Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Επτά ενδείξεις ότι το κινητό σας μπορεί να παρακολουθείται


EUGENIO MARONGIU VIA GETTY IMAGES
Ζούμε σε παράξενες εποχές και πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι καθώς τα πάντα είναι πιθανά. Οι αφορμές για να γίνει κανείς στόχος παρακολούθησης είναι πολλές και το τηλέφωνό σας θα είναι το πρώτο που θα «παγιδευτεί». Εάν έχετε υποψίες πως κάτι τέτοιο συμβαίνει τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στις αρμόδιες αρχές.
Ωστόσο πριν προβείτε σε αυτή την ενέργεια υπάρχουν κάποια σημάδια, σύμφωνα με το WikiHow που μαρτυρούν ότι το τηλέφωνό σας τελεί υπό παρακολούθηση.

1. Θόρυβος. Εάν ακούτε την ώρα που μιλάτε παρεμβολές ή άλλου είδους ασυνήθιστο θόρυβο τότε υπάρχει η πιθανότητα να σας έχουν βάλει «κοριό» στη συσκευή. Επίσης το τηλέφωνό σας θα πρέπει να μην κάνει κανενός είδους θόρυβο ή ήχο όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Εάν ακούτε μυστήριους ήχους τότε οι υποψίες σας μάλλον είναι αληθινές. Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται το μικρόφωνο του κινητού σας να είναι ενεργοποιημένο και κάθε συνομιλία ακόμη και σε απόσταση έξι μέτρων από τη συσκευή σας μπορεί να υποκλέπτεται.
2. Η μπαταρία του κινητού σας. Εάν η μπαταρία του κινητού σας έχει υπερθερμανθεί χωρίς να έχετε μιλήσει με τις ώρες στο κινητό τότε μάλλον συμβαίνει αυτό που φοβόσασταν. Εάν σας έχουν παγιδεύσει το smart phone με κάποιο πρόγραμμα τότε αυτό όσο «τρέχει» χρησιμοποιεί διαρκώς την μπαταρία της συσκευή σας. Βέβαια μια μπαταρία που καίει ίσως να είναι και φυσιολογικό εάν το χρησιμοποιείτε για ώρα ή εάν η συσκευή σας είναι παλιά.
3. Πόσο συχνά φορτίζετε το κινητό σας; Εάν διαπιστώνετε πως η μπαταρία του κινητού σας αδειάζει γρήγορα και απότομα χωρίς λόγο και αναγκάζεστε να φορτίζετε τη συσκευή συχνότερα απ΄ότι στο παρελθόν είναι ακόμη μια ένδειξη.
4. Πώς αντιδρά η συσκευή όταν προσπαθείτε να την κλείσετε; Εάν η διαδικασία απενεργοποίησης καθυστερεί ή δεν ολοκληρώνεται τότε κάποιος έχει επέμβει στο κινητό σας.
5. Παράξενη δραστηριότητα. Εάν η οθόνη του κινητού σας φωτίζεται ξαφνικά, το τηλέφωνό σας απενεργοποιείται ή ενεργοποιείται μόνο του, «κατεβαίνουν» εφαρμογές που δεν έχετε επιλέξει τότε μάλλον κάποιος έχει «χακάρει» το κινητό σας.
6. Ασυνήθιστα μηνύματα. Μηνύματα με ασυνήθιστους χαρακτήρες, σύμβολα και αριθμούς που προέρχονται από αγνώστους αποστολείς είναι ανησυχητικά.
7. Ο λογαριασμός. Εάν παρατηρείται υψηλή κατανάλωση στα δεδομένα και φυσικά ασυνήθιστα «φουσκωμένους» λογαριασμούς τότε κάτι δεν πάει καλά.
Εάν κάποια από αυτά τα σημάδια σας αφορούν, ψυχραιμία, βγάλτε την μπαταρία από το κινητό σας και απευθυνθείτε άμεσα στους αρμόδιους φορείς.
Πηγή Huffington.gr

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΔΟΙΡΑΝΗ!

Θρίλερ επικρατεί στη λίμνη Δοϊράνη με κόκκινο πιράνχας το οποίο εντοπίστηκε στην πλευρά της ΠΓΔΜ και φέρεται να δάγκωσε και τον ψαρά το οποίο προσπάθησε να βγάλει από τα δίχτυα του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», το Ινστιτούτο Επιστήμης των Ζώων του Πανεπιστημίου των Σκοπίων ανέλυσε το περίεργο ψάρι και αποφάνθηκε ότι πρόκειται για έναν τύπο του… κόκκινου πιράνχας από τον Αμαζόνιο, που όμως δεν επιτίθεται στον άνθρωπο. Παρά το μικρό του μέγεθος, έχει κοφτερά δόντια και η όψη του προκαλεί τρόμο, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι βρέθηκε στο νερό όταν αφέθηκε ελεύθερο από κάποιον ιδιοκτήτη ενυδρείου.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εμφάνιση… πιράνχας στη Δοϊράνη προκάλεσε θόρυβο στην ΠΓΔΜ, καθώς η λίμνη αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη, μετά την Οχρίδα, και αποτελεί αγαπημένο θέρετρο για τους κατοίκους της γειτονικής χώρας αλλά και για τους Σέρβους, ενώ υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, εξοχικές κατοικίες, εστιατόρια.
Ο Μίτκο Γιάνεφ, ιδιοκτήτης εστιατορίου δίπλα στη λίμνη Δοϊράνη στην πλευρά της ΠΓΔΜ , ήταν από τους πρώτους που είδε το περίεργο ψάρι αλλά και τον ψαρά που το αλίευσε. Έσπευσε μάλιστα να το φωτογραφήσει, ενώ προσπάθησε και να του… ανοίξει το στόμα, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού το ψάρι είχε αρχίσει να εκπνέει. «Ήταν μικρό, αλλά είχε όψη που σε... αγρίευε. Τέτοια ψάρια έχουν αλιευτεί σε πολλές σερβικές λίμνες.
Όπως έγινε γνωστό, στο Ινστιτούτο Επιστήμης των Ζώων παραδόθηκαν δύο τέτοια ψάρια (άλλοι κάνουν λόγο για τέσσερα) και η μελέτη τους συνεχίζεται. Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι το είδος αυτό έχει την ικανότητα να αλλάζει χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, συχνά μάλιστα παίρνει ένα κόκκινο χρώμα στην κοιλιά του, ενώ δεν αποκλείεται «για την αξιοπιστία των συμπερασμάτων μας», όπως αναφέρεται, να σταλεί σχετικό υλικό σε αντίστοιχα ινστιτούτα του Περού ή της Βραζιλίας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του του Υδροβιολογικού Ινστιτούτου Ζόραν Σπιρκόβσκι, το είδος «είναι συγγενές του πιράχνας, είδος αυτού δεν ζει στο φυσικό της Ευρώπης παρά μόνο σε ενυδρεία και τρέφεται με φυτά και έντομα».
Από την πλευρά του ο βιολόγος-ιχθυολόγος, Μ. Κουτράκης υπογράμμισε πάντως πως «δεν υπάρχει κίνδυνος για τους τουρίστες και τους ψαράδες».
«Παρόμοιο είδος πιράνχας αλιεύτηκε στον Εβρο πριν ακριβώς από τέσσερα χρόνια, τον Αύγουστο του 2012. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ασυνείδητοι ή και θρασύτατοι που απελευθερώνουν τροπικά είδη από ενυδρεία», τόνισε στην εφημερίδα.
ΠΗΓΗ:huffingtonpost.gr

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΣΗΜΑ, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΟ ΑΣΤΡΟ, ΑΝΙΧΝΕΥΣΑΝ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Ρώσοι ραδιοαστρονόμοι «έπιασαν» ένα μυστηριώδες σήμα που προερχόταν από την περιοχή του άστρου HD-164595, σε απόσταση 95 ετών φωτός από τη Γη. Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2015, αλλά μόλις τώρα ενημερώθηκαν οι αστρονόμοι στον υπόλοιπο κόσμο.

Εξ αρχής δημιουργήθηκε μια έξαψη, καθώς δεν αποκλείσθηκε η πιθανότητα το σήμα να προήλθε από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό. 

Όμως οι αναζητήσεις που έκαναν τα αμερικανικά ραδιοτηλεσκόπια των προγραμμάτων SETI και Breakthrough, που αναζητούν ίχνη εξωγήινης νοημοσύνης, δεν κατάφεραν να βρουν κάτι -προς το παρόν τουλάχιστον.

Το άστρο HD-164595 βρίσκεται στον αστερισμό του Ηρακλή και είναι γνωστό ότι έχει τουλάχιστον έναν εξωπλανήτη γύρω του, χωρίς να αποκλείεται η ύπαρξη και άλλων. 
Το ρωσικό ραδιοτηλεσκόπιο RATAN-600, διαμέτρου 577 μέτρων, που έκανε την ανακάλυψη, βρίσκεται στον βόρειο Καύκασο και στελεχώνεται από επιστήμονες της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Οι Ρώσοι ερευνητές θεωρούνται σοβαροί, παρόλο που αδικαιολόγητα, σύμφωνα με δυτικούς συναδέλφους τους, άργησαν υπερβολικά να ενημερώσουν για το τι παρατήρησαν. Όμως η αδυναμία να ανιχνευθεί κάτι ανάλογο από τα ραδιοτηλεσκόπια στις ΗΠΑ, σημαίνει ότι είτε οι Ρώσοι ήσαν πολύ τυχεροί εκείνη τη στιγμή (παραδέχθηκαν ότι, παρά τις 39 προσπάθειές τους, δεν «έπιασαν» ξανά το σήμα), είτε ότι επρόκειτο για κάποια γήινη παρεμβολή, πχ από κάποιο δορυφόρο, που παραπλάνησε τους Ρώσους αστρονόμους.

Η υπόθεση του ραδιοσήματος θα συζητηθεί τον επόμενο μήνα σε διεθνές αστρονομικό συνέδριο στο Μεξικό, ενώ αναμένεται και σχετική επιστημονική δημοσίευση.

Στο μεταξύ διάφορα ραδιοτηλεσκόπια συνεχίζουν να «χτενίζουν» τον ουρανό. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη έξαψη είχε δημιουργήσει ένα μυστηριώδες ραδιοσήμα -γνωστό ως «Ουάου»- που είχε εντοπιστεί το 1977, αλλά και εκείνο δεν είχε ανιχνευθεί ξανά στη συνέχεια.

ΠΗΓΗ:in.gr

Ο Νo 1 λόγος που δεν πετυχαίνετε τον στόχο σας

Καθημερινά άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θέτουν στόχους. Αλλοι να πάρουν προαγωγή στη δουλειά τους, άλλοι να πάρουν πτυχίο, άλλοι να βρουν τον έρωτα.
Οσο μικροί ή μεγάλοι είναι αυτοί οι στόχοι, ο καθένας θέλει να τους επιτύχει και να χαμογελάσει.
Η Είμι Κάντις, ψυχολόγος του Χάρβαρντ, τονίζει πως το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι πως επικεντρώνονται στο αποτέλεσμα και όχι στην διαδικασία.
Η ψυχολόγος, που είναι ειδικός στην ανθρώπινη συμπεριφορά, διαπιστώνει πως πολλοί νιώθουν αποτυχημένοι, λόγω της αποτυχίας επίτευξης μη ρεαλιστικών ή κακώς προγραμματισμένων στόχων.
«Είναι τόσο μεγάλο και τόσο μακρινό», λέει η Κάντις για στόχους, όπως η δουλειά των ονείρων ή απώλεια 40 κιλών. «Ολα απαιτούν ένα εκατομμύριο μικρά βήματα και καθένα από αυτά συνοδεύεται από μια ευκαιρία αποτυχίας», προσθέτει.
Οπως τονίζει, αυτό που πρέπει όλοι να κάνουν είναι να σταθούν στην διαδικασία και να χαρούν με τα όσα θα επιτύχουν κατά τη διάρκεια αυτής. 
«Μεγάλη έρευνα έδειξε πως τα καταφέρνουμε καλύτερα αν επικεντρωνόμαστε στις μικρές αλλαγές, σε μικρά κομμάτια βελτίωσης», τονίζει.
Αυτό σημαίνει πως αν θέλετε πχ. από τρέξετε σε μαραθώνιο, δεν θα μπορείτε να το κάνετε αν από την πρώτη ημέρα τρέψετε πάνω από 10 χλμ! Αν όμως τρέξετε 1 χλμ. και αρχίσετε να ανεβαίνεται σταδιακά, θα αισθανθείτε πλήρης. Ετσι, δημιουργείτε και ένα επιπλέον κίνητρο στον εαυτό σας, να προσπαθείτε κάθε μέρα για το κάτι παραπάνω


Πηγή iefimerida.gr 

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Τι θα συμβεί με τα κανάλια που εκπέμπουν αλλά δεν θα πάρουν άδεια

Ενώ ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται σε εξέλιξη, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτήθηκαν τι θα συμβεί με τα κανάλια που εκπέμπουν σήμερα, συμμετέχουν στον διαγωνισμό, αλλά ενδεχομένως δεν θα πάρουν άδεια
Στο ερώτημα αυτό απάντησε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM η κυβερνητική εκπρόσωπος. Όπως είπε η Όλγα Γεροβασίλη, σε 90 ημέρες μετά τον διαγωνισμό, η Digea θα διακόψει το ψηφιακό σήμα των μη αδειοδοτημένων καναλιών.
«Η Digea οφείλει να προσαρμοστεί στη νομιμότητα. Παρ' όλο που η Digea, μέσα από ένα σκανδαλώδη διαγωνισμό, είναι ο συνασπισμός των ίδιων των καναλαρχών, οι οποίοι θα κληθούν να κατεβάσουν το σήμα στους εαυτούς τους. Έτσι είναι η πραγματικότητα» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.
Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματική πως δεν θα υπάρξουν άλλες άδειες πανελλαδικής εμβέλειας πλην των τεσσάρων: «Άλλα πανελλήνιας εμβέλειας (σ.σ. κανάλια), πέραν των τεσσάρων αδειών, όχι δεν θα υπάρξουν. Είναι σαφές αυτό. Αντιλαμβάνεστε ότι θα προκαλούσαμε ένα κακό προηγούμενο αν παρεμβαίναμε σε έναν υγιή ανταγωνισμό».

www.koutipandoras.gr

Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε το smartphone, τόσο πιο πολύ αγχωνόμαστε

Ειδικά οι άνδρες δεν μπορούν να αφήσουν το κινητό τηλέφωνο από τα χέρια τους, όπως αποκαλύπτει σχετικό πείραμα
Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαρκίδης
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Würzburg και το πανεπιστήμιο Nottingham-Trent δείχνει ότι η μανία να ελέγχουμε συνεχώς τα κινητά μας τηλέφωνα θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα του «φόβου μην χάσουμε κάτι» (Fear Of Missing Out - FOMO) όταν δεν είμαστε online.
«Όσο περισσότερο οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν το κινητό τους, τόσο πιο πολύ φοβούνται μήπως χάσουν κάτι, όταν δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό. Είναι δύσκολο να πούμε τι προκαλεί τι: Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους περισσότερο, επειδή φοβούνται μήπως χάσουν κάτι ή το χρησιμοποιούν τόσο πολύ που ανησυχούν ότι κάτι χάνουν;», σχολίασε η Astrid Carolus από το πανεπιστήμιο του Würzburg.
Επίσης, η μελέτη διαπίστωσε ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνά μας, τόσο πιο πολύ αγχωνόμαστε. Αλλά παραδόξως, όταν οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν σχετικά με τη συνολική ευτυχία τους δεν υπήρχε καμία διαφορά μεταξύ «ελαφρών» και «βαρέων» χρηστών. Έτσι, η πίεση που προκαλείται από τη χρήση smartphones δεν φαίνεται να έχει σημαντική επίδραση στην ευημερία μας γενικότερα.
Παράλληλο πείραμα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Kaspersky Lab έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που έμειναν μόνοι τους σε μια αίθουσα αναμονής άντεξαν κατά μέσο όρο μόλις 44 δευτερόλεπτα, πριν αγγίξουν το smartphone τους. Οι άνδρες δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν ούτε καν το μισό αυτού του χρόνου, περιμένοντας κατά μέσο όρο μόλις 21 δευτερόλεπτα, σε σύγκριση με τις γυναίκες που άντεξαν 57 δευτερόλεπτα.
Για να εμβαθύνουν στην σχέση των ανθρώπων με τις ψηφιακές συσκευές, οι ερευνητές ρώτησαν μετά από δέκα λεπτά τους συμμετέχοντες πόση ώρα πίστευαν ότι είχε περάσει πριν πάρουν το κινητό στα χέρια τους. Οι περισσότεροι απάντησαν μεταξύ δύο και τριών λεπτών, αναδεικνύοντας μια σημαντική αποσύνδεση μεταξύ της αντιλαμβανόμενης και της πραγματικής συμπεριφοράς μας.
Όπως έχει δείξει παλαιότερη έρευνα της Kaspersky Lab, πλέον βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στις φορητές συσκευές και τις χρησιμοποιούμε συχνά ως προέκταση του εγκεφάλου μας, ώστε να μη χρειάζεται να θυμόμαστε διάφορα πράγματα. Για παράδειγμα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν μπορούσε να θυμηθεί τον τηλεφωνικό αριθμό του συντρόφου του, αλλά μπορούσε ακόμη να θυμάται τον αριθμό του πατρικού σπιτιού του.

www.news247.gr

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

O Άλις Κούπερ κατεβαίνει για πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός τραγουδιστής γνωστοποίησε πως θα διεκδικήσει στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου τη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ και το πρόγραμμα που παρουσίασε είναι το λιγότερο πρωτότυπο
Έναν σοβαρό ανταγωνιστή έχουν πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον στη μάχη που δίνουν για τη μια και μοναδική θέση του Οβάλ γραφείου του Λευκού Οίκου, καθώς ο ροκ σταρ Άλις Κούπερ μέσω της επίσημης σελίδας του ανακοίνωσε πως θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις Αμερικανικές Προεδρικές Εκλογές του Νοεμβρίου.
Με κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του 68χρονου βετεράνου σταρ να είναι "ένας ταραγμένος άνθρωπος για ταραγμένους καιρούς" ο Κούπερ ευελπιστεί να προσελκύσει τους ψηφοφόρους που δεν εκφράζονται από καμία εκ των δύο υποψηφιοτήτων των μεγάλων κομμάτων και τους καλεί να στηρίξουν τη δική του υποψηφιότητα που όπως λέει "μετράει".
Inline Image
Μάλιστα, παρουσίασε και τις πρώτες θέσεις που έχει ως υποψήφιος πρόεδρος ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει κανείς το αίτημα της επιστροφής του Μπράιαν Τζόνσον στους AC/DC, την κατάργηση μολυβιών και βιβλίων, την απαγόρευση των selfie εκτός από την εθνική ημέρα selfie που θα καθιερωθεί, την εισαγωγή του Μαρξ στο χαρτονόμισμα των 50 δολαρίων αλλά και του Πίτερ Σέλερς σε εκείνο των 20 λιρών στη Μεγάλη Βρετανία.
Inline Image

Πηγή news247.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μπάρκουλης

Μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε, τελικά δεν τα κατάφερε. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών στο νοσοκομείο "Αγία  Όλγα" όπου και νοσηλευόταν. 

Ο μεγάλος μας ηθοποιός, πέθανε περίπου στς 2 το μεσημέρι. Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε στο TLIFE, o θεράπων ιατρός του Ιωάννης Ιωαννίδης. Ο ηθοποιός είχε χρόνια προβλήματα υγείας, αλλά κατέληξε από καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.

Ο Ανδρέας  Μπάρκουλης, γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936 Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα. Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του '60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: "Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!"[2]. Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, παιζοντας κυρίως δεύτερους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966) , «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).

Στο πλευρό του όλο τον καιρό που ήταν άρρωστος ήταν ο φύλακας άγγελός του, η σύζυγός του Μαίρη Μπάρκουλη


Πηγή tlife.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ, Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

Η 23η Αυγούστου καθιερώθηκε το 2009 ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού (γνωστή και ως Διεθνής Ημέρα της Μαύρης Κορδέλας), με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων και ιδιαίτερα του Σταλινισμού και του Ναζισμού. Επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία, επειδή σχετίζεται με δύο γεγονότα:
Το πρώτο συνέβη το 1939, όταν η Σοβιετική Ένωση και η Ναζιστική Γερμανία υπέγραψαν το σύμφωνο μη επίθεσης, γνωστό και ως Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότοφ (από τα επίθετα των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών), με μεγάλο θύμα την Πολωνία. Σε ένα από τα μυστικά πρωτόκολλα της συμφωνίας, η Πολωνία διαμοιραζόταν ανάμεσα στην κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση και τη ναζιστική Γερμανία.
Το δεύτερο έλαβε χώρα το 1989 στις βαλτικές χώρες, όταν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία στάθηκαν πιασμένοι χέρι - χέρι στο δρόμο από το Βίλνιους ως το Ταλίν, σχηματίζοντας μία ανθρώπινη αλυσίδα, ζητώντας απόσχιση των κρατών τους από τη Σοβιετική Ένωση (Επανάσταση του Τραγουδιού). Την ίδια μέρα εκδηλώσεις συμπαράστασης έγιναν σε 40 πόλεις του δυτικού κόσμου. Πολλοί από τους διαδηλωτές φορούσαν μαύρες κορδέλες σε ένδειξη “πένθους” για τα θύματα του Κομμουνισμού και του Ναζισμού.
ΠΗΓΗ:sansimera.gr

Μια ατρόμητη γάτα έβγαλε νοκ άουτ 7 πιτ - μπουλ και γίνεται viral!


Αυτή είναι η Baby, μία ηλικιωμένη γάτα 16 ετών που υπό κανονικές συνθήκες το μόνο που θα έπρεπε να κάνει ήταν να κοιμάται, να γουργουρίζει και να τριγυρίζει γύρω από το μπολ με το φαγητό και το νεράκι της. 

Όμως, η Baby δεν είναι συνηθισμένη γάτα. Είναι γάτα - μαχητής. Γι' αυτό και όταν τις προάλλες ιδιοκτήτες πιτ μπουλ πλησίασαν την ιδιοκτησία της αφεντικίνας της, τα πράγματα αγρίεψαν για τα καλά. Τι κι αν η Betty Jean Thompson προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες των σκυλιών να μην φέρουν τα σκυλιά τους πολύ κοντά; Δεν την άκουσαν και ιδού τα αποτελέσματα. 


 Η Baby κακοποίησε αγρίως, όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες, τους γεμάτους αυτοπεποίθηση σκύλους που δεν ήξεραν που πάνε να μπλέξουν. Και μπορεί να ακούγεται γελοία η προειδοποίηση "φύγετε μακριά, έχω γάτα", αλλά η Thompson φρόντισε να προειδοποιήσει σχετικώς.


Αν δεν την πίστευαν πριν, τώρα οι ιδιοκτήτες των σκύλων έχουν ποστάρει στα social media το πάθημα τους, το δικό τους και των τετράποδων συντρόφων τους που βρέθηκαν στα νύχια της φονικής Baby, που μέσα σε λίγη ώρα είχε μετατρέψει την αυλή του σπιτιού της στον Καναδά σε πεδίο μάχης: τα περισσότερα σκυλιά έφυγαν από το σημείο γεμάτα με αμέτρητες βαθιές γρατζουνιές, με τραύματα στα μάτια και τη μουσούδα και σίγουρα με το ηθικό τους σε κακή κατάσταση. 



Ας σημειωθεί ότι εκτός από τους σκύλους που πέρασαν ένα βράδυ στο κτηνιατρείο, λόγω των τραυμάτων τους, σ' αυτή τη μάχη τραυματίστηκαν και κάποιοι εκ των ιδιοκτητών, όπως η Kyla Grover που πέρασε κι αυτή λίγες ώρες στα επείγοντα με φρικτές γρατζουνιές που απέκτησε ενώ προσπαθούσε να ξεκολλήσει τη γάτα από τα άτυχα σκυλιά της. 

 Εννοείται ότι η γάτα έγινε είδηση και σίγουρα κανείς ιδιοκτήτης σκύλου δεν θα ξαναπεράσει έξω από την αυλή της, όσο ζει (και διαφεντεύει την περιοχή της). 

Πηγή lifo.gr

Το αρχαιότερο δέντρο της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα - Φύτρωσε το 940 Μ.Χ.

Το αρχαιότερο δέντρο της Ευρώπης βρίσκεται στην Πίνδο!
Σύμφωνα με τους επιστήμονες (από Σουηδία και ΗΠΑ) το δέντρο έχει διάρκεια ζωής 1.075 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι φύτρωσε στην οροσειρά το 940 μ.Χ.
Οταν δηλαδή η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν στην ακμή της και οι Βίκινγκς έπλεαν στις θάλασσες.
Πρόκειται για ένα πεύκο που ανήκει στο είδος Pinus heldreichii (λευκόδερμη πεύκη), γνωστό και ως ρόμπολο. Η ομάδα ανακοίνωσε την ανακάλυψή της την Παρασκευή, ενώ έδωσε στο δέντρο το παρατσούκλι «Άδωνις».
Οπως εξηγεί η Washington Post, μπορεί να υπάρχουν δέντρα στην Ευρώπη που η ηλικία τους αγγίζει έως και τα 10.000 χρόνια, αλλά στην ουσία πρόκειται για «κλώνους» δηλαδή δέντρα που συνεχώς ανανεώνονται από το ίδιο ριζικό σύστημα και όχι για το ίδιο δέντρο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μάλιστα, στη συγκεκριμένη περιοχή της Πίνδου βρίσκονται τουλάχιστον δέκα ακόμη δέντρα που ζουν περισσότερο από 1.000 χρόνια.
Για τη χρονολόγηση του πεύκου, η ομάδα πήρε δείγμα από τον κορμό του, ο οποίος έχει διάμετρο περίπου ένα μέτρο. Το συγκεκριμένο είδος δέντρου μεγαλώνει κατά ακριβώς έναν δακτύλιο κάθε χρόνο, άρα η μέθοδος μέτρησης των δακτυλίων του, επιτρέπει να βρει κανείς την ακριβή του ηλικία
«Είναι εντυπωσιακό που αυτός ο μεγάλος και περίπλοκος οργανισμός κατάφερε να επιβιώσει για τόσα χρόνια σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, και σε μία περιοχή με ανθρώπινη παρουσία εδώ και 3.000 έτη», σημειώνει ο δενδροχρονολόγος Πολ Κρούζικ, ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και επικεφαλής της ομάδας.
Οπως εξηγεί επιστήμονας «Η επιβίωση δέντρων με το σύστημα της κλωνοποίησης είναι μία εντυπωσιακή στρατηγική της φύσης αλλά δεν ισχύει το ίδιο σε αυτό το δέντρο. Είναι σαν να μπορείς να επιβιώσεις εσύ μόνος σου, με τους δικούς σου μηχανισμούς για πάνω από 1000 χρόνια και αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό».
Ο «Άδωνις» μπορεί να είναι το αρχαιότερο ζωντανό δέντρο στη «Γηραιά Ήπειρο», όχι όμως και στον κόσμο. Ο τίτλος αυτός ανήκει σε ένα πεύκο 5.000 και πλέον ετών, το οποίο βρίσκεται στα Λευκά Όρη στην Καλιφόρνια.


Πηγή:iefimerida.gr 

Υποχρεωτικό μάθημα στα Δημοτικά η κολύμβηση!


η διδασκαλία της κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία της χώρας που απέχουν μέχρι και 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήρια προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, κάθε μάθημα θα υλοποιείται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου και το διδακτικό δίωρο θα περιλαμβάνει το χρόνο μετάβασης των μαθητών/τριων από και προς το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και τη χρονική διάρκεια διδασκαλίας του αντικειμένου.

Ο αριθμός των μαθημάτων θα είναι 10-12 εντός της σχολικής χρονιάς και τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται σε ένα τρίμηνο εκτός και αν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις π.χ. λόγω καιρικών συνθηκών, όπου και θα δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσής τους σε περισσότερα από ένα τρίμηνα.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

Η πετυχημένη πιλοτική εφαρμογή της διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, σε σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής, άνοιξε το δρόμο για την καθολική υλοποίηση του προγράμματος. Στο πιλοτικό πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε σε 8 κολυμβητήρια πήραν μέρος είκοσι τρία (23) Δημοτικά Σχολεία με σαράντα τρία (43) τμήματα των Γ΄ και Δ΄ τάξεων, ενώ για την υλοποίηση του προγράμματος προσλήφθηκαν τριάντα (30) καθηγητές/προπονητές με ειδικότητα στην κολύμβηση.

Από το νέο σχολικό έτος μαθητές/τριες της Γ τάξης των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας, που απέχουν μέχρι και 25 χιλιόμετρα από το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και της Δ τάξης σε ειδικές περιπτώσεις θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν το αντικείμενο της κολύμβησης. Ο αριθμός των μαθημάτων θα είναι 10-12 εντός της σχολικής χρονιάς και τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται σε ένα τρίμηνο εκτός και αν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις π.χ.λόγω καιρικών συνθηκών, όπου και θα δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσής τους σε περισσότερα από ένα τρίμηνα.

Κάθε μάθημα θα υλοποιείται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου και το διδακτικό δίωρο θα περιλαμβάνει το χρόνο μετάβασης των μαθητών/τριων από και προς το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και τη χρονική διάρκεια διδασκαλίας του αντικειμένου. Το περιεχόμενο του μαθήματος έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Σε κάθε εκπαιδευτικό δίωρο θα συμμετέχει ένα (1) τμήμα της σχολικής μονάδας που θα συνοδεύεται από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του τμήματος. Για την υλοποίηση του μαθήματος, υπεύθυνοι για τη διδασκαλία της κολύμβησης θα είναι τρείς (3) μόνιμοι εκπαιδευτικοί ή/και αδιόριστοι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στην κολύμβηση, προκειμένου να τηρηθεί η αναλογία 10:1 μαθητών/τριών ανά καθηγητή/προπονητή. Ο συνοδός εκπαιδευτικός ΠΕ11 θα είναι παρών επιβλέποντας τα μαθήματα κολύμβησης και μαζί με τους διδάσκοντες καθηγητές-πτυχιούχους ΦΑ θα έχουν την εποπτεία των μαθητών/τριών στα αποδυτήρια των κολυμβητηρίων πριν και μετά το μάθημα.

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας και ειδικότερα:

η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής,
ο χειρισμός έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον,
η αποφυγή του πνιγμού,
η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό,
η εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων,
η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία,
η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών.

Πηγή www.star.gr 

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΓΟΡΤΥΝΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ

Ένα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, που παράγεται από συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς στην περιοχή κυρίως της Γορτυνίας και σε κάποια χωριά της Ορεινής Ολυμπίας, αποδείχθηκε επιστημονικά, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ότι λειτουργεί ευεργετικά συμβάλλοντας στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Πρόκειται για την ποικιλία ελιάς με την τοπική ονομασία «Χωραίτικη», που καλλιεργείται στη Γορτυνία από τα χωριά της Καρύταινας μέχρι την περιοχή της Θέλπουσας και Κοντοβάζαινας καθώς και σε τμήμα της Ορεινής Ολυμπίας, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την πικρή γεύση του ελαιολάδου.
Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας απεδείχθη ότι το λάδι που παράγεται στην συγκεκριμένη περιοχή εμπεριέχει σε μεγαλύτερο ποσοστό από άλλα λάδια της χώρας, την ουσία «ελαιοαλακάνθη», η οποία διαθέτει, σύμφωνα πάντα με τις επιστημονικές έρευνες, φαρμακευτικές ιδιότητες.
Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες σε συνέδριο για την ελιά που πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία, και σήμερα το απόγευμα θα γίνουν βραβεύσεις παραγωγών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι «οι δύο Περιφερειακές Ενότητες της Αρκαδίας και της Ηλείας εκτός από κοινά γεωγραφικά χαρακτηριστικά, διαθέτουν ένα ελαιόλαδο που εν τοις πράγμασι, αποδείχθηκε επιστημονικά, πως μπορεί να φέρει ανάπτυξη και πλούτο στην Γορτυνία και στην Ηλεία, εάν αξιοποιήσουμε και αναδείξουμε το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα και τις μοναδικές φαρμακευτικές του ιδιότητες, που προέρχονται από την πικρή γεύση του».
Πρόσθεσε ακόμη, ότι «ο πρωτογενής τομέας στην Αρκαδία έχει μέλλον, διότι μετά την καλλιέργεια τα τελευταία χρόνια και τη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου, του μοναδικού που εγκαινιάστηκε τα τελευταία χρόνια της κρίσης στη χώρα και επεξεργάζεται το αρκαδικό και ολύμπιο ρόδι, τώρα επιστημονικά αποδεικνύεται ότι ο τόπος μας και οι κλιματολογικές συνθήκες φέρνουν στο προσκήνιο άλλο ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν, το ελαιόλαδό μας, που διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά».
Τόνισε δε, πως, «δεν είναι τυχαίο το αναγεννησιακό κίνημα «Αρκαδία» που εδράζεται όχι τόσο στους ανθρώπους όσο στο φυσικό περιβάλλον της Αρκαδίας», προσθέτοντας πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προωθήσει το προϊόν αυτό και θα ενισχύσει τους παραγωγούς στην μεγάλη προσπάθεια για εξωστρέφεια του προϊόντος ώστε να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές, βοηθώντας παράλληλα τόσο τους Αρκάδες και Ηλείους καλλιεργητές, όσο και τους καταναλωτές, προστατεύοντας την υγεία τους».

ΠΗΓΗ:newsit.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ! Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, 21 - 8 - 2016

Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά σταδιακά στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά και στα ορεινά της Ηπείρου καθώς και σε πεδινές περιοχές του Έβρου.
Η θερμοκρασία στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 36 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 17 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 35 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 29 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικές με ανάλογες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε μέτριους 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στις ανατολικές ακτές ισχυροί 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες εναλλασσόμενες με διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι και απόγευμα οι νεφώσεις στα ορεινά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε νότιους σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

ΣΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 21 - 8 - 2016, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΦΑΡΩΝ.ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΕΙ 30 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ

Φάρους σε 30 περιοχές της Ελλάδας ανοίγει για το κοινό το Πολεμικό Ναυτικό, σήμερα, Κυριακή 21 Αυγούστου με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.
 
Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, τους εξής φάρους:

1. Αγ. Νικόλαος - Κέα
2. Ακρωτήρι - Θήρα
3. Αρκίτσα - Φθιώτιδα
4. Αυλίδα - Βοιωτία
5. Βασιλίνα - Εύβοια
6. Βρυσάκι - Λαύριο
7. Γερογόμπος - Κεφαλονιά
8. Γουρούνι - Σκόπελος
9. Δρέπανο - Αχαΐα
10. Δρέπανο - Χανιά
11. Κασσάνδρα - Χαλκιδική
12. Κατάκολο - Ηλεία
13. Κερί - Ζάκυνθος
14. Κρανάη - Γύθειο
15. Λάκκα - Παξοί
16. Μεγάλο Έμβολο - Θεσσαλονίκη
17. Μελαγκάβι - Λουτράκι
18. Πλάκα - Λήμνος
19. Σκινάρι - Ζάκυνθος
20. Σουσάκι - Κορινθία
21. Σπαθί - Σέριφος
22. Ψαρομύτα - Φωκίδα
23. Κοκκινόπουλο - Ψαρά
24. Αλεξανδρούπολη - Αλεξανδρούπολη
25. Ταίναρο - Λακωνία
26. Κόπραινα - Άρτα
27. Κακή Κεφαλή - Χαλκίδα
28. Θεσσαλονίκη
29. Μονεμβασιά - Λακωνία
30. Ντάνα - Πόρος
Στη διάρκεια της επίσκεψης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη σημασία των φάρων και των υπολοίπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των φαροφυλάκων.

ΠΗΓΗ:in.gr

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Το μάτι της Αφροδίτης

Η φυσική πισίνα που τη χωρίζουν μερικά εκατοστά από την θάλασσα. 
Μια μαγευτική φυσική πισίνα και γαλαζοπράσινα νερά αποτελεί πόλο έλξης κάθε χρόνο για τους τουρίστες της Θάσου. Πρόκειται για ένα γεωλογικό φαινόμενο, όπου το νερό της θάλασσας εγκλωβίζεται σε μια «πισίνα» που δημιουργείται από ένα κυκλικό βράχο. Μόλις λίγα εκατοστά τη χωρίζουν από τη θάλασσα, με το νερό της να ανανεώνεται με κάθε κύμα της θάλασσας.
Η Γκιόλα, όπως ονομάζεται, σχηματίστηκε μέσα στους αιώνες με πρωτεργάτες τα κύματα της θάλασσας και τους βράχους που την περικυκλώνουν. Οι κάτοικοι του νησιού τη χαρακτηρίζουν ως δώρο της φύσης. Τα καταπράσινα νερά της, τα οποία είναι πιο θερμά από αυτά της θάλασσας, έχουν βάθος περίπου τρία μέτρα. Οι δυο της πλευρές χαμηλώνουν, μέχρι να φτάσουν στο άλλο της άκρο, που αγγίζει σχεδόν την επιφάνεια της θάλασσας.
Inline Image
Η Γκιόλα είναι γνωστή και ως το «Δάκρυ της Αφροδίτης». Σύμφωνα με έναν θρύλο η βραχώδης πισίνα της Θάσου δημιουργήθηκε από τον Δία για να κολυμπά η Αφροδίτη, ενώ ένας άλλος θρύλος λέει ότι ήταν το μάτι του Δία, με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του. Αυτό το θαύμα της φύσης υπάγεται στον οικισμό της Αστρίδας που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Θάσου και βρίσκεται 16 χλμ. από τον Ποτό και 6 χλμ. από την Ψιλή Άμμο.
Inline Image
Απέναντί της βρίσκεται ένα μικρό νησάκι, ακατοίκητο και άγονο, που το λένε Αστιριώτικο, αλλά και Παναγία. Ο μύθος λέει ότι πρόκειται για το νησάκι των Σειρήνων, που μάγευαν με τη φωνή τους τους ταξιδιώτες κατά τον Όμηρο....

Για την πρόσβαση θέλει προσοχή, αλλά αν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε θα απολαύσετε μια υπέροχη διαδρομή, πάνω σε σχιστόλιθους, μικρές παραλίες και απίστευτη θέα. Φτάνοντας στην Γκιόλα μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία στα πλατιά βράχια ή να τα χρησιμοποιήσετε ως “σκαλοπάτια” για να κάνετε τις βουτιές στα σμαραγδένια νερά....

Πηγή mixanitouxronou.gr

Ρατσιστική επίθεση μέσω twitter από Αμερικανό στη Στεφανίδη

«Ίσως αυτή η σκύλα θα έπρεπε να μείνει στην Ελλάδα», έγραψε


Το χρυσό μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης.
Το NBC στο λογαριασμό του στο Twitter αναφέρθηκε στην  επιτυχία της Ελληνίδας αθλήτριας ωστόσο ένας Αμερικανός από το Τέξας σχολίασε με  άκρως ρατσιστικό τρόπο: «Αυτή η σκύλα που κέρδισε είναι από το Στάνφορντ. Ίσως θα έπρεπε να μείνει στην Ελλάδα».
david1
Λίγο αργότερα, ο ίδιος χρήστης έγραψε στο λογαριασμό της Κατερίνας Στεφανίδη «Σταμάτα να χρησιμοποιείς τις ΗΠΑ. Μείνε στην Ελλάδα, αυτή είναι η χώρα σου».
david2
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν «έκρηξη» στο Twitter και πολλοί σχολιαστές έσπευσαν να απαντήσουν στον χρήστη @dwhite191, ο ποίος αργότερα φαίνεται ότι διέγραψε τα επίμαχα ποστ αφού πλέον δεν υπάρχουν ως αναρτήσεις στον λογαριασμό του.
Ενημερωτικά, η Κατερίνα Στεφανίδη, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου 1990 και μεγάλωσε στην Παλλήνη. Το 2008 κέρδισε υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ  και ξεκίνησε να αγωνίζεται με τους Στάνφορντ Κάρντιναλς. Είναι αυτή τη στιγμή υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα της Ψυχολογίας της Dr Τζίν Α. Μπρούερ 

Πηγή newsbeast.gr