ζήσω. Και προκειμένου να δεχθώ τον εξευτελισμό και την ταλαιπωρία και τους πόνους, λόγω των προβλημάτων υγείας, καλύτερα είναι να μου κάνουν μια ενεσούλα, να τελειώνουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο 70χρονος, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας.
πηγή enikos.gr

ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ Η ΕΓΓΟΝΗ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ

Με τα τατουάζ της, τα πλατινέ μαλλιά και το σκισμένο μπλουζάκι της η Chrese Evans σίγουρα δεν είναι μια συμβατική 40άρα.

Ωστόσο, η «πανκ» εμφάνιση δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό που καθιστά αυτή τη γυναίκα ξεχωριστή. Η όμορφη ξανθιά που ποζάρει για τον φωτογραφικό φακό κρατώντας ένα όπλο και φυσώντας τον καπνό του τσιγάρου μέσα από τα κατακόκκινα χείλη της δεν είναι άλλη από την εγγονή του γνωστού ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν, ωστόσο λίγοι θα μπορούσαν να διακρίνουν ομοιότητες με τον διάσημο παππού της.

Πρόκειται για το παιδί της πολυαγαπημένης κόρης του «πατέρα» της Σοβιετικής Ένωσης, Svetlana Alliluyeva και του Αμερικανού αρχιτέκτονα William Wesley Peters. Η Svetlana, που πέθανε από καρκίνο πριν από πέντε χρόνια σε ηλικία 85 ετών, παντρεύτηκε τον Peters όταν αυτομόλησε στις ΗΠΑ το 1967, απογοητευμένη από το κομμουνιστικό καθεστώς. Η φυγή της στη Δύση είχε ενοχλήσει αρκετά το κομμουνιστικό μπλοκ, ενώ η ίδια έγινε διάσημη συγγραφέας εκμεταλλευόμενη την ιδιαίτερη ιστορία της.

Η Chrese, που βαφτίστηκε Ολγα, αλλά επέλεξε να αλλάξει το όνομά της, είναι η μικρότερη από τα τρία παιδιά της μητέρας της. Όπως η ίδια είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της στην Daily Mail, η Svetlana την υπεραγαπούσε και την χαρακτήριζε μάλιστα «αμερικανίδα μέχρι το κόκκαλο». «Ολη η ζωή της μητέρας μου είχε να κάνει με την προσπάθειά της να αφήσει πίσω της την Σοβιετική Ενωση και τον Στάλιν. Προσπαθούσε να φτιάξει μια καινούργια ζωή για εκείνη» είχε πει η Chrese στη συνέντευξή της. 

«Φυσικά, απεχθανόταν ό,τι έκανε ο Στάλιν. Υπήρξε μια περίοδος, που πολλοί θεωρούσαν και την ίδια υπεύθυνη για τις ενέργειες του πατέρα της. Ηταν τόσο άδικο», είχε συμπληρώσει η εγγονή του Ρώσου ηγέτη.

Η 44χρονη σήμερα γυναίκα έχει επιλέξει να ζει στις ΗΠΑ, ένα εκατομμύριο μίλια μακριά από τα ιδιωτικά διαμερίσματά του Κρεμλίνου, όπου η μητέρα της ζούσε μέσα στην πολυτέλεια και είχε συναντηθεί ως νεαρή κοπέλα με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ.


ΠΗΓΗ:protothema.g

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Δεν περνά η ελληνική πρόταση για εθνική σύνταξη 384 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης. Σενάρια για εθνική σύνταξη 340 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης και 255 με 15 χρόνια. Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις άνω των 150 ευρώ με αύξηση εισφορών 1%. Ελπίζουμε ότι θα κλείσουμε το συνταξιοδοτικό το Σάββατο, δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος.

ΠΗΓΗ:capital.gr

ΣΗΜΕΡΑ,ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΤΟΥ ΑΣΙΜΟΥ

Ο τραγουδοποιός Νικόλας Άσιμος γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1949 στη Θεσσαλονίκη. Το πραγματικό του όνομα ήταν Νικόλαος Ασημόπουλος. Οι γονείς του ήταν από την Κοζάνη, όπου ο Νικόλας έζησε τα παιδικά του χρόνια και τελείωσε το σχολείο. Ως έφηβος, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Διακρίθηκε στο άλμα εις ύψος, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στους μαθητικούς αγώνες σχολείων της Μακεδονίας το 1965, καθώς και στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, του έγινε επίσημη πρόταση από την ομάδα της Κοζάνης, αλλά τελικά η συμφωνία ναυάγησε.
Στα δεκαοχτώ του έφυγε για τη Θεσσαλονίκη, για να σπουδάσει στο Νεοελληνικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής. Αρχικός στόχος του ήταν να περάσει στο τμήμα δημοσιογραφίας, την οποία άσκησε ερασιτεχνικά παράλληλα με τις σπουδές του. Σε κάποιο άρθρο του σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το ψευδώνυμο Άσιμος κι έκτοτε το καθιέρωσε. Παράλληλα, ασχολήθηκε και με το θέατρο. Έφτιαξε ένα φοιτητικό θεατρικό εργαστήρι, παίζοντας Αριστοφάνη, Μένανδρο, Μολιέρο.
Τότε αγόρασε και την πρώτη του κιθάρα. Σχεδόν από την Α' Γυμνασίου έγραφε στιχάκια και ποιήματα, αλλά ποτέ δεν είχε εκδηλώσει καμία έφεση προς τη μουσική. Αυτοδίδακτος μουσικός, άρχισε εμφανίσεις σε μικρές μπουάτ. Ανυπότακτος, αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις της λογοκρισίας για τα τραγούδια του και τα λεγόμενά του. Συνελήφθη και κρατήθηκε στην Ασφάλεια. Όταν τον άφησαν, η ταυτότητά του είχε χαθεί. Δεν έβγαλε άλλη, παρά μόνο 18 χρόνια αργότερα, οπότε κατάφερε να του εκδώσουν μία ταυτότητα στο όνομα Άσιμος, με τη «διευκρίνιση» στο σημείο του θρησκεύματος: Άνευ θρησκεύματος.
Το 1973, και χωρίς πτυχίο, κατέβηκε στην Αθήνα. Εμφανίστηκε σε αρκετές μπουάτ στην Πλάκα, σε συνεργασία με τραγουδιστές, ηθοποιούς και συνθέτες, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με μουσική, κείμενα, σκετς και ντοκουμέντα κόντρα στο κατεστημένο: «5η εποχή», «11η εντολή», «Χνάρι», «Μουσικό Θέατρο Φτώχειας», «Σούσουρο». Ανάμεσα στους τότε συνεργάτες του, πολλά και γνωστά ονόματα: Γκαϊφύλιας, Τραντάλης, Πανυπέρης, Φινίκης, Μουζακίτης, Σπυρόπουλος κ.α.
Το 1975 κυκλοφόρησε τα πρώτα του τραγούδια σ' ένα δισκάκι 45 στροφών (Ρωμιός- Μηχανισμός). Παράλληλα άρχισε την έκδοση «παράνομων» κασετών, που ηχογραφούσε και διακινούσε μόνος του στα Προπύλαια, στο Πολυτεχνείο, στα Εξάρχεια, στο Μοναστηράκι, στο Λυκαβηττό. Δημιούργησε την «Exarchia Square Band» και συμμετείχε σε συναυλίες, κοινωνικοπολιτικές εκδηλώσεις, μουσικοθεατρικά σχήματα, θέατρο του δρόμου, διάφορα δρώμενα. Κατά καιρούς, συνεργάστηκε με πολλά σχήματα και καλλιτέχνες.
Το 1977 φυλακίστηκε για δύο μήνες, μαζί με άλλους πέντε εκδότες - συγγραφείς, με επίσημη κατηγορία: «εξέχουσες προσωπικότητες που επηρεάζουν αρνητικά το κοινωνικό σύνολο». Το 1981 έγραψε το βιβλίο «Αναζητώντας Κροκανθρώπους» και το 1982 κυκλοφόρησε τον πρώτο του μεγάλο δίσκο, με τίτλο «Ξαναπές το», σε τέσσερα τραγούδια του οποίου συμμετείχαν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Χαρούλα Αλεξίου.
Περίπου ένα χρόνο αργότερα άνοιξε ένα μαγαζάκι στα Εξάρχεια, στην οδό Καλλιδρομίου. Ήταν ο «Χώρος Προετοιμασίας» όπως το ονόμασε, αλλά και διαμονής, αφού αυτό ήταν και το σπίτι του. Εκεί έγραφε, συνέθετε τα τραγούδια του, πουλούσε βιβλία, παιχνίδια για παιδιά, πρόχειρα κοσμήματα κατασκευής γνωστών του, κασέτες δικές του κυρίως, φωτιστικά, πήλινα, κάρτες παλιές και πολλά άλλα.
Το 1987 οδηγήθηκε βιαίως σε ψυχοθεραπευτική κλινική και λίγο αργότερα στις φυλακές Κορυδαλλού, με την κατηγορία του βιασμού. Αποφυλακίστηκε με χρηματική εγγύηση, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη μεγάλη του πίκρα γι' αυτή την αβάσιμη κατηγορία, που δεν τεκμηριώθηκε ποτέ. Η εκκρεμούσα δίκη, μαζί με τ' άλλα προβλήματα που ήταν πολλά, συσσωρεύτηκαν μέσα του... Μετά από δύο ανεπιτυχείς απόπειρες αυτοκτονίας, στις 17 Μαρτίου του 1988 βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του.

ΠΗΓΗ:sansimera.gr


ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ,ΓΙΑ ΟΠΛΑ,ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

Αντιπροσωπεία Κούρδων του Ιράκ αναμένεται να επισκεφτεί τη Μόσχα τον Απρίλιο, προκειμένου να συζητήσει για τη διάθεση ρωσικών οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών, αναφέρει σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο τον υπεύθυνο του γραφείου εκπροσώπησης των Κούρδων στη Ρωσία. Το RIA Novosti επικοινώνησε χθες με το προξενείο της Ρωσίας στο Ιράκ, το οποίο επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει διαθέσει όπλα στους Κούρδους του Ιράκ, με το πρώτο φορτίο να έχει παραδοθεί στις 14 Μαρτίου. Το οπλικό αυτό φορτίο περιελάμβανε πέντε αντιαεροπορικά πυροβόλα Zu-23-2, καθώς και 20.000 βλήματα αναχορηγία.
ΠΗΓΗ:mignatiou.com

Κανείς δεν μπορεί να βρει πόσες κοπέλες είναι σε αυτή τη φωτογραφία ... Εσείς πόσες βλέπετε;


Άλλη μια φωτογραφία που παίζει με το μυαλό μας και αποτελεί θέμα συζήτησης στα social media δημοσιεύθηκε σήμερα, παρουσιάζοντας αρχικά σύγχυση ως προς τον πλήθος των κοριτσιών.
Εσείς πόσα βλέπετε; Τέσσερα; Πέντε ή μήπως οκτώ;


Αν κοιτάξετε λίγο πιο κοντά την φωτογραφία, όμως, θα διαπιστώσετε ότι είναι μια οπτική ψευδαίσθηση. Πρόκειται, απλώς, για δύο αδελφές που κάθονται δίπλα σε ένα καθρέφτη. Το αποτέλεσμα, πάντως, είναι εκπληκτικό, καθώς η φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Tiziana Vergari, έχει μπερδέψει όσους βλέπουν για πρώτη φορά την εικόνα και έχει γίνει viral.
ΠΗΓΗ NEWMONEY.GR


Γιατί οι άνθρωποι δεν χαμογελούν ποτέ στις παλιές φωτογραφίες

Σχεδόν σε όλες τις φωτογραφίες του 19ου και 20ου αιώνα, τα πρόσωπα των ανθρώπων που απαθανατίζονται σε αυτές δεν είναι χαμογελαστά, ακόμα και αν πρόκειται για φωτογραφίες από γάμους και γιορτές.
Υπάρχουν αρκετές θεωρίες για τον λόγο που συνέβαινε αυτό, δηλαδή γιατί οι άνθρωποι στις παλιές φωτογραφίες δεν γελούν.
Η πιο κραταιά άποψη έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονταν οι φωτογραφίες εκείνη την εποχή.
Στην δαγεροτυπία, δηλαδή τον πρώτο επιτυχημένο τρόπου φωτογράφισης, που εφευρέθηκε από τον Louis Daguerre το 1839 χρειαζόταν το φωτογραφιζόμενο αντικείμενο να εκτεθεί για πολύ ώρα ώστε να καταστεί δυνατό να απαθανατιστεί επιτυχώς.
Τα κινούμενα αντικείμενα ή δεν καταγράφονταν καθόλου ή έβγαιναν θολά, καθώς απαιτούνταν χρόνος για να αποτυπωθεί η φωτογραφία σε ένα φύλλο από επαργυρωμένο χαλκό. Έτσι ήταν ευκολότερο να διατηρήσει κανείς για αρκετή ώρα μια σοβαρή έκφραση παρά να χαμογελά.
Ένας άλλος λόγος που οι άνθρωποι δεν χαμογελούν είναι πως ήταν επηρεασμένοι από την ζωγραφική και τα πορτρέτα, τα οποία γνώριζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή, αφού δεν είχε εδραιωθεί η φωτογραφία ως κοινή πρακτική.
portreta_1.PNGΣτα πορτρέτα συνήθως η έκφραση είναι σοβαρή αφού θεωρούνταν κάτι πολύ σημαντικό που θα πέρναγε στις επόμενες γενιές. ,
Δεν υπάρχει κάτι πιο χαζό από ένα αιώνιο χαμόγελο, σημείωνε ο Μαρκ Τουέιν, επαγγελματίας κωμικός της εποχής.
Όλα άλλαξαν το 1853 όταν η Μαίρη Ντέλγουΐν κατάφερε να φωτογραφίσει ένα αγόρι που χαμογελούσε.
xamogelo_1.PNG
ΠΗΓΗ:NEWMONEY.GR

''Συναγερμό'' στην ΕΛ.ΑΣ.Τι φοβάται η αστυνομία σε Μετρό και Ηλεκτρικό

Ακόμη και αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας για περιπολίες με πολιτική αμφίεση (!), επιστρατεύονται στους σταθμούς του Μετρό αλλά και στον Ηλεκτρικό!
Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, της Κρατικής Ασφάλειας, αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), διατάχθηκαν για την φύλαξη των σταθμών του Μετρό στην Αθήνα.
AdTech Ad
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε μετά το μπαράζ επιθέσεων από αντεξουσιαστές σε Κεραμεικό, Μοναστηράκι και στον Άγιο Ελευθέριο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Η ΕΛΑΣ ανησυχεί και παίρνει μέτρα!
Υπολογίζεται ότι περίπου 60 δικυκλιστές που εκτελούσαν νυκτερινή υπηρεσία στο κέντρο της πρωτεύουσας (τομέας Αθηνών) απασχολήθηκαν εξ ολοκλήρου με τη φύλαξη των σταθμών, ενώ αντίστοιχα καθήκοντα ανετέθησαν σε αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. που υπηρετούν στους υπόλοιπους τομείς της Αττικής, όπου επίσης υπάρχουν σταθμοί μετρό και ηλεκτρικού. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας ζητήθηκε να περιπολούν πεζή και εντός των σταθμών, κάτι που τελικά δεν συνέβη, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν δύσκολη η φύλαξη των μοτοσικλετών τους.


Read more: http:www.newsbomb.gr

ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Κλίμα αισιοδοξίας για μια καλή συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας επικρατούσε, σύμφωνα με ελληνικές πηγές, μετά την τριμερή συνάντηση που είχαν πριν τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και είχε διάρκεια περίπου 45 λεπτών, ενώ το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε ήταν ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα για μια καλή, λειτουργική και αποτελεσματική συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας.
Συμφωνήθηκε επίσης να δοθεί επαρκής χρόνος στην ελληνική πλευρά για την εφαρμογή της συμφωνίας, αλλά και η παροχή στη χώρα μας ενίσχυσης σε προσωπικό των υπηρεσιών ασύλου από τις ευρωπαϊκές δομές.
Συμφωνήθηκε ακόμη ότι όλες οι διαδικασίες της συμφωνίας θα πρέπει να είναι νόμιμες, συμβατές με το διεθνές δίκαιο και τη συνθήκη της Γενεύης.
Οι τρεις πλευρές υπογράμμισαν επίσης ότι βασική προτεραιότητα για να λειτουργήσει η συμφωνία είναι να δοθεί έμφαση στη μείωση των μεταναστευτικών ροών.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας επισήμανε στους συνομιλητές του: 1) την ανάγκη να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία για μείωση ροών μέσα από την εφαρμογή του σχεδίου δράσης και αποτελεσματικότερη λειτουργία των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή, 2) την εφαρμογή του διμερούς πρωτοκόλλου επανεισδοχής Ε.Ε.-Τουρκίας που επικαιροποιήθηκε στη Σμύρνη, 3) την επιτάχυνση της μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα στην Ε.Ε. και την εφαρμογή ενός αξιόπιστου συστήματος μετεγκατάστασης από Τουρκία προς τα κράτη-μέλη και 4) τη στήριξη της Ελλάδας με παροχή ανθρωπιστική βοήθειας.
 Ερωτηθείσα σχετικά με το αν συζητήθηκε στην τριμερή η ελληνική οικονομία, κυβερνητική πηγή απάντησε αρνητικά, υπογραμμίζοντας ότι αποκλειστικό θέμα συνάντησης ήταν το προσφυγικό και η συμφωνία με την Τουρκία.
ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ Η ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!!!!

Δραματικά, για το βιοτικό επίπεδο των ελληνικών οικογενειών, είναι τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα στα δύο νοικοκυριά (48%) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με την έκθεση της ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για το 2016. 
Αναλυτικότερα, το 20,9% των νοικοκυριών αδυνατεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, ποσοστό που αυξάνεται στο 43,4% για τους ανέργους. Ο επιστημονικός διευθυντής Γ. Αργείτης και η επιστημονική ομάδα της ΓΣΕΕ, επισημαίνουν έκθεσή τους ότι «η υπογραφή και η εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου συνεπάγεται τη συνέχιση της πολιτικής της δημοσιονομικής λιτότητας, συνεπώς η προοπτική δημιουργίας βιώσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων και εξόδου από την κρίση είναι αρνητική».
Ενδεικτική είναι η εικόνα των μισθών
  • Ένας στους δύο μισθωτούς λαμβάνουν καθαρά κάτω από 800 ευρώ (14,5% μέχρι 499 ευρώ, 22% μεταξύ 500-699 ευρώ και 13,5% μεταξύ 700 και 800 ευρώ)
  • Το 18,6% λαμβάνει από 800 έως 1.000 ευρώ και
  • Το 15,7% λαμβάνει άνω των 1.000 ευρώ με μόνο το 5,9% να λαμβάνει περισσότερα από 1.300 ευρώ
Αξιοσημείωτη είναι και η πτώση της αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού καθώς στην περίοδο 2010-2015 μειώθηκε κατά 24,7%.
Στην έρευνα καταγράφεται, επίσης, η νέα πραγματικότητα από την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που καλύπτουν το 94% των συλλογικών συμβάσεων σε σύνολο 282 ΣΣΕ ενώ στη εξαετία της κρίσης υπερδιπλασιάστηκε το ποσοστό των ευέλικτων μορφών εργασίας που πλέον αντιστοιχούν στο 55% έναντι 21% του συνόλου των προσλήψεων το 2009.
ΠΗΓΗ:newpost.gr

ΠΑΤΕΡΑΣ - ΤΕΡΑΣ!!

Ένας πατέρας από τη Νέα Υόρκη ομολόγησε ότι «ξεγέλασε» την 14χρονη κόρη του, παριστάνοντας τον συνομήλικό της online και πείθοντάς την να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της, τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποίησε για να εκβιάσει την κοπέλα και να την εξαναγκάσει να κάνει σεξ μαζί του.

Ο διεστραμμένος πατέρας από την κομητεία του Χέρκιμερ παραδέχτηκε την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου για όλες τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εναντίον του, οι οποίες περιλαμβάνουν την κακοποίηση ανηλίκου και την διακίνηση παιδικής πορνογραφίας. 

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 41χρονος (του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτεται για να προστατευτεί η ανήλικη κόρη του) συνέλαβε και εκτέλεσε ένα περίπλοκο σχέδιο με σκοπό να εκμεταλλευτεί ερωτικά το παιδί του. Όλα ξεκίνησαν το 2013 όταν, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο άνδρας δημιούργησε ψεύτικους λογαριασμούς στο Instagram και άλλες υπηρεσίες μηνυμάτων και άρχισε να συνομιλεί online με το κορίτσι, παριστάνοντας ένα 16χρονο αγόρι.

Παρόλο που η κοπέλα δεν είχε συναντήσει ποτέ τον υποτιθέμενο «νεαρό», σύντομα άρχισε να νιώθει οικειότητα απέναντί του, αφού συνομιλούσαν επί ώρες καθημερινά. Έτσι, άρχισε να τον θεωρεί «το αγόρι της», γι' αυτό και υπέκυψε όταν εκείνος της ζήτησε να του στείλει γυμνές της φωτογραφίες, παρά το γεγονός ότι αρχικά αντιστεκόταν στην ιδέα.

Απογοητευμένη από την εμμονή του «νεαρού» (που στην πραγματικότητα ήταν ο πατέρας της ) με το σεξ, κάποια στιγμή η 14χρονη του ζήτησε να χωρίσουν. Εκείνος προσπάθησε στην αρχή να την εκβιάσει ότι θα δημοσιεύσει online τις φωτογραφίες της για να συνεχίσει να του μιλά, όταν όμως είδε ότι εκείνη δεν υποχωρούσε, διέκοψε την επικοινωνία τους. Μετά από λίγο καιρό, η κοπέλα έλαβε ένα μήνυμα - δήθεν από τη μητέρα του νεαρού - που την ενημέρωνε ότι ο «φίλος της» είχε αυτοκτονήσει.

Πριν ακόμα προλάβει να συνέλθει από το χαμό του ατόμου που θεωρούσε το αγόρι της, ο πατέρας της αποφάσισε να κάνει τελικά τις αρρωστημένες φαντασιώσεις του πραγματικότητα. Έτσι, της είπε ότι το αγόρι της του έστειλε τελικά τις γυμνές φωτογραφίες της πριν πεθάνει και άρχισε ξανά να την εκβιάζει ότι θα τις δημοσίευε online εάν δεν υπέκυπτε στις ορέξεις του.

Έτσι ξεκίνησε η συστηματική σεξουαλική κακοποίηση της κοπέλας, που συνεχίστηκε για αρκετούς μήνες προτού η ίδια βρει το κουράγιο να αποκαλύψει το φριχτό μυστικό στην νοσοκόμα του σχολείου της, η οποία κατήγγειλε αμέσως τον πατέρα-κτήνος στις αρχές.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ,ο Κος ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ

Παρελθόν από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί από αυτή την ώρα ο Φαήλος Κρανιδιώτης, μετά τις δηλώσεις για Γουδί και εκτελέσεις, με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στη Σμύρνη και σήμερα, για την υπόθεση Μουζάλα. 
''Μετά τις τελευταίες δηλώσεις είναι προφανές ότι ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης έθεσε τον εαυτό του εκτός της ΝΔ" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συγγρού.
Εκτελέσεις στο Γουδί ζητά ευθέως το στέλεχος της ΝΔ και άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, μέσω σχολίου του για την αναφορά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στα Σκόπια ως «Μακεδονία».
«Βρε το Μουζάλα. Το αμόλησε το "Μακεδονία" για τα Σκόπια σε εθνική μετάδοση. Ο Τσίμας ο γεροκνίτης ρίγισε από την Σνοφίτικη ηδονή αλλά το πέρασε ντούκου για να μην καρφωθεί.Έξι ακόμη κυπαρίσσια στο Γουδί, τομάρια, κι εγώ εθελοντής να σας δέσω τα χέρια με σύρμα το χάραμα» σχολίασε ο Φ. Κρανιδιώτης στο facebook.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει «αποτροπιασμό» για τη δήλωση Κρανιδιώτη και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ να καταδικάσουν απερίφραστα τα όσα είπε ο Φ. Κρανιδιώτης περί «εκτέλεσης» του Γ. Μουζάλα.
ΠΗΓΗ:newpost.gr

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ!!!

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να κλείσει μια καταρχήν συμφωνία με τους θεσμούς πριν από τις 25 Μαρτίου. Βασικότεροι αντίπαλοι σε αυτή την προσπάθεια είναι ο χρόνος και οι ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της αξιολόγησης.
Πληροφορίες θέλουν τους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών να σχεδιάζουν να αναχωρήσουν από την Αθήνα την Παρασκευή ή τουλάχιστον το αργότερα έως τη Δευτέρα εν όψει των εορτών του Πάσχα των Καθολικών.
Ως εκ τούτου στα σημερινά ημέρα Πέμπτη ραντεβού οι αρμόδιοι υπουργοί θα επιχειρήσουν να γεφυρώσουν τις διαφορές σε Ασφαλιστικό, φορολογικό και Δημοσιονομικό κενό, προκειμένου να μην χαθεί το ορόσημο του Μαρτίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά την αρχική αισιοδοξία που υπήρχε χθες Τετάρτητο μεσημέρι για συμφωνία στο μέτωπο του φορολογικού, αυτό δεν κατέστη δυνατό, εξαιτίας της επιμονής των επικεφαλής των θεσμών και ειδικά του ΔΝΤ για την μείωση του αφορολόγητου ορίου.
Παρά τη νέα βελτιωμένη πρόταση που υπέβαλε χθες Τετάρτη η κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος να καλυφθούν οι στόχοι εσόδων από το φορολογικό χωρίς όμως να μειωθεί το αφορολόγητο όριο, οι θεσμοί επιμένουν στη μείωση του στα 7.000 ή 8.000 ευρώ, προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές κυβέρνηση και δανειστές αναζητούν από τη μεταρρύθμιση του φορολογικού 800 με 900εκατ ευρώ, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της εξοικονόμησης 1,8 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 900 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το σχεδιασμό θα έρθουν από τη διατήρηση της έκτακτης εισφοράς και τα επόμενα χρόνια. 
«Δεν το κλείσαμε» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «υπάρχει ο νόμος του Παρκινσον σύμφωνα με τον οποίο η γραφειοκρατία εξαντλεί όλο το διαθέσιμο χρόνο». Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ως ορόσημο την Παρασκευή σημειώνοντας ότι το αφορολόγητο είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει.
Ανοιχτή παραμένει και η διαπραγμάτευση για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, καθώς δεν κατέστη ούτε χθες δυνατό να βρεθεί κοινός τόπος. Το μεγαλύτερο εμπόδιο παραμένουν οι επικουρικές συντάξεις με τους δανειστές δεν δέχονται να καλυφθούν τα ελλείμματα των Ταμείων από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Ωστόσο, πάρα τις εκτιμήσεις από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας στη χθεσινή συνάντηση της Τετάρτης δεν έκλεισε ούτε το θέμα της Εθνικής σύνταξης, ούτε των ποσοστών αναπλήρωσης, το θέμα τους επανϋπολογισμού των υφιστάμενων συντάξεων, αλλά ούτε και τις βελτιωμένες προτάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση για το ύψος των εισφορών των νέων επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών.
Όλα τα ζητήματα θα επιχειρηθεί να κλείσουν μέσα στις επόμενες ώρες ή το αργότερο πριν την αναχώρηση των δανειστών. Ωστόσο πηγές του υπουργείου Εργασίας επιμένουν ότι η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για προστασία των κύριων συντάξεων.
Αντίστοιχα στο μέτωπο της Εθνικής σύνταξης το υπουργείο Εργασίας επιμένει στα 384 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης, ενώ οι δανειστές απαιτούν 320 ευρώ μετά από 20 έτη ασφάλισης και μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης, που να εκκινούν στην 15ετία από 0,5% κατ έτος.
ΠΗΓΗ:huffingtonpost.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΣΤΟΝ Κο ΜΟΥΖΑΛΑ

Στο πλευρό του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα τάσσεται η καθηγήτρια Ιστορίας του ΑΠΘ και πρώην βουλευτής, Μαρία Ρεπούση με ανάρτησή της στο twitter.
Η κ. Ρεπούση κατηγορεί τον κ. Καμμένο για “εθνικιστικό παραλογισμό” ενώ εξαπολύει επίθεση και στη ΝΔ.
Είμαστε με το Μουζάλα. Κατά του εθνικιστικού παραλογισμού των Καμμένων στον οποίο δυστυχώς προσχώρησε και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.” Γράφει η κ. Ρεπούση



ΠΗΓΗ:multi-news.gr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ(ΑΝΕΛ):ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σε δηλώσεις του,πριν από λίγο,στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1,ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,Κος Δημήτρης Καμμένος δηλωσε τα εξής,σε ότι αφορά τις εξελίξεις με την υπόθεση της παραίτησης του Κου Μουζάλα:<<Δεν πρόκειται να ρίξουμε την κυβέρνηση,σε αυτή την δύσκολη φάση,που βρίσκεται η χώρα,αλλά επιμένουμε στην παραίτηση του Κου Μουζάλα>>.

Κι ολοκληρώνοντας,ο ίδιος,έριξε τα βέλη του,σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στις σχέσεις των δύο κομμάτων που κυβερνούν την χώρα:<<Κάποιοι παλαιοί πολιτικοί προσπαθούν να βγούν στην επιφάνεια και να εκμεταλλευτούν την κρίση στις σχέσεις ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ>>.

ΠΗΓΗ:Ομάδα Σύνταξης 

ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 17-3-2016

Σήμερα,Πέμπτη,17 Μαρτίου,γιορτάζουν οι: Αλέξιος, Αλεξία, Αλέξης, Αλέκος, Αλέξα

ΠΗΓΗ:greeknamedays.gr

O KAIΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΠΕΜΠΤΗ 17-3-2016

Βελτιωμένο καιρό στη Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά κεντρικά και νότια και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016. Νωρίς το πρωί στα ορεινά, στα ημιορεινά και στη Δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθεί παγετός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 12 στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 18 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 11 στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 7 έως 15 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, αλλά στη Νότια Κρήτη και στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις και μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής μικρής διάρκειας το βράδυ, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

ΠΗΓΗ:meteo.gr