Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ!!!

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να εξαπολύουν καθημερινά 40-50 κατασχέσεις βρίσκονται πλέον οι 30 πιο μεγάλες εφορίες της χώρας.
Επιπλέον ετοιμάζεται και λίστα οφειλετών για διαπόμπευση, με τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ. Η σχετική λίστα καταρτίζεται και αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ (www.publicrevenue.gr) μέχρι το τέλος Μαΐου.
Μάλιστα στις λίστες υπάρχει πρόβλεψη και για ειδική μεταχείριση στους ανήλικους που εμφανίζονται ως οφειλέτες του δημοσίου, για τους οποίους θα αναγράφονται μόνο τα αρχικά του επωνύμου, του ονόματος, του ονόματος του πατέρα και της μητέρας, η συνολική οφειλή χωρίς το ΑΦΜ και με την ένδειξη «ανήλικος» στις παρατηρήσεις.
Τις επόμενες ημέρες πάντως, όλοι οι οφειλέτες θα ενημερωθούν μέσω ενημερωτικού email ότι επίκειται δημοσιοποίηση των ονομάτων τους , προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να γλιτώσουν τη διαπόμπευση.
Ωστόσο οι κατασχέσεις θα ξεκινούν και από πολύ χαμηλά ποσά, της τάξης των 500 ευρώ και πάνω.
Τα δικαστικά τμήματα των Δ.Ο.Υ. έχουν πάρει «φωτιά» και ετοιμάζονται να λάβουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το πρώτο βήμα θα είναι οι μαζικές αποστολές ειδοποιητηρίων κατάσχεσης. Στόχος των μέτρων είναι να πιεστούν οι οφειλέτες και να προχωρήσουν στην εξόφληση ή στην ρύθμιση των οφειλών τους.
ΠΗΓΗ:mynewsonline.gr

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΩΣ ΤΙΣ 14 ΜΑΙΟΥ..

Μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, αποφασίστηκε η συνέχιση της αποχής, ενώ ανακοινώθηκαν και έξι σημεία αντίθεσης με το προς ψήφιση ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως και το ερχόμενο Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που είναι ήδη στην Βουλή μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που συνεδρίασε ήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κατά την σημερινή συνεδρίασή της επισημαίνει 6 σημεία αντίθεσης του δικηγορικού κόσμου τόσο στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο όσο και την κυβερνητική μεθόδευση ψήφισή τους.

Οι δικηγόροι διατυπώνουν την αντίθεσή τους στο ότι :

1.      Η εσπευσμένη ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία που σέβεται τους πολίτες και τις αρχές του κράτους δικαίου.

2.       Οι ρυθμίσεις του παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή δημόσια τάξη, όπως έχει γνωμοδοτήσει και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

3.       Ελλείπουν αναλογιστικές μελέτες για το ΕΤΑΑ που να τεκμηριώνουν το ύψος των επιβαλλόμενων εισφορών και των παροχών.

4.      Επιβάλλονται δημευτικού χαρακτήρα επιβαρύνσεις για τους δικηγόρους, των οποίων η αξιοπρεπή διαβίωση και επαγγελματική υπόσταση τίθενται πλέον σε κίνδυνο.

6.     Οι εισφορές υπερδιπλασιάζονται  και οι παροχές υποδιπλασιάζονται και

7.    Οι φερόμενες "εκπτώσεις" δεν επιλύουν τα προβλήματα που συνεπάγεται το προτεινόμενο σύστημα.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

Κλειστά τα βενζινάδικα την Κυριακή!!!!

 
Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Κυριακής αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων


Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), κατεβάζοντας τα ρολά στα βενζινάδικα την Κυριακή.

"Πρέπει η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου «λερναίας ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία", αναφέρει η ΠΟΠΕΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.
Όπως σημειώνεται, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, στην οποία θα παρθούν αποφάσεις για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Πηγή news247. gr

Τα δυο μεγάλη οφέλη του φραπέ που δεν γνωρίζουμε

Είναι ταυτισμένος με την Ελλάδα σε σημείο που πολλοί να μιλούν για τη χώρα του φραπέ
Είναι ταυτισμένος με την Ελλάδα σε σημείο που πολλοί να μιλούν για τη χώρα του φραπέ. Αν και τα τελευταία χρόνια πολιορκείται από άλλου είδους καφέδες, ίσως αλλάξετε γνώμη αν μάθετε για τις ευεργετικές του ιδιότητες, που είναι μάλλον άγνωστες.
Στιγμιαίος καφές φραπέ και χοληστερόλη
Aν έχετε προβλήματα με τη χοληστερίνη σας, τότε ίσως και να... επιβάλλεται να πίνετε φραπέ! Δείτε γιατί...
Ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.
Καφεΐνη
Ο στιγμιαίος καφές φραπέ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού. Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.
Πληροφορίες: iatropedia.gr

Πηγή thetoc.gr 

Νέο φιάσκο: Αναβλήθηκε ο τελικός Κυπέλλου

Ο Κοντονής επικαλείται ως πρόσχημα την αδυναμία της αστυνομίας να εγγυηθεί την ασφάλεια διεξαγωγής του αγώνα που θα γινόταν με... άδειες κερκίδες!

Άλλη μια «λαμπρή σελίδα» στην ιστορία των φιάσκων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγραψε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αποφάσισε την αναβολή του προγραμματισμένου για το Σάββατο τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας επικαλούμενος λόγους ασφαλείας για έναν αγώνα που θα διεξαγόταν χωρίς θεατές!

Στην ανακοίνωση του ο Σταύρος Κοντονής επικαλείται έκθεση της αστυνομίας η οποία 
σε έγγραφο της ξεκαθάριζε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ επικαλούμενη λόγους δημόσιας τάξης δεδομένης της μεγάλης 48ωρης πανελλαδικής απεργίας και των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί, αφού πρέπει να διαθέσει σε αυτές ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεών της. 

Βέβαια, αυτή η αιτιολογία δεν αποτέλεσε τίποτα περισσότερο από μία δικαιολογία, μια και ο τελικός είχε προγραμματιστεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών και η ΕΛΑΣ δεν θα χρειαζόταν να διαθέσει πολύ προσωπικό για την αστυνόμευση του ΟΑΚΑ. 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν θα μπορούσε φυσικά να επικαλεστεί θέμα διαιτησίας για την αναβολή-ματαίωση του τελικού, αφού έτσι θα παραβίαζε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Και η αδυναμία που δήλωσε η Αστυνομία του έδωσε την κατάλληλη νομική φόρμουλα για να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υφυπουργείου:

«Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, αναβάλλεται η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ».

Το πρόβλημα με τους διαιτητές

Αφορμή για το νέο φιάσκο σύμφωνα με την πλευρά της κυβέρνησης αποτέλεσε η απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει τους βοηθούς του διαιτητή του αγώνα Τάσου Σιδηρόπουλου με το περιβάλλον Κοντονή να υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τον είχε διαβεβαιώσει πως μαζί με τον Σιδηρόπουλο θα οριζόταν και η «ομάδα» του, δηλαδή οι δύο βοηθοί που έχει στους αγώνες που διευθύνει, ο Κωσταράς και ο Ευθυμιάδης. Αμφότεροι διεθνείς. 

Ωστόσο, από την ΕΠΟ ορίστηκαν ως βοηθοί οι Αλεξέας και Πετρόπουλος με τέταρτο τον Τουμπακάρη, ο οποίος είχε δηλώσει κώλυμα ως τραυματίας έπειτα από την εισβολή οπαδών στο σεμινάριο διαιτητών στο Περιστέρι. Την Τετάρτη, όμως, ανακάλεσε το κώλυμά του, προφανώς γιατί είχε ενημερωθεί ότι θα πήγαινε στο ΟΑΚΑ για τον τελικό. 

Πηγή protothema.gr 

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 6 - 5 - 2016

Σήμερα,Παρασκευή 6 Μαίου γιορτάζει:Ζήσης, Ζησούλα, Ζήσιμος, Ζωή, Ζώης, Ζωΐτσα, Ζωούλα, Ζωζώ, Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Πανίκος, Τάκης, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Παναγούλα, Πάνη, Τότα, Τούλα, Πηγή, Πηγούλα, Πηγίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Κρήνη, Κρηνιώ, Ιώβ, Ιωβία, Ιώβη.

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 - 5 - 2016

Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 αναμένονται αραιές παροδικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι και απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες κυρίως στα ημιορεινά και ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο θα είναι ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων και στο υπόλοιπο Αιγαίο και Κρητικό βόρειοι-βορειοδυτικοί τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένιση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 6 έως 25 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 11 έως 25 στην κεντρική από 13 έως 25 και στη νότια από 14 έως 24. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 ενώ στη Κρήτη από 11 έως 23.

Οι άνεμοι στο βορειανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ σταδιακά όμως θα εξασθενίσουν και προς το βράδυ θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Στη περιοχή των Σποράδων οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων 2 έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ. Στον Θερμικό οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στις ανατολικότερες περιοχές και τις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ. Στην Κρήτη οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βοριοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ και τοπικά στην ανατολική Κρήτη έως 5 μποφόρ. Προς το βράδυ θα σημειωθεί εξασθένιση και θα επικρατήσουν άνεμοι μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ με εξαίρεση την ανατολική Κρήτη όπου θα είναι βορειοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενίσουν και προς το βράδυ θα μετατραπούν σε μεταβλητούς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για παροδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr