Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σε νέες επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις προχωρούν την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό, αντιδρώντας στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00 την Τρίτη 28, την Τετάρτη 29, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, αλλά και την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Για τις ημέρες αυτές αναμένεται να υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων.

Επίσης, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ημέρα υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για τις δυο εταιρείες.

Την ημέρα αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν επίσης την μη υπαγωγή του ΟΣΕ και κατ' επέκταση της ΕΡΓΟΣΕ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (σ.σ. το λεγόμενο «υπερταμείο» αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας), την μη κατάργηση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε., την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο, την πρόσληψη προσωπικού και την συντήρηση του τροχαίου υλικού, το οποίο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση που αγγίζει και σε κάποιες περιπτώσεις τα όρια της ασφαλούς λειτουργίας του, την μη προώθηση Κανονισμού Κίνησης, ο οποίος υποβαθμίζει την ασφάλεια της κυκλοφορίας του ελληνικού σιδηροδρόμου.

ΠΗΓΗ:in.gr

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου σε δασική έκταση με πεύκα στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας. 

Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο, καθώς και υδροφόρες των δήμων.

Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν επίσης από αέρος οκτώ πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, αν και η φωτιά είναι κοντά στο χωριό Στεφάνη.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που δυσχεραίνουν την κατάσβεση. Ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους.

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η φωτιά στο Νέο Μαρμαρά της Χαλκιδικής.

Στην περιοχή για προληπτικούς λόγους 44 πυροσβέστες με 23 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, όπως επίσης χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η κατάσταση ήταν άκρως επικίνδυνη διότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή και οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί» δήλωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος.

«Κάηκαν πέντε εγκαταλειμμένα παραπήγματα και αποθήκες, η στέγη ενός διαμερίσματος κάηκε» ειπε ο κ. Τζίτζιος, προσθέτοντας πως «αποφύγαμε τα χειρότερα γιατί η φωτιά ήταν μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Κινδύνεψαν σούπερ μάρκετ και ένα εργοστάσιο ποτών».
«Μάλλον είναι ανθρώπινο χέρι γιατί συνέβη σε οικιστική περιοχή και αυτός ο κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί. Η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει τις έρευνες κι εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις αρχές για να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος», ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

ΠΗΓΗ:in.gr

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ!!

Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης που διεξάγεται στο Βόλο κατέκτησε ο Αντώνης Τσουρουνάκης στα 400 μ. επιφάνειας. Χάλκινο για Χριστοφορίδη και Καρετζόπουλο.
Φανταστική ήταν η πρεμιέρα των τελικών για τους Έλληνες αθλητές στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης, στο Βόλο, το απόγευμα της Παρασκευής (24/6).
Η Ελλάδα κατέκτησε ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια και έκανε ποδαρικό με τον καλύτερο τρόπο στην κορυφαία φετινή διοργάνωση του αθλήματος στον κόσμο.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ο Αντώνης Τσουρουνάκης, που τους "τρέλανε" όλους με ένα εκπληκτικό φίνις στον τελευταίο τελικό της βραδιάς, τα 400 μ. επιφάνεια ανδρών (όπου είχαμε διπλή ελληνική συμμετοχή) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 2.58.12 (θυμίζουμε ότι στον προκριματικό το πρωί ήταν με τον 6ο καλύτερο χρόνο).
Ο 28χρονος Έλληνας πρωταθλητής ένιωσε απόλυτα δικαιωμένος που κατακτά την παγκόσμια κορυφή στο απόγειο και ίσως στο φινάλε -όπως ο ίδιος δήλωσε- της καριέρας του.
Στον ίδιο τελικό μετείχε και ο Χρήστος Χριστοφορίδης που είχε μπει το πρωί με τον κορυφαίο χρόνο από τον προκριματικό ξεκίνησε καλά, αλλά προς το τέλος είχε ένα πρόβλημα με το μαγιό του και τερμάτισε τελικά 3ος, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο με 2.59.29, που είναι φυσικά μια επίσης μεγάλη επιτυχία.
Το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε ο Ρώσος, Εβγένι Σμιρνόφ, ο οποίος μπήκε ανάμεσα στους δυο Έλληνες (2.58.65).
ΠΗΓΗ:thebest.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!! ΑΝΑΣΕΣ ΔΡΟΣΙΑΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βροχές και καταιγίδες, αναμένονται την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 19 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 31, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 29 και στην Κρήτη από 14 έως 29.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις, 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Εξαίρεση απότελεί η περιοχή της Χίου και ο Θερμαικός όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στις δυτικές Κυκλάδες και την θαλάσσια περιοχή δυτικά αυτών οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ οπότε δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στις ανατολικότερες περιοχές του νοτίου Αιγαίου, οι αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ θα στραφούν προς το βράδυ σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr