Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Αυτό το σκυλί τράβηξε τον πατέρα μέσα στο νερό. Αυτό όμως που είδε να επιπλέει τον έκανε να καταρρεύσει!

Ολόκληρη η οικογένεια βρίσκεται στο εξοχικό ενός φίλου όταν το μικρό ξανθό αγοράκι πέφτει μέσα στο νερό χωρίς να το δει κανείς. Το δίχρονο αγοράκι έχασε τις αισθήσεις του και άρχισε να βυθίζεται μέσα στο νερό. Το αγαπημένο τουw Staffordshire Μπουλ Τεριέ πήδηξε μέσα στο νερό και προσπάθησε να βγάλει το αγοράκι έξω από το νερό. Όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να το κάνει, έτρεξε αμέσως στο σπίτι και άρχισε να γαβγίζει σαν τρελό για να αποσπάσει την προσοχή του πατέρα του μικρού Alexander, τον David.
μπουλ τεριέ

Οδηγεί λοιπόν τον πατέρα στο νερό, όπου και βλέπει τον άψυχο γιο του να επιπλέει. Πέρασε 27 λεπτά προσπαθώντας να επαναφέρει τον μικρό στην ζωή μέχρι που έφτασαν οι πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν στο πλησιέστερο νοσοκομείο στην Μπρίσμπεϊν. Εκεί έβαλαν τον μικρό Alexander σε τεχνητό κόμμα. «Οι γιατροί μας είπαν ότι μπορεί να μην μπορούσαμε να πάρουμε ποτέ τον γιο μας πίσω στο σπίτι. Και ακόμα και αν ξυπνούσε, πιθανώς θα είχε εγκεφαλικές βλάβες,» θυμάται η μητέρα του μικρού, η Linda. «Αυτό ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να ακούσει ένας γονιός.»
μπουλ τεριέ
Αλλά 48  ώρες μετά ο μικρός αγωνιστής εξέπληξε τους πάντες: Ο Alexander άρχισε να αναπνέει μόνος του και ξύπνησε από το τεχνητό κόμμα! Οι γιατροί δεν το πίστευαν, το πόσο γρήγορα ανάρρωσε αυτό το παιδί. «Είναι ένα θαύμα το ότι ξύπνησε τόσο γρήγορα και μόνος του χωρίς τυχόν μακροχρόνιες βλάβες,» λέει η μητέρα του. Ο Alexander μπορεί να ευχαριστήσει για την καλή του τύχη τον πατέρα του και την γρήγορη αντίδραση του σκυλιού τους, της Leala.

μπουλ τεριέ
Ο μικρούλης 2-ετών βρίσκεται τώρα με την οικογένεια του και αναρρώνει άψογα. Η Leala είναι πανευτυχής, τώρα που μπορεί να ξαναπαίξει με τον αγαπημένο της φίλο.»Αν δεν ήταν η Leala δεν θα είχαμε τώρα μαζί μας το μικρό αγοράκι μας.!» Η μητέρα του Alexander  είναι σίγουρη γι’αυτό!.
μπουλ τεριέ

Πηγή www.animalplanet.gr

Ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας για ένα ζευγάρι;


Όπως αναφέρει η Independent η διαφορά ηλικίας που έχετε με τον/την σύντροφό σας είναι άμεσα συνδεδεμένη με το πόσο καιρό θα μείνετε μαζί.
Σύμφωνα με έρευνα 3.000 συμμετεχόντων που έγινε από το Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα, όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, τόσο πιο πιθανό είναι να χωρίσει.
Μία διαφορά ηλικίας της τάξης του 18%αυξάνει κατά 18% τις πιθανότητες να χωρίσει το ζευγάρι, ενώ μία διαφορά ηλικίας 10 ετών, αυξάνει την πιθανότητα στο 39%. Τέλος η διαφορά ηλικίας 20 ετών, καθιστά σχεδόν αδύνατο να μείνει το ζευγάρι μαζί, αφού σύμφωνα με την έρευνα η πιθανότητα να χωρίσει είναι 95%.
Διαπιστώθηκε ότι η καλύτερη διαφορά ηλικίας είναι αυτή του ενός έτους.
Παρ’ ολ’ αυτά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, όπως αν το ζευγάρι έχει κάνει παιδί πριν παντρευτεί, τα διαφορετικά επίπεδα μόρφωσης κλπ.
Πηγή m. huffpost. com

ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΛ ΝΙΝΙΟ....ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΛΑ ΝΙΝΙΑ

Το φαινόμενο Ελ Νίνιο που ξέσπασε πέρυσι με ιδιαίτερη ένταση στον Ειρηνικό έχει πλέον τελειώσει και δεν αποκλείεται να δώσει τη θέση του στο αντίθετό του, το φαινόμενο Λα Νίνια.

«Ατμοσφαιρικοί δείκτες που αντιστοιχούσαν σε ισχυρά μοτίβα του Ελ Νίνιο στις αρχές του 2016 επανήλθαν σε σχεδόν κανονικές τιμές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο» ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας του ΟΗΕ.

Το Ελ Νίνιο και το Λα Νίνια είναι οι αντίθετες φάσεις μιας ταλάντωσης που δημιουργείται από την αλληλεπίδραση της ατμόσφαιρας και του ωκεανού στην τροπική ζώνη του Ειρηνικού, και έχουν σε γενικές γραμμές αντίθετες επιδράσεις στις μετεωρολογικές συνθήκες διαφορετικών περιοχών του κόσμου.

Στη διάρκεια του Ελ Νίνιο η θερμοκρασία στον ανατολικό τροπικό Ειρηνικό είναι μεγαλύτερη από το κανονικό, κάτι που τείνει να οδηγεί σε καταρρακτώδεις βροχές στη δυτική ακτή της Νοτίου Αμερικής και ξηρασία σε άλλες περιοχές όπως η Αυστραλία και η Νοτιοανατολική Ασία.

Ρόλο στο ρεκόρ ζέστης

Το τελευταίο Ελ Νίνιο έπαιξε εξάλλου ρόλο στο ρεκόρ ζέστης που καταγράφηκε σε παγκόσμιο επίπεδο το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του ΟΗΕ, περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από το φαινόμενο, το οποίο προκάλεσε ξηρασίες και άλλες σοβαρές ζημιές σε 13 χώρες της Αφρικής, της Ασίας, της Κεντρικής και Νοτίου Αφρικής και του Ειρηνικού.

Πρωτοφανείς καταστροφές λόγω ανόδου της θερμοκρασίας υπέστη και ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Υφαλος έξω από τις βόρειες ακτές της Αυστραλίας.

Με την πιθανή άφιξη του Λα Νίνια, η κατάσταση θα αντιστραφεί. «Ενα φαινόμενο Λα Νίνια ενδέχεται να εξελιχθεί το τρίτο τρίμηνο του έτους, πιθανότατα όμως θα είναι ασθενές» ανακοίνωσε ο WMO.


ΠΗΓΗ:meteo-news.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ, 31 - 7 - 2016

Σήμερα, Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016, γιορτάζει: Ευδόκιμος, Ευδόκιμη, Ιωσήφ, Σήφης, Ιωσηφίνα, Ζοζεφίνα, Φρειδερίκη, Φρειδερίκος.

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ, ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ.. Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 31 - 7 - 2016

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 19 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 34 και στην Κρήτη από 16 έως 30.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, μακριά όμως από τις ακτές θα είναι βορειοδυτικοί 4 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στις ανατολικές ακτές 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για τις ρυθμίσεις οφειλώ

Οι ρυθμίσεις των οφειλών προς τη ΔΕΗ χωρίς προκαταβολή δεν θα ισχύουν για τις περιπτώσεις που γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, διευκρινίζει η ΔΕΗ σε αποψινή ανακοίνωση. Το πρόγραμμα ρυθμίσεων σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή που ξεκίνησε την 1η Απριλίου παρατάθηκε ήδη ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε επίσης ότι ως τώρα 290.000 πελάτες ρύθμισαν τις οφειλές τους με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και καλεί τους υπόλοιπους 1,5 εκατ. πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές να σπεύσουν να τις ρυθμίσουν.

Η ΔΕΗ διαψεύδει εξάλλου δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία «πήρε πίσω πελάτη με φέσι σε ιδιώτη προμηθευτή». Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει:

«Η ΔΕΗ έχει πρωτοστατήσει στη μάχη για την καθιέρωση ξεκάθαρων κανόνων ώστε η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας να γίνει συντεταγμένα και να σταματήσουν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως συχνά συνέβη σε βάρος της Επιχείρησης από τρίτους».

Επισημαίνεται ότι η διοίκηση της ΔΕΗ έχει δώσει αυστηρές οδηγίες προς το προσωπικό σχετικά με αιτήσεις αλλαγής προμηθευτή. Στη σχετική εγκύκλιο του γενικού διευθυντή Εμπορίας μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής:

«Παρακαλώ για την πιστή εφαρμογή των προβλεπομένων (...) ήτοι, στα αιτήματα νέας εκπροσώπησης από πελάτη άλλου προμηθευτή, μεταξύ των λοιπών δικαιολογητικών, να ζητείται υποχρεωτικά η προσκόμιση:
-του τελευταίου εκδοθέντα λογαριασμού μαζί με το σχετικό αποδεικτικό εξόφλησής του ή εναλλακτικά
-εγγράφου του προμηθευτή του, από το οποίο να προκύπτει ότι έχει συναφθεί ρύθμιση εξόφλησης της οφειλής και αυτή τηρείται.

»Στην περίπτωση που από τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά προκύπτει ότι ο πελάτης εμπίπτει στις περιοριστικές διατάξεις των προβλεπομένων στο άρθρο 42 του Κώδικα Προμήθειας (έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στον προμηθευτή του ή έχει συνάψει ρύθμιση εξόφλησης η οποία δεν τηρείται), τότε θα ενημερώνεται ο πελάτης ότι κατά τα προβλεπόμενα στον κώδικα προμήθειας, δεν δύναται να ασκήσει το δικαίωμά του για αλλαγή προμηθευτή, εάν δεν τακτοποιήσει πρώτα τις οφειλές του προς τον Προμηθευτή του».

Όπως είναι γνωστό με πρόσφατη ρύθμιση, δεν επιτρέπεται η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον προηγούμενο ή αν υπάρχουν θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί.

Πηγή www.lifo.gr

Πανικός σε πτήση Βερολίνο - Ηράκλειο

Μόνο ήρεμα δεν κύλησε πτήση τσάρτερ της Air Berlin προς την Κρήτη. Επιβάτης αποβιβάστηκε με χειροπέδες 


Πανικός επικράτησε σε πτήση αεροσκάφους τσάρτερ της Air - Berlin που εκτελούσε δρομολόγιο από Βερολίνο προς Ηράκλειο όταν έκπληκτοι οι επιβάτες είδαν έναν άνδρα, λίγο μετά την απογείωση, να σηκώνεται όρθιος και σε έξαλλη κατάσταση (πιθανόν υπό την επήρεια αλκοόλ) να φωνάζει στα γερμανικά και να χειρονομεί.
Μετά τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί και τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών επικράτησε αναστάτωση, έως ότου διευκρινιστεί τι είχε συμβεί. Όταν μάλιστα άρχισε να κινείται απειλητικά από το πίσω μέρος του αεροπλάνου, προς τα μπρος και προς επιβάτες, ξαφνικά συνέβη το αναπάντεχο.
Ένας άνδρας που μέχρι εκείνη τη στιγμή φαίνονταν ως κανονικός επιβάτης, σηκώθηκε και με γρήγορες όσο και «επαγγελματικά» επιδέξιες κινήσεις, ακινητοποίησε τον εκτός εαυτού επιβάτη, τον έριξε στο πάτωμα του αεροσκάφους και αμέσως του πέρασε και χειροπέδες! Κάπου εκεί, έληξε χωρίς απρόοπτα η περιπέτεια των επιβατών της πτήσης, ενώ από το πιλοτήριο ο κυβερνήτης, την ώρα που το αεροσκάφος προσέγγιζε το αεροδρόμιο Ηρακλείου για να προσγειωθεί, μέσω πύργου ελέγχου, ειδοποιούσε την Αστυνομία του Αεροδρομίου.

Λίγο αργότερα ο «ταραξίας» οδηγήθηκε από αστυνομικούς του αεροδρομίου «Ν.Καζαντζάκης» Ηρακλείου, στο τμήμα εντός του αερολιμένα. Ωστόσο δεν κρατήθηκε και αποχώρησε αφού δεν υπεβλήθη μήνυση από κανένα και έχοντας συνέλθει προφανώς και από την επήρεια του αλκοόλ.
Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου ο άνδρας που πέρασε χειροπέδες στον ταραξία ήταν αστυνομικός που ταξίδευε για διακοπές στην Κρήτη. Είναι όμως πιθανόν, αυτή είναι να είναι η «επίσημη» εκδοχή και για λόγους ασφαλείας, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γερμανία, οι εκεί αρχές να έχουν λάβει ειδικά μέτρα για τις πτήσεις τους, όπως και σε άλλες χώρες.
Είναι δηλαδή πιθανόν, αστυνομικοί με προκάλυψη ταξιδιώτη, να βρίσκονται εντός πτήσεων εξωτερικού και εσωτερικού. Ιδίως τους θερινούς μήνες που χιλιάδες Γερμανοί διακινούνται σε τουριστικές περιοχές για τις διακοπές τους.
Πηγή: www neakriti.grΣύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου ο άνδρας που πέρασε χειροπέδες στον ταραξία ήταν αστυνομικός που ταξίδευε για διακοπές στην Κρήτη. Είναι όμως πιθανόν, αυτή είναι να είναι η «επίσημη» εκδοχή και για λόγους ασφαλείας, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γερμανία, οι εκεί αρχές να έχουν λάβει ειδικά μέτρα για τις πτήσεις τους, όπως και σε άλλες χώρες.
Είναι δηλαδή πιθανόν, αστυνομικοί με προκάλυψη ταξιδιώτη, να βρίσκονται εντός πτήσεων εξωτερικού και εσωτερικού. Ιδίως τους θερινούς μήνες που χιλιάδες Γερμανοί διακινούνται σε τουριστικές περιοχές για τις διακοπές τους.
Πηγή: www.neakriti.gr

ΣΕΙΕΤΑΙ Η ΓΗ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ!!! ΣΕΙΣΜΟΣ, ΜΕΓΕΘΟΥΣ, 7.7 ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΡΙΧΤΕΡ, ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΜΑΡΙΑΝΕΣ ΝΗΣΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό σήμερα, κοντά στις Βόρειες Μαριάνες Νήσους.
Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) και το Κέντρο Έγκαιρης Ειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό των ΗΠΑ δεν αναμένεται να προκαλέσει τσουνάμι.
Το επίκεντρο του σεισμού, που αρχικά αναφέρθηκε πως είχε μέγεθος 7,6 βαθμών, εντοπίστηκε 49 χλμ. βόρεια της νήσου Παγκάν (Pagan), το οποίο ανήκει στις αραιοκατοικημένες Βόρειες Μαριάνες Νήσους, σε ένα ηφαιστειακό αρχιπέλαγος. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν αρκετά μεγάλο, στα 212 χιλιόμετρα κάτω από τον βυθό της θάλασσας, γεγονός που άμβλυνε τις επιπτώσεις του.
«Δοθέντος του βάθους της σεισμικής δόνησης δεν αναμένεται (να προκληθεί) τσουνάμι», ανακοίνωσε το Κέντρο Έγκαιρης Ειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό.
ΠΗΓΗ:cnn.gr

Οι μεγάλοι οίκοι μόδας ντύνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Ρίο



Φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο αποκτούν αέρα πασαρέλας! Ενωμένοι σχεδιαστές μόδας, δημιουργούν αποκλειστικά για τους αθλητές!

Μια διαφορετική νότα, θα υπάρχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!
Διάσημοι και επιτυχημένοι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο έχουν επιστρατευτεί από τις Ολυμπιακές αποστολές χωρών προκειμένου να σχεδιάσουν τις εμφανίσεις των κορυφαίων αθλητών τους, που συμμετέχουν στους αγώνες  στη Βραζιλία.
Οι DSquared2 ανέλαβαν την ομάδα του Καναδά!
1036273_gq-dsquared2-canadian-olympic-opening-ceremony-outfit
Η Stella McCartney την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας.
1036274_stella-mccartney-team-gb
Η Lacoste τους Γάλλους!
1036275_lacoste-olympics-05
O Ralph Lauren υπογράφει νέες στολές για την ομάδα των ΗΠΑ!
1036276_Ralph-Lauren-outfits-USA-Olympic-team-1152x759
Ενώ τις στολές των αθλητών της Κούβας , υπογράφει ο μοναδικός οίκος Louboutin, που για πρώτη φορά σχεδιάζει και ρούχα! Φυσικά σχεδίασε και τα παπούτσια των αθλητών τα οποία κρύβουν μια κατακόκκινη σόλα, το διάσημο χαρακτηριστικό του οίκου.
1036280_13717460_10153975308941865_6934041493143816296_o
Πηγή www.lifo.gr

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

πέντε περιοχές υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς αύριο


Σε πέντε περιφέρειες υπάρχει υψηλός κίνδυνος να ξεσπάσουν πυρκαγιές αύριο όπως προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για αύριο Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

·         Περιφέρεια Αττικής
·         Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
·         Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
·         Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
·         Περιφέρεια Κρήτης (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πηγή www. thetoc.gr 

Ρίο 2016: Πτώματα στις παραλίες που θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016

Ρίο 2016: Πτώματα στις παραλίες που θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες


Μετά τα συνεχή δημοσιεύματα για το ότι σχεδόν τίποτα δεν είναι ακόμα έτοιμο στις εγκαταστάσεις, για τις συνεχείς κακοτεχνίες, την αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα (που την καθιστά επικίνδυνη για τους επισκέπτες και θεατές) και – τελευταία – τον αποδεκατισμό της Ρωσικής Ολυμπιακής Ομάδας, λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ – σήμερα έρχονται στο φως οι πιο αποτρόπαιες εικόνες. 
Η θάλασσα στις περιοχές που θα γίνουν πολλά ολυμπιακά αθλήματα ξεβράζει ανθρώπινα πτώματα και μέλη σε σήψη!
Σύμφωνα με τη Daily Mail, πριν λίγες μέρες στην πιο φημισμένη παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, τη θρυλική Copacabana -λίγα μόλις μέτρα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες beach volley - εκβράστηκαν ανθρώπινα μέλη!
Μόλις χθες, ένα πτώμα βρέθηκε να επιπλέει εχθές στον κόλπο του Ρίο ντε Τζανέιρο, στο προπονητικό κέντρο όπου οι αθλητές των Ολυμπιακών ομάδων κολύμβησης και ιστιοπλοΐας θα κάνουν τις προπονήσεις τους.
Επιπλέον, οι παραλίες και τα νερά είναι τόσο βρώμικα και μολυσμένα, που οι αθλητές φοβούνται για την υγεία τους. 
"Έχουμε αηδιάσει από την κατάσταση. Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας και περιμένουμε", δήλωσε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας ιστιοπλοΐας της Ισπανίας.
Ωστόσο, οι αρχές προειδοποιούν τους αθλητές και τους περιβαλλοντολόγους που διαμαρτύρονται "να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό".  
Τέλος, η ανησυχία για τους Αγώνες έχει αυξηθεί στην Βραζιλία, καθώς η χώρα βυθίζεται στην χειρότερη ύφεση εδώ και δεκαετίες, οι Ολυμπιακές προετοιμασίες καθυστερούν και οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές έχουν αποκαλύψει αποδείξεις εκτεταμένης διαφθοράς στις κατασκευαστικές συμβάσεις για τις Ολυμπιακές υποδομές.

Πηγή www.news.gr

Να γιατί δεν έχουμε αναμνήσεις από την εποχή που ήμασταν μωρά

Γιατί κάποιοι θυμούνται, έστω και θολά, περιστατικά από τα 2 πρώτα χρόνια της ζωής τους και κάποιοι μόνο μετά τα 5 ή 6 τους;

Έχουμε αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία, θυμόμαστε πρόσωπα, μυρωδιές, φίλους, παραμύθια και παιδικά τραγουδάκια, όμως, σχεδόν κανείς δεν θυμάται το παραμικρό από την πιο συγκλονιστική στιγμή της ζωής του, τη γέννηση του, και πολλοί λίγοι έχουν έστω και την παραμικρή ανάμνηση από τα δύο, μπορεί και τρία, πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Γιατί; Τα πρώτα μας βήματα, οι πρώτες μας λέξεις, οι πρώτες μας μπουκιές από κάτι που μας άρεσε να τρώμε, οι πρώτες μας συναναστροφές με άλλα νήπια, απλά δεν υπάρχουν στη μνήμη μας. Ή καλύτερα υπάρχουν, επειδή τις θυμούνται οι γονείς μας για να μας τις πουν και να ισχυροποιήσουν κάτι που δεν είναι καν ανάμνηση, παρά μόνο μια θολή εικόνα ίσως.
  
Να ένα ζήτημα που βραχυκύκλωνε δεκαετίες τώρα ψυχολόγους, νευρολόγους, γλωσσολόγους. Αυτή η μαύρη τρύπα των χαμένων αναμνήσεων μας, από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, που συνήθως μας καθορίζουν ως χαρακτήρες και αυτόνομες προσωπικότητες.

Αυτή ήταν και μια εμμονή του Ζίγκμουντ Φρόιντ πριν από 100 χρόνια και από αυτήν ακριβώς γεννήθηκαν και κάποιες εξαιρετικά προβοκατόρικες απορίες για τη “βρεφική αμνησία”, όπως ονομάστηκε αυτού του είδους η αδυναμία του ανθρώπινου είδους.

Όπως για παράδειγμα: αυτές οι πρώτες αναμνήσεις συνέβησαν ως πραγματικά γεγονότα ή ήταν κάτι που τελικώς “κατασκευάσαμε” εμείς από όσα είδαν και μας περιέγραψαν άλλοι; Μπορούμε να θυμηθούμε γεγονότα από μία περίοδο της ζωής μας που δεν γνωρίζαμε ακόμη τις λέξεις, ούτε καλά καλά να μιλάμε για να τα περιγράψουμε; Και τι πιθανότητες υπάρχουν προκειμένου μια μέρα να ανακτήσουμε αυτές τις χαμένες μας αναμνήσεις; 

Ένα κομμάτι του παζλ που ίσως να δίνει κάποιες απαντήσεις σε όλα αυτά,βρίσκεται στο γεγονός ότι ο εγκέφαλος των μωρών μοιάζει με ένα είδος σπόγγου που απορροφά τα πάντα: ήχους, λέξεις, εικόνες, διαμορφώνοντας περίπου 700 νευρολογικές συνδέσεις κάθε δευτερόλεπτο και κατασκευάζοντας ένα ευρύ δίκτυο εκμάθησης λέξεων, αληθινά γρήγορο και με τεράστια χωρητικότητα.

Αν μάλιστα, λάβει κανείς υπ’ όψιν και μια πιο πρόσφατη έρευνα, ο εγκέφαλος των μωρών δουλεύει με αυτούς τους ρυθμούς από τη στιγμή που ήδη στο συγκεκριμένο όργανο σχηματίζεται μέσα στη μήτρα.


Κάπου εδώ οι επιστήμονες παρεμβάλουν το εξής: ακόμη και ως ενήλικες δεν θυμόμαστε λεπτομέρειες και πληροφορίες, αν δεν καταβάλουμε προσπάθεια να τις συγκρατήσουμε. Έτσι μια εξήγηση για τη «βρεφική αμνησία» είναι ότι αυτή είναι αποτέλεσμα ακριβώς της έλλειψης προσπάθειας να συγκρατηθούν αυτές οι μνήμες. Με λίγα λόγια τα μωρά δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αυτόν τον μηχανισμό, οπότε οι πρώτες αναμνήσεις χάνονται πανεύκολα. Σε αυτό συμβάλλει – σύμφωνα και με έναν Γερμανό ψυχολόγο και ερευνητή του 19ου αιώνα, τον Hermann Ebbinghaus  - και το αν η ανάμνηση είναι προσωπικού περιεχομένου, αφορά δηλαδή εμάς ή αφορά κάτι που είδαμε ή ακούσαμε. 

Και ενώ σύμφωνα με μελέτες και πολυετείς έρευνες, η πιο παλιά ανάμνηση που μπορεί να έχει κάποιος είναι απ' όταν ήταν δύο χρονών, ενώ κατά βάσει οι άνθρωποι έχουν αξιόπιστες αναμνήσεις από τα 6-7 χρόνια τους και μετά, το γιατί κάποιοι θυμούνται πολύ πιο πίσω από το συνηθισμένο εξηγήθηκε μετά από ένα αρκετά ευρύ πείραμα.

Η γλώσσα βοηθά στο να δημιουργηθεί μία δομή για τις αναμνήσεις μας, μία αφηγηματική δομή. Δημιουργώντας μια ιστορία, η εμπειρία μας οργανώνεται συστηματικότητα και γινόμαστε πιο ικανοί στο να ανακαλούμε πράγματα που συνέβησαν πίσω στον χρόνο.

Αυτό είχε πραγματοποιηθεί από τον ψυχολόγο Qi Wang στο πανεπιστήμιο του Κορνέλ, μεταξύ Κινέζων και Αμερικανών φοιτητών. Όπως απέδειξαν τα περί εθνών στερεότυπα, οι αναμνήσεις των Αμερικανών ήταν πιο μακροσκελείς, επεξεργασμένες και ύποπτα εγωκεντρικές. Αντίθετα, οι αναμνήσεις των Κινέζων ήταν πιο σύντομες και στηρίζονταν σε γεγονότα. Και κυρίως, ξεκινούσαν 6 μήνες αργότερα. 

Δεν πρόκειται για ένα ασυνήθιστο μοτίβο σε ό,τι αφορά τη μελέτη των αναμνήσεων. Όταν προσπαθούμε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας κάτι που μας έχει συμβεί, η περιγραφή του είναι πιο εύκολη, σαφής και σύντομη. Στηρίζεται σε γεγονότα. Είναι η διαφορά ανάμεσα στο "υπήρχαν τίγρεις στο ζωολογικό κήπο" και "είδα τίγρεις στον ζωολογικό κήπο και φοβήθηκα". Γεγονός και συναίσθημα φτιάχνουν μία απολύτως αξιόπιστη ανάμνηση. 

Αν δεν το θυμάστε, ρίξτε την ευθύνη στους γονείς σας που δεν σας ρώτησαν σχετικά, λέει ο Wang. "Αν ο κοινωνικός περίγυρος σας λέει ότι αυτές οι αναμνήσεις είναι σημαντικές για εσάς, θα τις συγκρατήσετε". Και λέει αλήθεια. Σε κάποιους πολιτισμούς που δίνουν έμφαση στο παρελθόν - όπως οι Μαορί, όπως αναφέρει ο ερευνητής - τα παιδιά έχουν αναμνήσεις από το 2ο έτος της ζωής τους. Φυσικά, μεγάλο ρόλο παίζει και η δύναμη της ομιλίας, επισημαίνει ο Robyn Fivush, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Emory University.

"Η γλώσσα βοηθά στο να δημιουργηθεί μία δομή για τις αναμνήσεις μας, μία αφηγηματική δομή. Δημιουργώντας μια ιστορία, η εμπειρία μας οργανώνεται συστηματικότητα και γινόμαστε πιο ικανοί στο να ανακαλούμε πράγματα που συνέβησαν πίσω στον χρόνο. 

Υπάρχει βέβαια και η θεωρία που υποστηρίζει ότι είναι αδύνατον να θυμηθούμε τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, ακριβώς επειδή ο εγκέφαλος μας δεν διαθέτει σ' αυτές τις ηλικίες ακόμη την κατάλληλη... τεχνική υποστήριξη. Ο λόγος για τον ιππόκαμπο, το κέντρο της ικανότητας του εγκεφάλου να μαθαίνει και να θυμάται. Κατά την επιστήμη, όταν είμαστε ακόμη μωρά, ο ιππόκαμπος δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως ώστε να συγκρατεί καλά αναμνήσεις γεγονότων, προσώπων, συζητήσεων, εξ ου και το κενό στο αρχείο των πρώτων χρόνων της ζωής μας. 

Με στοιχεία από το BBC

Πηγή www.lifo.gr

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 - 7 - 2016

Σήμερα, Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016, γιορτάζει:Παντελεήμων, Παντελεήμονας, Παντελής, Παντελάκης, Παντέλος, Παντελίτσα, Παντελίνα.

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 - 7 - 2016

Την Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2016 στην ηπειρωτική χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα με εξαίρεση την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και τη Θράκη. Κατά τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες στην Ήπειρο, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Στη νησιωτική χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Λόγω των ασθενών ανέμων και της αυξημένης σχετικής υγρασίας στα ηπειρωτικά αναμένεται σε πολλές περιοχές αυξημένο αίσθημα δυσφορίας.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 18 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 33 και στην Κρήτη από 22 έως 29.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως στις ανατολικότερες θαλάσσιες περιοχές θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν και ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 30 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Εντός της εβδομάδας θα αρχίσουν να καταβάλλονται στους δικαιούχους οι συντάξεις για τον μήνα Αύγουστο από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ και Δημόσιο).


Συγκεκριμένα:
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2016 ημέρα Πέμπτη
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 01 Αυγούστου 2016 ημέρα Δευτέρα
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 01 Αυγούστου 2016 ημέρα Δευτέρα
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Ιουλίου 2016 ημέρα Παρασκευή
Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Αυγούστου 2016 ημέρα Τρίτη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με την Σύνταξη μηνός Αυγούστου 2016 (κατάθεση την 28 Ιουλίου 2016) θα πληρωθούν:
Πολιτικοί συνταξιούχοι:
1) Υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, πρώην ΥΕΝ Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Πολιτισμού υπάλληλοι Βουλής, ΕΥΠ, κύριο προσωπικό ΝΣΚ, ΓΓΤΠ, ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΕΘΙΑΓΕ, ΑΠΠΔ, ΕΡΤ (οι συνταξιοδοτούμενοι από το Δημόσιο) πρωτόκολλα μέχρι 02/02/2016
2) Υπουργείο Παιδείας (Καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - καθηγητές ΑΕΙ) πρωτόκολλα μέχρι 18/07/2015 (ΟΧΙ ΟΛΑ)
3) Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης, Εθνικής Άμυνας, υπάλληλοι ΕΛ ΣΤΑΤ, ΜΤΠΥ, ΡΑΕ, πολιτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό ΑΣΕΙ (πρωτόκολλα μέχρι 06/05/2016)
4) Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ΥΠΕΚΑ, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, υπάλληλοι Εθνικού Τυπογραφείου, Ταχ. Ταμιευτηρίου, ΥΠΑ,ΟΚΧΕ, Α.Α Συν. του Πολίτη ΑΣΕΠ, ΕΣΔΥ, ΟΠΑΔ (που υπάγονται στο Δημόσιο) (πρωτόκολλα μέχρι 31/03/2016)
(*) για όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του Ταχ. Ταμιευτηρίου περ. δ της παρ.18α του αρθρου 4 του Ν.4151/2013 ισχύει άλλη σειρά.
5) Υπουργείο Παιδείας (Υπάλληλοι ΥΠΕΠΘ - εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης - καθηγητές ΤΕΙ) (πρωτόκολλα μέχρι 18/07/2015 (ΟΧΙ ΟΛΑ) ).
ΠΗΓΗ:cnn.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 26 - 7 - 2016

Σήμερα, Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016, γιορτάζει: Ερση, Παρασκευή, Εύη, Εβίτα, Βίβιαν, Βιβή, Βέτη, Βέττη, Παρασκευούλα, Βούλα, Παρασκευάς, Πάρης, Πάρις, Ωραιοζήλη, Ωραιοζηλία, Ζήλια, Ζήλη, Ζέλια, Ερμόλαος, Ερμολία, Λία.

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 26 - 7 - 2016

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2016 αναμένονται νεφώσεις σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Ιονίου. Βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές θα σημειωθούν στις παραπάνω περιοχές με εξαίρεση την Ανατολική Στερεά και τη Θράκη, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και ασθενή. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές μόνο νεφώσεις.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 19 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 31, στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 35 και στην Κρήτη από 21 έως 29.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΣΤΟ 56%, ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ.

To 72% των Ελλήνων Πολιτών θέλουν την επιστροφή αρμοδιοτήτων από τις Βρυξέλλες στην ελληνική κυβέρνηση και σχεδόν οι μισοί θέλουν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, ενώ παραπάνω από τους μισούς έχουν αρνητική άποψη για τον ευρωπαϊκό υπερεθνικό οργανισμό.
Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του πολιτικού βαρόμετρου της Public Issue για την εφημερίδα "Αυγή" θετική γνώμη για την ΕΕ έχει το 44% των Ελλήνων και για το ευρώ θετική γνώμη έχει το 55%.
Εάν γινόταν αύριο στην Ελλάδα δημοψήφισμα για το Grexit, υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ θα ψηφιζε το 56% και κατά το 39%.
Οι πολίτες επιθυμούν να επιστρέψουν κάποιες εξουσίες από τις Βρυξέλλες στις εθνικές κυβερνήσεις, 72%, ενώ μόλις το 12% προτιμά το αντίστροφο.
Για το εκλογικό σύστημα το 50% θέλει ένα εκλογικό σύστημα που να εξασφαλίζει τη δίκαιη επροσώπηση των μικρότερων κομμάτων δηλαδή μια απλή αναλογική, ενώ το 40% θεωρεί σημαντικότερο να εξασφαλίζει σταθερές κυβερνήσεις και προτιμά το ενισχυμένο σύστημα με το μπόνους των εδρών.
Η έρευνα δείχνει ότι οι Ελληνες έχουν πολύ θετική γνώμη για την Κίνα που φθάνει το 70%. και το 67%, βλέπει την οικονομική συνεργασία με την Κίνα ως ευκαιρία για ανάπτυξη.
Να σημειώσουμε ότι: Ήδη από το καλοκαίρι όταν ο ελληνικός λαός ψήφισε σε ποσοστό 62% υπέρ του «όχι» γνώριζε ότι η επιλογή του αυτή, ασχέτως του τι έγινε, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αποχώρηση από το ευρώ αφού έδινε εντολή στην κυβέρνηση για ρήξη.
Μπορεί συνειδητά να μην ήθελαν να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά ήταν αποφασισμένοι να έρθουν σε σύγκρουση με ότι αυτό θα συνεπάγονταν.
Οι Έλληνες δεν πιστεύουν πλέον στην ΕΕ και τα ευρωπαϊκά ιδεώδη καθώς αυτά μετατράπηκαν σε γερμανικές ιδεοληψίες προς μετασχηματισμός της Ευρώπης σε ένα γερμανικό Δ' Ράιχ.
Ειδικότερα το Brexit δεν έχει προλάβει ακόμα να αξιολογηθεί και να εκτιμηθεί αλλά έχει ήδη δώσει επιπλέον αέρα ανεξαρτησίας σε πολλούς Έλληνες που αναμένουν να δουν την πορεία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την απεμπλοκή του από την γερμανική ΕΕ.
Εάν αυτή αποδειχθεί επιτυχημένη τότε είναι βέβαιο ότι πολλοί θα θέλουν να ακολουθηθεί ο ίδιος ακριβώς δρόμος.
Μπορεί η Βρετανία να μην ήταν στο ευρώ όμως ήταν πλήρες μέλος της ΕΕ πράγμα που σήμαινε ότι το 80% των νόμων που ψήφιζε το βρετανικό κοινοβούλιο είχαν παραχθεί στα γραφεία των Βρυξελλών.
ΠΗΓΗ:pronews.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!! Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 - 7 - 2016

Σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με και πολύ καλές καιρικές. Βαθμιαία όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα δώσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά κυρίως τμήματα της Δυτικής Στερεάς, στης Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και πιθανόν της Πελοποννήσου.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 31 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 22 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 36, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 30 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 22 έως 33 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε δυτικούς και τοπικά θα ενισχυθούν πρόσκαιρα σε μέτριους 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να επικρατήσει καλός και αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΥΠΟ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Η ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Αλλαγές επί το αυστηρότερο στο νομικό καθεστώς που υπάρχει για την κατοχή όπλων ετοιμάζεται να προωθήσει η Γερμανία καθώς μετά το τραγικό συμβάν στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μεταξύ των οποίων ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ άνοιξαν τη συζήτηση εκφράζοντας προβληματισμό για το πως όπλα μπορούν να περνούν στα χέρια ψυχικά άρρωστων ανθρώπων.     
«Πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά, εάν και σε ποια περίπτωση υπάρχει ανάγκη νομικής παρέμβασης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ στην εφημερίδα Bild της Κυριακής, με αφορμή το γεγονός ότι ακόμα δεν είναι σαφές πως περιήλθε το όπλο στην κατοχή του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη της πολύνεκρης επίθεσης στο Μόναχο. Οι υπάρχοντες νόμοι για τα όπλα και είναι ήδη πολύ αυστηροί στη Γερμανία, και θα πρέπει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να γίνουν περαιτέρω βήματα με την επικείμενη ψήφιση της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας, πρόσθεσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.
Ο Τόμας Ντε Μεζιέρ κάλεσε τον λαό σε επαγρύπνηση για να παρεμποδισθούν ανάλογες πράξεις βίας στο μέλλον. «Όταν πολίτες αλλάζουν, όταν εντοπίζονται ψυχικές αλλαγές ή ριζοσπαστικοποιούνται, τότε αυτό είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση για τις οικογένειές τους, τους φίλους, τους ιατρούς και ψυχοθεραπευτές τους. Σε περίπτωση τέτοιων ενδείξεων και αλλαγών, οι οποίες αποτελούν αιτία ανησυχίας, μπορεί και πρέπει να αναζητάται επαγγελματική βοήθεια, διότι τέτοιες εξελίξεις πολύ σύντομα υπερβαίνουν τις δυνάμεις του περιβάλλοντος του παθόντος», τόνισε ο Γερμανός υπουργός.
Ο ίδιος, μιλώντας στον πρώτο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό (ARD), είπε ότι πρέπει να εξεταστούν επισταμένως τα συγκεκριμένα σχέδια της αστυνομίας. «Αντιλαμβάνομαι ότι οι πολίτες είναι ιδιαίτερα ταραγμένοι μετά τη Νίκαια, το Βίρτσμπουργκ και τώρα το Μόναχο. Είναι πολύ σημαντικό να αναλύσουμε την κάθε περίπτωση, να κατανοήσουμε τα αίτια και να εξαγάγουμε τα σωστά συμπεράσματα», προσέθεσε.
Επίσης, και ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ζήτησε με συνέντευξή του στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke (όπου ανήκουν μεταξύ άλλων οι εφημερίδες Βerliner Morgenpost, Hamburger Abendland, Westdeutsche Allegemeine Zeitung) καλύτερο έλεγχο της πώλησης όπλων. Ένας ευμετάβλητος, πολύ περισσότερο ένας ψυχικά ασθενής, όπως ο 18χρονος δράστης, δεν επιτρέπεται να έχει πρόσβαση σε όπλα, είπε ο αντικαγκελάριος. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε «να την περιορίσουμε και να την ελέγχουμε αυστηρά». Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός προσέθεσε επίσης ότι το κράτος και η κοινωνία θα πρέπει «να παρατηρούν και να παρεμβαίνουν, ιδίως στις περιπτώσεις νέων» όταν πρόκειται για ψυχικά ασταθείς ανθρώπους.
«Οι πολίτες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι οι πολιτικά υπεύθυνοι θα πράξουν ότι είναι δυνατόν για να τους προστατέψουν», δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ μετά την συνεδρίαση της κυβέρνησης στο Μόναχο. Ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός άφησε να εννοηθεί ότι θα διατεθούν μεγαλύτερα κονδύλια για την αστυνομία, τόσο για νέες θέσεις, όσο και για καλύτερο εξοπλισμό.

ΠΗΓΗ:liberal.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!! Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, 24 - 7 - 2016, ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και πολύ υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, περιμένουμε την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016.Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου και πιθανόν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που συνορεύουν με τη Βουλγαρία.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 38, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 38 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 33 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.Τονίζεται πάντως ότι σε εσωτερικές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας οι μέγιστες θα φτάσουν πρόσκαιρα στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε δυτικούς και τοπικά θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ:meteo.gr