Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!! ΣΕΙΣΜΟΣ, ΜΕΓΕΘΟΥΣ, 6,6 ΒΑΘΜΩΝ, ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΡΙΧΤΕΡ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 6.6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ καταγράφηκε πριν λίγη ώρα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 34 χιλιόμετρα δυτικά του Άσκολι Πιτσένο και 67 χιλιόμετρα ανατολικά της Περούτζια του Παλέρμο, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.


ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 8ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σημαντική πτώση 7,1% καταγράφηκε στα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο οκτάμηνο του έτους, που περιλαμβάνει και τους τρεις μήνες της θερινής περιόδου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι εισπράξεις μειώθηκαν παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις επισκεπτών αυξήθηκαν κατά 1,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σε μία ακόμα ένδειξη ότι ο μέσος τουρίστας έχει μειώσει το ποσό που δαπανά στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ, τα έσοδα από ταξιδιωτικές υπηρεσίες παρουσίασαν μείωση 9,2%, παρά την άνοδο των αφίξεων μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 1,8%. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το μήνα Αύγουστο μειώθηκαν στα 3,158 δισ. ευρώ, έναντι 3,478 δισ. τον Αύγουστο του 2015 και 3,16 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2014.
Είχε προηγηθεί μείωση 3,5% και στις εισπραξεις του Ιουλίου ενώ συνολικά στο επτάμηνο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν μείωση κατά 4,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.
ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΜΕ ΠΤΩΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ, Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 18 - 10 - 2016

Νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές, κυρίως ασθενούς χαρακτήρα, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα βόρεια και ορεινά τμήματα της Κρήτης περιμένουμε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016. Παράλληλα, θυελλώδεις βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 21 βαθμούς), 16 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι τοπικά 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 14 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 16 έως 23 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΟΡΟΣ ΜΙΤΣΙΚΕΛΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ...ΔΥΤΙΚΑ

Ο σεισμός των 5,3 βαθμών την κλίμακας Ρίχτερ στα Γιάννενα, το βράδυ του Σαββάτου, είχε ως αποτέλεσμα να μετακινηθεί το επιβλητικό βουνό Μιτσικέλι προς τα Δυτικά!

Αυτό δήλωσε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ο γεωλόγος-σεισμολόγος, διευθυντής ερευνών του Ασεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς.
Να σημειωθεί ότι 
το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό είναι άγνωστο στους επιστήμονες. 

Όπως υποστηρίζουν οι σεισμολόγοι, το εν λόγω ρήγμα έχει να δώσει αντίστοιχο σεισμό από το 19ο αιώνα, αλλά η ενεργοποίησή του είχε σαν αποτέλεσμα και την ενεργοποίηση μιας σειράς άλλων μικρότερων ρηγμάτων που βρίσκονται σε βάθη από 8 ως 15 χιλιόμετρα και τα οποία ως τώρα ήταν «αόρατα» στους επιστήμονες.

Το εν λόγω ρήγμα κινείται παράλληλα με το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

Το βουνό των Ιωαννίνων, το Μιτσικέλι στην άλλη πλευρά της λίμνης είναι στην μια άκρη του ρήγματος. 


ΠΗΓΗ:nooz.gr

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ..ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΖΗΤΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, φθάνοντας στο σημείο να θέσει θέμα δημοψηφίσματος για τη Δυτική Θράκη, ενώ παρουσίασε ως εθνικές διεκδικήσεις όλα τα εδαφη που είχε κάποτε η Οθωμανική Αυτοκρατορία 

"Εμάς άλλα είναι τα φυσικά μας σύνορα και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας" είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας, "αυτά να τα ξεχωρίζουμε, φυσικά σεβόμαστε τα σύνορα αλλά κανείς δεν μπορεί να βάλει όρια στην καρδιά μας και δεν θα το επιτρέψουμε". 

Στη συνεχεία ο τούρκος Πρόεδρος ανέφερε "μας λενε γιατί ενδιαφέρεστε για τα μέρη αυτά. Μα δεν ειναι ξένοι τόποι για μας, πως μπορούμε να ξεχωρίζουμε το Βατούμι απο τη Ριζούντα, την Αδριανούπολη από τη Θεσσαλονίκη, σε όλα αυτά τα μέρη θα βρείτε ίχνη από εμάς". 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε: "κάποιοι ιστορικοί δέχονται ως σύνορα του εθνικού συμβολαίου μαζί με την Τουρκία, την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μοσούλη, το Αρμπίλ , το Κιρκούκ, το Βατούμ, τη Θεσσαλονίκη, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου". 

Το εθνικό συμβόλαιο του 1920 , στο οποίο αναφέρεται ο Ερντογάν, είναι αυτό που καθόρισε το στόχο των εθνικών συνόρων του απελευθερωτικού αγώνα του Κεμάλ. 

Παράλληλα, ο Ερντογάν υπενθυμίζει ότι, βάση του εθνικού συμβουλίου στη Δυτική Θράκη το καθεστώς θα έπρεπε να είχε καθαρισθεί με δημοψήφισμα.


ΠΗΓΗ:skai.gr

ΝΕΚΡΟΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΕΣΝΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο επιβάτες του τσέσνα στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα -εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος -, ενώ τα ίχνη του χάθηκαν από τα ραντάρ νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. 
Το αεροσκάφος αερολέσχης απογειώθηκε από τα Μέγαρα με προορισμό τα Καλάβρυτα και επιστροφή στα Μέγαρα.
Στις 17:15 επικοινώνησε με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, το οποίο ζήτησε νεώτερη επικοινωνία μετά από ένα τέταρτο.
Στις 18:18 το κέντρο ελέγχου περιοχής Αθηνών κήρυξε το αεροσκάφος σε κατάσταση αβεβαιότητας και στις 18:31 σε φάση κινδύνου, δίνοντας εντολή για την έναρξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.
'Αμεσα απογειώθηκε ένα ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν στην περιοχή Καλαβρύτων Μεγάλου Σπηλαίου, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.
ΠΗΓΗ:news.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!! ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ, Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 - 10 - 2016

Πυκνή συννεφιά με βροχές στη Βόρεια Ελλάδα και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου, στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και στα βόρεια τμήματα της Κρήτης περιμένουμε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016. Παράλληλα, αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονίας από 6 έως 17 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από 10 έως 19, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 21 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 21 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση μετά το μεσημέρι σε ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται πυκνές νεφώσεις με κατά κανόνα ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι τοπικά σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ ανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΙΡΟ

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, περιμένουμε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις νυκτερινές καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 27 βαθμούς, αλλά στις Κυκλάδες και στις Σποράδες οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και μετά το μεσημέρι τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν, με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας τις βραδινές κυρίως ώρες. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

Οι ορμόνες του θυρεοειδή είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας του θυρεοειδή αδένα – ο οποίος είναι ένας ενδοκρινής αδένας σε σχήμα πεταλούδες στο κάτω μέρος του λαιμού από την μπροστινή πλευρά.
Οι δύο ορμόνες του θυρεοειδή – η τριιωδοθυρονίνη και η θυροξίνη – είναι γνωστές και ως Τ3 και Τ4. Η Τ4 μετατρέπεται σε ενεργή Τ3 στα κύτταρα και φτάνει στα όργανα του σώματος με το αίμα.
Η κύρια λειτουργία του είναι να ρυθμίζει τον μεταβολισμό και να παρέχει ενέργεια, αλλά επηρεάζει σημαντικά ολόκληρο στο σώμα, αφού βοηθά τα όργανα να λειτουργούν με τον βέλτιστο τρόπο.
Το πιο κοινό πρόβλημα που συνδέεται με τον θυρεοειδή είναι ο υποθυρεοειδισμός – μια πάθηση κατά την οποία ο θυρεοειδής υπολειτουργεί, δηλαδή ο αδένας δεν παράγει αρκετές ορμόνες για να ρυθμίζει τις απαραίτητες λειτουργίες του σώματος.
Μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων και εκδηλώνεται με διάφορα συμπτώματα, όπως ξηρό δέρμα, εύθραυστα νύχια, απώλεια μαλλιών, αύξηση βάρους, κ.α. Ωστόσο, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύουν άλλες παθήσεις και γι’αυτό οι γιατροί συχνά συνταγογραφούν φάρμακα που δεν είναι αρκετά και δεν σκέφτονται καν τα προβλήματα του θυρεοειδή σαν πιθανή αιτία.
Η Mary Shomon, ειδικός σε θέματα θυρεοειδή, είπε ότι πολλοί πάνε στον γιατρό τους με προβλήματα χοληστερίνης ή κατάθλιψη και τους γράφουν τα αντίστοιχα φάρμακα, αλλά κανείς δεν εξετάζει τον θυρεοειδή. Επιπλέον, λέει ότι υπάρχει ένα σημαντικό ελάττωμα στο τεστ διάγνωσης υποθυρεοειδισμού. Το τεστ, γνωστό ως TSH, στην ουσία μετρά το επίπεδο της ορμόνης υπόφυσης, TS, στο αίμα.
Δεν δείχνει όμως τα επίπεδα Τ3 ή Τ4 στο αίμα. Έτσι, πολλοί ασθενείς έχουν κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, αλλά το αποτέλεσμα στο TSH είναι φυσιολογικό, γι’αυτό και παίρνουν φάρμακα που δεν θεραπεύουν το κύριο πρόβλημα τους. Η Dr. Schwarz ισχυρίζεται ότι τελικά ο κόσμος λαμβάνει θεραπεία για μεμονωμένα συμπτώματα και οι γιατροί δεν αντιμετωπίζουν το σώμα σαν σύνολο.
Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να εξετάζονται ξεχωριστά τα επίπεδα Τ3 και Τ4.
Η ολιστική προσέγγιση της Dr. Schwarz περιλαμβάνει αλλαγή στα πάντα, στην διατροφή, τις ορμόνες, την άσκηση και τα συμπληρώματα. Η προσέγγιση της θεωρεί το σώμα ένα σύνολο και δεν εξετάζει απλά τα συμπτώματα, γι’αυτό και έχει καλύτερα αποτελέσματα. Σε αυτό συμφωνεί και η Shoron.
“Ζούμε σε έναν τοξικό κόσμο και ο τρόπος ζωής μας έχει αλλάξει πολύ. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν εξετάζουμε την διατροφή μας, εξετάζουμε και τις καθημερινές μας συνήθειες”, λέει ο Dr. Greg Emerson, ιδρυτής του Emerson Health & Wellness Center στην Αυστραλία.
Τα κυριότερα στην λίστα του με τις τοξίνες είναι η μούχλα και οι μυκοτοξίνες. Όχι μόνο η μούχλα προκαλεί πρόβλημα στον θυρεοειδή, αλλά καταναλώνουμε και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε μυκοτοξίνες. Επίσης, οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη προκαλoύν τον σχηματισμό μούχλας στο σώμα.
Το αντίθετο είναι ο υπερθυρεοειδής, ο θυρεοειδής που υπερλειτουργεί και παράγει υπερβολική ποσότητα ορμονών. Αυτό οδηγεί σε ξαφνική απώλεια βάρους λόγω του μεταβολισμού που βρίσκεται σε εγρήγορση και γρήγορο ή ανώμαλο καρδιακό παλμό.
Η ανισορροπία των ορμονών μπορεί να αποκατασταθεί κάνοντας κάποιες σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής. Αρχικά, πρέπει να υιοθετήσετε έναν τρόπο ζωής με διατροφή με ωμά τρόφιμα, τακτική άσκηση και υγιείς σχέσεις. Και φυσικά, προσπαθήστε να μειώσετε το άγχος.
Η Dr. Schwarz προτείνει να ακούσετε τι λέει το σώμα σας και να αναγνωρίσετε τις ελλείψεις του.
Ο Joseph Mercola, ένας από τους πιο δημοφιλείς υποστηρικτές της εναλλακτικής ιατρικής, συμφωνεί με την λογική της Schwarz, ωστόσο, πιστεύει ακόμα ότι έχουμε καλύτερο έλεγχο της υγείας μας κάνοντας έρευνα και συμβουλευόμενοι έμπειρους ειδικούς. “Η νοοτροπία είναι ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για την υγεία του.”
Ενεργοποιώντας τον θυρεοειδή με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, μπορείτε όχι μόνο να χάσετε βάρος, αλλά και να επιβραδύνετε την διαδικασία γήρανσης, να τονώσετε την ενέργεια σας και γενικότερα να βελτιώσετε την υγεία σας.
Δείτε μερικές συμβουλές:
Για να ενεργοποιήσετε τον θυρεοειδή σας, καλό θα ήταν να συνδυάσετε τρόφιμα πλούσια σε ιωδιούχο αλάτι και σελήνιο, όπως τα παρακάτω:
φιστίκια Βραζιλίας
Ηλιόσπορους
Ψάρια (άγριο σολομό, ιππόγλωσσα, σαρδέλες, καλκάνι)
Οστρακοειδή (στρείδια, μύδια, γαρίδες, χτένια)
Κρέας (μοσχαρίσιο, συκώτι, αρνίσιο, χοιρινό)
Πουλερικά (κοτόπουλο, γαλοπούλα)
Αβγά (μέχρι 3 τη μέρα)
Μανιτάρια
Τρόφιμα ολικής άλεσης (φύτρο σιταριού, κριθάρι, καστανό ρύζι, βρώμη)
Λαχανικά (αγκινάρες, ρόκα, σπαράγγια, αβοκάντο, φύτρες φασολιών, φύλλα παντζαριού, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, κουνουπίδι, σέλινο, σχοινόπρασο, αγγούρι)
Φρούτα (όλα τα μούρα και λεμόνια)
Αποφύγετε τα παρακάτω:
Γαλακτοκομικά (τουλάχιστον για 20 μέρες)
Ζάχαρη και γλυκαντικές ουσίες
Δημητριακά
Φασόλια και όσπρια
Μπίρα
Διατροφές με περιορισμό στις θερμίδες
Διατροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά
Διατροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες
Όχι πάνω από 6-8 μερίδες τροφίμων που προκαλούν βρογχοκήλη τη βδομάδα (καλύτερα στον ατμό, παρά ωμά)
Τέλος, πρέπει να αρχίσετε να γυμνάζεστε τουλάχιστον μια ώρα τη μέρα με ασκήσεις μικρής έντασης, όπως:
Περπάτημα
Πεζοπορία
Ποδήλατο
Κολύμβηση
Μετά από έναν μήνα μπορείτε να αρχίσετε πιο έντονες ασκήσεις μία με τρεις φορές τη βδομάδα, όπως ασκήσεις άρσης βαρών.
ΠΗΓΗ:
olastifora.gr

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 13 - 10 - 2016

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα διαλυθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Εξαίρεση αποτελεί το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου οι νεφώσεις θα είναι πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς, τοπικές βροχές έως και τις μεσημβρινές ώρες. Στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 8 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 22, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 25 και στην Κρήτη από 16 έως 25.
Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από νωρίς το πρωί. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βόρειους και βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα διαλυθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, γρήγορα όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα διαλυθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Ο κατήφορος προφανώς δεν έχει τέλος. Όχι δεν αναφερόμαστε στην ελληνική ταινία του παρελθόντος με πρωταγωνίστρια την ελκυστική Ζωή Λάσκαρη, αλλά για το μαύρο χάλι της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου.
Είτε το θέλουμε είτε όχι, πρέπει να πορευτούμε με αυτά τα δεδομένα. Ότι δηλαδή η αγορά αυτοκινήτου θα σέρνεται επί μακρόν χωρίς να μπορεί να σταθεροποιηθεί και να παρουσιάσει την ελπίδα για ανάκαμψη. Άπαξ και η κατανάλωση της ελληνικής κοινωνίας μειώνεται διαρκώς, δεν μπορεί στο αυτοκίνητο να ισχύει κάτι διαφορετικό.
Και πως αλήθεια να μην είναι έτσι, όταν κυριολεκτικά δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο, σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, με ασταθής φορολογία, με νόμους και διατάξεις που το βράδυ γράφονται και το πρωί αναιρούνται.
Κάπως έτσι, με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Σεπτέμβριο υπήρξαν μειωμένες κατά -10,3% ως προς το μήνα Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.
Το μόνο παρήγορο είναι πως στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +8,6% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2015, παραμένοντας πάντως -71,1% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο της δεκαετίας 2000-2009.
Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΠΗΓΗ:newsauto.gr

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΟΛΕΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 17:00

Νέα στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, από τις 12:00 π.μ. έως τις 17:00.
Τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 11:00 π.μ. ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των τρόλεϊ αναμένεται έως τις 18:00.
Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινηθούν κανονικά.
Η στάση εργασίας πραγματοποιείται με απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εξ αναβολής εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση.
Μοναδικά θέματα της γενικής συνέλευσης είναι ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός και η εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

ΠΗΓΗ:pronews.gr

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ME DIESEL ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ 2017

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σβήνει και γράφει τα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017. Το δεδομένο είναι ότι πρέπει να αυξήσει τα έσοδα και το ερώτημα είναι μέχρι στιγμής ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο, αν και τα δείγματα γραφής έχουν ήδη δοθεί. Τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν αρκετούς ρύπους και έχουν αποκτηθεί μετά το 2007, όπως και τα diesel θα επιβαρυνθούν περισσότερο. 
Η επεξεργασία που γίνεται σύμφωνα με πληροφορίες έχει σαν βασικό στόχο να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας σε οχήματα μεγάλου κυβισμού και μεγάλης ηλικίας τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται σε ακινησία καθώς οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει πινακίδες αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στο υπερβολικό φορολογικό βάρος που συνεπάγεται η χρήση τους.
Από την άλλη στο υπουργείο Οικονομικών θέλουν τα συνολικά έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας να ξεπεράσουν φέτος το στόχο του προϋπολογισμού που είναι 1,088 δισ. ευρώ. Και θεωρούν ότι με μερικές “χειρουργικές” παρεμβάσεις στα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να εκπληρωθούν και οι δυο στόχοι.
Στο κυνήγι των παραπάνω στόχων το υπουργείο Οικονομικών έχει βάλει μια σειρά αλλαγών στο τραπέζι.
Πιο συγκεκριμένα εξετάζεται:
-Μείωση των τελών κυκλοφορίας έως και 10% για τα οχήματα ηλικίας άνω των 5 ετών και μεγάλου κυβισμού. Πρόκειται για την κατηγορία ΙΧ που έχει χτυπηθεί από την υπερβολική αύξηση των τελών κυκλοφορίας και των φόρων τα χρόνια της κρίσης και πλέον οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτής της κατηγορίας οχημάτων έχουν καταθέσει πινακίδες.
-Αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα μικρομεσαίου κυβισμού που πρωτοκυκλοφόρησαν από το 2007 έως και το 2010 λόγω του υπολογισμού τους με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους και όχι τον κυβισμό.
Υπάρχει και δεύτερο σενάριο να υπολογίζονται με βάση του ρύπους τα τέλη για οχήματα που πρωτοκυκλοφόρησαν από το 2003 και μετά. Στην περίπτωση που υιοθετηθεί το πρώτο σενάριο οι αυξήσεις θα χτυπήσουν κυρίως τα οχήματα ηλικίας 6-10 ετών και μικρομεσαίου κυβισμού (έως 1.800 κυβικά). Στην περίπτωση που επιλεγεί το δεύτερο σενάριο οι αυξήσεις στα τέλη θα χτυπήσουν σε οχήματα μικρομεσαίου κυβισμού ηλικίας 6 έως 13 ετών.
-Μείωση του ορίου απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα που πρωτοκυκλοφόρησαν από το Νοέμβριο και μετά από τα 90 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα στα 85 ή και 80 γραμμάρια.
Στο τραπέζι βρίσκεται και σενάριο για επιβολή προσαύξησης των τελών κυκλοφορίας για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, στα πρότυπα άλλων χωρών που εφαρμόζουν το συγκεκριμένο μέτρο (π.χ. Γερμανία). Η προσαύξηση αυτή εξετάζεται στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εισπρακτικών λόγων.

ΠΗΓΗ:pronews.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!! Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 11 - 10 - 2016

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016. Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και ασθενέστερα και τα νότια τμήματα του Αιγαίου όπου θα επικρατήσουν νεφώσεις με πιθανότητα για λίγους πρόσκαιρους όμβρους. Μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις δυτικές και βορειοανατολικές περιοχές της χώρας. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης από την Αφρική.
Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 10 έως 26, στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 27, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 12 έως 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 15 έως 27 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή βροχή το πρωί και πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα μετά το μεσημέρι. Μετά το μεσημέρι αναμένεται σημαντική αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης με περιορισμένη τοπικά ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους και περιορισμένη τοπικά ορατότητα. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΑΥΡΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΘΑ ΗΧΗΣΟΥΝ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια

Σειρήνες σε όλη τη χώρα θα ηχήσουν αύριο στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016» κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα θα ηχήσει: 

Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ, Η PLAYMOBIL, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ

Αναταραχή στον Ολυμπο. Στο σπίτι των 12 Θεών της ελληνικής μυθολογίας επικρατεί πανικός. Ο θεός Δίας με την κόρη του, θεά Αθηνά το έσκασαν και έφυγαν για Μάλτα.
Ο λόγος; Πήγαν στη Βαλέτα, την πρωτεύουσα της Μάλτας να ποζάρουν στους κατασκευαστές των παιχνιδιών της PLAYMOBIL. Θα γίνουν οι πρώτες ελληνικές φιγούρες που θα κατασκευάσει ο κολοσσός των παιχνιδιών της PLAYMOBIL.
Στο εργοστάσιο της PLAYMOBIL, στη Μάλτα η ατμόσφαιρα μυρίζει Ελλάδα. Μία ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων βρέθηκε στη γραμμή παραγωγής των αγαπημένων παιχνιδιών όλων των ηλικιών για να γνωρίσει από κοντά τις καλύτερες φιγούρες που έφτιαξε ποτέ η εταιρεία, τον Δία και την Αθηνά. Δύο, από τους πιο γνωστούς Θεούς του Ολύμπου που έρχονται για να προσφέρουν ΕΛΠΙΔΑ.

Η Αθηνά και ο Δίας, βγαίνουν στην παραγωγή από την PLAYMOBIL και εκτός από την … αναβίωση της ελληνικής μυθολογίας, θα προσφέρουν κοινωνικό έργο. Κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για την ελληνική αγορά και το πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give που είναι αφιερωμένο για την στήριξη του Συλλόγου Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ.

Το PLAYMOBIL play & give αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας. Στα 5 χρόνια παρουσίας του ποργράμματος στην ελληνική αγορά, η PLAYMOBIL Hellas έχει αποδείξει έμπρακτα την στήριξή του στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Μέχρι σήμερα, έχει προσφέρει 80.000 ευρώ για τη δημιουργία και ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ, αποτελώντας σταθερό υποστηρικτή του έργου του Συλλόγου. Το ταξίδι αρχίζει από τη Βαλέτα Στο εργοστάσιο της PLAYMOBIL στη Μάλτα γίνονται πραγματικότητα τα όνειρα των παιδιών! Κατασκευάζονται φιγούρες που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. Εκεί λοιπόν τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και το εξειδικευμένο προσωπικό βρίσκονται στην υπηρεσία του Δία και της Αθηνάς.

Αλήθεια ποιος δεν έχει πιάσει στα χέρια του μία φιγούρα PLAYMOBIL, ποιος δεν έχει σκεφτεί, φανταστεί δικές του ιστορίες παίζοντας με τις φιγούρες; Γνωρίζετε όμως πώς φτιάχνονται τα πιο ασφαλή παιχνίδια που έχουν κατακτήσει την υφήλιο? Το ξέρετε πώς μία φιγούρα έχει ύψος 7,5 εκατοστών και αποτελείται από 7 κομμάτια (μαλλιά, κεφάλι, στήθος, δύο χέρια, δύο πόδια, κύριο σώμα και βάση στήριξης)? Φυσικά, κάθε φιγούρα, έχει και τα δικά της αξεσουάρ, τα οποία διαφέρουν σε ποσότητες και είδη, ανάλογα με το θέμα. Εν προκειμένω όμως πάμε στην κατασκευή του Δία και της Αθηνάς..

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/playmobil-dimiourgi-gia-proti-fora-dio-monadikes-ellinikes-figoures/













Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΠΕΝΗΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ

Η επιστήμη έχει εμπεριστατωμένα εξετάσει τα πολλαπλά οφέλη των κατοικίδιων στην υγεία, την ψυχική ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Οι μελέτες δείχνουν ότι τα ζώα μπορούν να λειτουργήσουν ως προστασία από στρεσογόνους παράγοντες, μετριάζοντας το αίσθημα της δυσφορίας που προκαλούν οι αγχωτικές εμπειρίες, μειώνοντας την αίσθηση του σωματικού και συναισθηματικού πόνου, ενώ η κατοχή ενός σκύλου, ειδικότερα, μπορεί να προάγει έναν πιο υγιεινό και περισσότερο δραστήριο τρόπο ζωής.

Τα κατοικίδια παρέχουν στα παιδιά συναισθηματική υποστήριξη και ένα αίσθημα ασφάλειας. Σε σχετική μελέτη βρέθηκε ότι νήπια και βρέφη που μεγαλώνουν με ένα ζώο συντροφιάς, τείνουν να μην πιπιλούν τον αντίχειρά τους (κλασσικό παράδειγμα συναισθηματικής ανασφάλειας), καθώς τρέφουν γνωστικά τον εγκέφαλο τους από την επικοινωνία με το ζωάκι που υπάρχει στο σπίτι, όταν οι γονείς είναι απασχολημένοι.

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/50-fotografies-pou-apodiknioun-oti-kathe-pedi-chriazete-ena-katikidio/