Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Κου ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ

Ο Κος Πάνος Σκουρλέτης έβαλε την υπογραφή του στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και πλέον το μόνο που απομένει -από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα διαδικαστικά όπως παραδείγματος χάριν να πάει ο φάκελος στο ΔΟΚΚ- είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας.
Επανειλλημένα ο Υπουργός είχε δηλώσει ότι θα έβαζε κανονικά και μάλιστα χωρίς υποσημειώσεις, την υπογραφή του στη ΜΠΕ και αυτό φαίνεται ότι έγινε πριν από λίγο, κάτι που ανοίγει διάπλατα το δρόμο προκειμένου να εκδοθεί η άδεια και να αρχίσουν τα έργα στη Ν. Φιλαδέλφεια για την κατασκευή της «Αγιά- Σοφιάς».
«Να σας δώσω και μια είδηση, υπέγραψα σήμερα την άδεια για το γήπεδο της ΑΕΚ», ανέφερε, χωρίς επιπλέον σχόλια, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κος Πάνος Σκουρλέτης.
Οσο για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την έκδοση της άδειας είναι κάτι που…ποικίλει αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα χρειαστούν πάνω από 30-45 ημέρες.

ΠΗΓΗ:sentragoal.gr

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ



Ο βαθμός του αντιναυάρχου απονέμεται με Προεδρικό Διάταγμα στους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν την ζωή τους όταν το ελικόπτερο τους κατέπεσε στη νήσο Κίναρο στις 11 Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα, σήμερα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα με θέμα, «Απονομή ανώτατου βαθμού σε Αξιωματικούς και Ανθυπασπιστή του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο και προδήλως και αναμφισβήτητα λόγω αυτού και αυτεπάγγελτη αποστρατεία», βάσει του οποίου, απονέμεται ο βαθμός του αντιναυάρχου στους υποπλοιάχους, εν ζωή, χειριστές του μοιραίου ελικοπτέρου, Αναστάσιο Τουλίτση και Κωνσταντίνο Πανανά και ο βαθμός του πλοιάρχου στον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου. 

ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΜΕ ΕΞΙ ΝΕΚΡΟΥΣ

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν - όλοι αστυνομικοί - και ακόμη 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι,
Η σφοδρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον μεγαλύτερο σταθμό λεωφορείων της πόλης, τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα βαν της αστυνομίας, το οποίο ήταν και ο στόχος. 
Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα πριν επισκεφθεί την πόλη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και ακόμα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

ΠΗΓΗ:news.gr


ΣΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΜΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1-1-16 ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016,ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Στην υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κατέληξαν ΓΣΕΕ και εργοδοτικοί φορείς, με ισχύ από 1/1/2016 έως και τις 31/12/2016, μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Συνομοσπονδία με ομόφωνη εντολή του Συνεδρίου της.

Η σύμβαση διασφαλίζει τη συνέχιση των θεσμικών όρων που θεσπίστηκαν με τις προηγούμενες ΕΓΣΣΕ, ενώ επαναβεβαιώνει τη συμφωνία της ΓΣΕΕ και των εθνικών εργοδοτικών οργανώσεων, στην περίπτωση που αρθούν οι διατάξεις παρέμβασης στην ΕΓΣΣΕ, να ξεκινήσουν άμεσες διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων της Σύμβασης (κατώτατος μισθός, ξεπάγωμα τριετιών κλπ).

Ταυτόχρονα προβλέπει την ανάληψη δράσεων για το προσφυγικό, σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων για πρόσβαση στην εργασία χωρίς αποκλεισμούς, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

ΠΗΓΗ:tovima.g

ΙΤΑΛΙΑ:ΣΥΛΛΗΨΗ ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ 13 ΑΣΘΕΝΕΙΣ!!

Με μεγάλες δόσεις ηπαρίνης, μιας γνωστής αντιπηκτικής ουσίας, δολοφόνησε 13 ασθενείς της, η νοσοκόμα της περιοχής Πιομπίνο,της κεντρικής Ιταλίας, η οποία συνελήφθη χθες το βράδυ από του καραμπινιέρους.
Η γυναίκα, όπως έκαναν γνωστό οι καραμπινιέροι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, είναι 55 ετών, ονομάζεται Φάουστα Μπονίνο, είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά. Από το 1995 εργαζόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Πιομπίνο και από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι έπασχε από κατάθλιψη και έκανε χρήση μεγάλων ποσοστήτων οινοπνευματωδών και ψυχοφαρμάκων.
Σύμφωνα με το newsbeast, τα θύματά της ήταν ηλικίας από 61 ως 88 ετών. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται ένας άνδρας ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση για τοποθέτηση τεχνητής κεφαλής μηριαίου οστού και επρόκειτο να πάρει σύντομα εξιτήριο. Ξαφνικά όμως υπέστη σοβαρή αιμορραγία, η οποία και τον οδήγησε στον θάνατο. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι έχασε τη ζωή του εξαιτίας μαζικής δόσης ηπαρίνης η οποία του χορηγήθηκε από τη νοσοκόμα-δολοφόνο.
«Τα στοιχεία που προέκυψαν είναι φοβερά, ανατριχιαστικά. Ευχαριστώ ειλικρινά τους καραμπινιέρους για την άμεση κινητοποίησή τους», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός Υγείας Κα Μπεατρίτσε Λορεντσίν.

ΠΗΓΗ:patrasevents.gr

ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ,Η ΚΥΠΡΟΣ!!


Η Κύπρος ολοκλήρωσε σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου, με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) με ανακοίνωσή του. 
Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ συνεχάρη τη Λευκωσία και τον κυπριακό λαό, σημειώνοντας ότι «η χώρα κατάφερε να επανέλθει στην οικονομική ανάπτυξη και να αποκαταστήσει τα δημόσια οικονομικά πολύ ταχύτερα από ότι αναμενόταν».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο ESM θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Κυπριακές Αρχές, με βάση το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που έχει σχεδιάσει για να διασφαλίζει ότι οι χώρες που βοηθήθηκαν είναι σε θέση να εξυπηρετούν έγκαιρα τα χρέη τους.

«Για τον σκοπό αυτό, ο ESM θα ενημερώνεται τακτικά από την Κύπρο και θα μετέχει στις αποστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δύο φορές τον χρόνο, για τη μετά το πρόγραμμα παρακολούθηση» αναφέρει η ανακοίνωση. 

Ο γενικός διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, συνεχάρη με δήλωσή του την κυβέρνηση και τον λαό της Κύπρου για τα επιτεύγματά τους την τελευταία τριετία. «Η χώρα κατάφερε να επανέλθει στην οικονομική ανάπτυξη και να αποκαταστήσει τα δημόσια οικονομικά πολύ ταχύτερα από ότι αναμενόταν. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Κύπρου -που ήταν η κύρια πηγή της κρίση- αναδιαρθρώθηκε, ανακεφαλαιοποιήθηκε και μειώθηκε, ενώ το νομικό και εποπτικό πλαίσιο εκσυγχρονίσθηκαν», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

«Η χώρα ανέκτησε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και επέστρεψε στην αγορά ομολόγων, όπου συνεχίζει να χρηματοδοτεί το χρέος της με βιώσιμα επιτόκια. Το τέλος του προγράμματος δεν είναι το τέλος της μεταρρυθμιστικής ατζέντας στην Κύπρο. Χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες για να μειωθεί το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, να συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και να διατηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία» συνέχισε ο Ρέγκλινγκ.

«Η Κύπρος είναι η τελευταία ιστορία επιτυχίας της Ευρωζώνης, που επιβεβαιώνει ξανά ότι η αρχή, της παροχής δανείων με ευνοϊκούς όρους έναντι μεταρρυθμίσεων, είναι αποτελεσματική», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ESM.

Ο ESM κατέβαλε 6,3 δισ. ευρώ από το πακέτο των 10 δισ. ευρώ, που είχε εγκριθεί για τη χρηματοδότηση της Κύπρου, καθώς η χώρα δεν χρειάσθηκε τα υπόλοιπα 2,7 δισ. ευρώ. 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έδωσε, επίσης, δάνεια ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ στην Κύπρο. 

Το πακέτο βοήθειας για την Κύπρο αποφασίσθηκε από τις χώρες της Ευρωζώνης τον Απρίλιο του 2013. Ο ESM κατέβαλε 9 δόσεις από τον Μάιο του 2013 έως τον Οκτώβριο του 2015.

Τα δάνεια θα αποπληρωθούν από το 2025 έως το 2031, με μία μέση περίοδο αποπληρωμής σχεδόν 15 ετών.


ΠΗΓΗ:in.gr

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ LM VILLAGE ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

Σε ένα παραθεριστικό κέντρο που είναι κλειστό εδώ και περίπου 7 χρόνια μεταφέρουν 38 οικογένειες Σύρων, δηλαδή γύρω στα 300 άτομα, από τον Πειραιά στην Μυρσίνη της Ηλείας.
Πρόκειται για το LM Village το οποίο θα γίνει το πρώτο κέντρο φιλοξενίας της Πελοποννήσου. 
Σύμφωνα με τον συριακής καταγωγής δήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο Δήμος αποφάσισε να παραχωρήσει τα 19 κτίρια που του ανήκουν προκειμένου να προσφέρει «καταφύγιο» σε οικογένειες από τη Συρία. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, πρέπει όμως και η Πολιτεία να φροντίσει για τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, καθώς και για τη φύλαξη του κέντρου» ανέφερε ο δήμαρχος.
Όπως γράφει το ilialive.gr, το L.M.Village διαθέτει 38 επιπλωμένα δωμάτια μπανγκαλόους A' κατηγορίας με κλιματισμό, κουζίνα, τηλεόραση, τηλέφωνο, θυρίδα ασφαλείας και μίνι μπαρ. Παράλληλα οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, δύο γήπεδα μπάσκετ, δύο γήπεδα τένις και ένα γήπεδο βόλεϋ.

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Υφυπουργός Εργασίας,Κος Πετρόπουλος:Έπρεπε η συμφωνία να είχε ολοκληρωθεί,γιατί έχουμε κάνει τα πάντα..

Οι θεσμοί έχουν αποδεχθεί την πρόταση της ελληνικής πλευράς για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ ανέφερε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κος Τάσος Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις στις τάξεις τους ειδικότερα από το ΔΝΤ.

Ο Κος Πετρόπουλος, μιλώντας στο Mega, υπογράμμισε με έμφαση ότι η διαδικασία συνεχίζεται και πως η συζήτηση γίνεται στα τεχνικά κλιμάκια. Εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη «γιατί έχουμε κάνει τα πάντα».

Έστρεψε τα πυρά του μάλιστα για τη μη ολοκλήρωση των συζητήσεων και στη ΝΔ λέγοντας ότι από τη στιγμή που ζητάει εκλογές αυτό σημαίνει ότι «σε μια κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, που πρέπει να έχουμε συμφωνία ακόμα και πριν τις 16 Απριλίου που θα γίνει το Eurogroup, η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει θέμα μη συμφωνίας -αντικειμενικά και πρακτικά- και βάζει πλάτη σε εκείνους που δεν θέλουν συμφωνία για τη χώρα».

Σχετικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης, ο Κος Πετρόπουλος επισήμανε ότι «σχετίζονται με την εισφοροδοτική δυνατότητα των πολιτών, των ασφαλισμένων, τα κεφάλαια που συγκεντρώνονται και τις αποδόσεις που θα έχουμε με το νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στον φορέα που οργανώνουμε».

Ανέφερε ότι το ποσοστό αναπλήρωσης «πραγματικά αντανακλά περιόδους ασφάλισης και κατά τα τελευταία έτη είναι μεγαλύτερο το ποσοστό, στα ενδιάμεσα είναι κάπως καλύτερο και στα πρώτα επειδή έχουμε πρόβλημα ανεργίας και μικρά εισοδήματα είναι πράγματι αυξημένα, δεν είναι ίδιο το ποσοστό με κάθε περίπτωση».

Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι «πρέπει να υπάρχει στοιχείο ανταποδοτικότητας και αυτός που έχει καταβάλλει πάρα πολλές εισφορές να έχει ένα αντάλλαγμα αντίστοιχο της φοροδοτικής του συνδρομής».

Ερωτηθείς για το τι πιστεύει η άλλη πλευρά, σημείωσε πως «υπάρχουν διαφορές» αλλά ότι η Αθήνα επιμένει, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαφορές «θα γεφυρωθούν με κοινή λογική, πιστεύω θα επικρατήσει».

«Κάποιοι μέσα στο χώρο που διαπραγματευόμαστε και αυτό είναι κυρίως το ΔΝΤ εκ φύσεως λένε η ιδιωτική ασφάλιση να συμπληρώσει αυτά που δεν μπορεί η κοινωνική» εξήγησε.

Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις, τόνισε ότι αυτές «έχουν τη ιδιαιτερότητα να καταβάλλονται με βάση αποθεματικά που διαμορφώνονται», σημειώνοντας ότι εκεί θα υπάρξουν «θετικές επενέργειες από νέο τρόπο διαχείρισης» και «μέσα από τη νέα δομή του συστήματος θα εξοικονομηθούν δαπάνες για να μην υπάρξουν μειώσεις».

Μίλησε για «πολιτική απόφαση να μην υπάρξουν μειώσεις πουθενά», αλλά όπως είπε «επειδή οι επικουρικές αποτελούν συνισταμένη αποθεματικών», η Πολιτεία δεν συνεισφέρει απλά «εγγυάται την ύπαρξή τους με την έννοια να καταβάλλεται με όρους ισονομίας και δικαιοσύνης».

Υπό αυτή την έννοια επανέλαβε ότι η Αθήνα έχει προτείνει «να υπάρξει αύξηση εισφοράς» κάτι που όπως είπε εάν «το είχαν δεχθεί θα είχαμε ήδη συμφωνήσει», επικρίνοντας την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία «φωνάζει εναντίον του μέτρου, μέσα στη χώρα έχουμε τον αντίπαλο».

Στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόβλεψη του ΟΟΣΑ που εμπεριέχεται στη συμφωνία με τους δανειστές και σύμφωνα με την οποία σε τρία χρόνια θα έχει καταγραφεί 3% ανάπτυξη, κάτι που θα επηρεάσει θετικά το ύψος των συντάξεων. «Είναι αναμενόμενο, εάν δεν το πετύχουμε αυτό τότε όλο το πρόγραμμα δεν θα έχει πετύχει» τόνισε.

ΠΗΓΗ:tovima.gr

ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 31 - 3 - 2016!

Σήμερα,είναι του Αγίου Υπατίου Ιερομάρτυρος..

Γιορτάζουν: Υπάτιος,Ύπατος, Υπάτης


ΠΗΓΗ:eortologio.net
π Ύ


Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ!!

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, νέα μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 25 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και τοπικά από νότιες διευθύνσεις έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.
Ηλιοφάνεια με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Αποστάσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη παίρνει ο Αρκάς για το σκίτσο που παρουσιάστηκε στη Βουλή...




Το σκίτσο του Αρκά, που επικαλέστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας για τη Δικαιοσύνη για να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι με τη συζήτηση επιχειρεί να αλλάξει ατζέντα, προκάλεσε αντιπαράθεση εντός της Βουλής, αλλά και την αντίδραση της σελίδας του διάσημου σκιτσογράφου. ... 
Καθώς τα σχόλια στην ανάρτηση ήταν πολλά, ο σκιτσογράφος μέσω της επίσημης σελίδας του πήρε αποστάσεις από τη χρήση του σκίτσου του, το οποίο ομολογουμένως αποδομούσε την κυβερνητική προσπάθεια να μεταφέρει τη δημόσια συζήτηση στο ευνοϊκό -όπως θεωρεί το Μαξίμου- για τον Αλέξη Τσιπρα πεδίο της διαπλοκής.  

Ο κ. Μητσοτάκης είχε επικαλεστεί το σκίτσο, λέγοντας στον πρωθυπουργό: “Υποψιάζομαι ότι εννοεί εσάς ο πάντα εύστοχος Αρκάς», που δείχνετε «σκάνδαλο-σκάνδαλο» για να μην βλέπει ο κόσμος την ώρα που του αρπάζετε το πορτοφόλι από την τσέπη”. Την κίνηση αυτή σχολίασε ο κ.Τσίπρας, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ ότι η συζήτηση είναι πολύ σοβαρή, με τον κ. Μητσοτάκη να ανταπαντά στη δική του δευτερολογία: «Σας ενόχλησε το σκίτσο του Αρκά γιατί αποκαλύπτει την προσπάθεια σας να μεταθέσετε τη συζήτηση».... 

Πηγη www.mixanitouxronou.gr


Πόσο πρέπει να περπατήσετε για να χάσετε 1 κιλό!!!



Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους σωματικής άσκησης είναι το περπάτημα κι αν είστε διατεθειμένοι να το βάλετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα, σύντομα θα δείτε και ορατά αποτελέσματα στη σιλουέτα σας.
Μέσα σε λιγότερο από πέντε μήνες, μπορείτε να χάσετε 10 κιλά, χωρίς να πηγαίνετε γυμναστήριο ή να κάνετε κάποια αυστηρή δίαιτα.
Επιπλέον, το περπάτημα θα βοηθήσει στην σωστή ροή του αίματος σε όλο το σώμα, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της καρδιαγγειακής σας υγείας.
Ο αριθμός των θερμίδων που μπορείτε να κάψετε είναι ανάλογος με το σωματικό σας βάρος και τον ρυθμό με τον οποίο περπατάτε. Π.χ. αν η ταχύτητα βαδίσματός σας είναι στα 6,4 χλμ/ώρα, μπορείτε να κάψετε 400 θερμίδες ανά ώρα.
Για να χάσετε μισό κιλό ανά εβδομάδα:
- 1,5 χλμ = 2.000 βήματα και 100 θερμίδες που καίγονται
- 0,5 κιλά = 3.500 θερμίδες
- Απώλεια βάρους 0,5 κιλών την εβδομάδα = 500 θερμίδες ανά ημέρα
- Για να χάσετε λοιπόν 0,5 κιλό ανά εβδομάδα, θα πρέπει να προσθέσετε 10.000 βήματα στην ημέρα σας

Πηγή: www.madata.gr 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ!!!


Τεράστια τα πρόστιμα σε όποιον πουλάει τσιγάρα
Η πώληση όλων των προϊόντων καπνού κηρύχθηκε παράνομη και κατά συνέπεια απαγορεύθηκε και το κάπνισμα
Οι Αρχές του Τουρκμενιστάν υποχρέωσαν καταστήματα της πρωτεύουσας Ασγκαμπάτ να σταματήσουν την πώληση τσιγάρων, μετά τις αντικαπνιστικές δηλώσεις του προέδρου της χώρας.
Ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης προϊόντων καπνού περιέγραψαν μάλιστα ότι «υπάλληλοι της υπηρεσίας καταπολέμησης των ναρκωτικών ήρθαν πρόσφατα στα καταστήματά μας και μας ανάγκασαν να βγάλουμε όλα τα τσιγάρα από τα ράφια, απειλώντας μας με βαριά πρόστιμα».
Η απαγόρευση της πώλησης τσιγάρων δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από την κυβέρνηση, όμως πολλά καταστήματα φαίνεται ότι δέχτηκαν την «επίσκεψη» των υπαλλήλων μετά τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος Γκουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ κατά του καπνίσματος, όπως αναφέρει η Kontranews
Σε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, στις 5 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος απαίτησε να ληφθούν «μαζικά μέτρα για την εξάλειψη του καπνίσματος» και απείλησε να καθαιρέσει το διευθυντή της υπηρεσίας καταπολέμησης των ναρκωτικών, κρίνοντας ότι οι ενέργειές του στο ζήτημα αυτό δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές.
Οι έμποροι συνεχίζουν να διαθέτουν τσιγάρα, «αλλά μόνο σε τακτικούς πελάτες και σε φίλους» είπε ένας εξ αυτών, με το όνομα Βέπα, υποστηρίζοντας ότι οι Αρχές απειλούν ότι θα επιβάλουν πρόστιμα ίσα με «δέκα μισθούς» σε όποιον πιαστεί να πουλάει τσιγάρα.
Η ενέργεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα η τιμή των τσιγάρων που πωλούνται στο δρόμο από 25 μέχρι 50 μανάτ (6,5-13 ευρώ).
Ο Βέπα είπε επίσης ότι αντί για πακέτα πωλούνται ολοένα και περισσότερο μεμονωμένα τσιγάρα, έναντι δύο μανάτ το καθένα.
Ο πρώην πρόεδρος του Τουρκμενιστάν, Σαπαρμουράτ Νιάζοφ, ήταν μανιώδης καπνιστής, μέχρι που έκοψε το τσιγάρο, αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά, το 2000. Λίγο μετά είχε υπογράψει ένα διάταγμα για την καταπολέμηση του καπνίσματος, όπως αναφέρει το tonwtiko.
Το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους απαγορεύεται στο Τουρκμενιστάν από το 2013.
Τα αντικαπνιστικά μέτρα, τα οποία ενίσχυσε ο Μπερντιμουχαμέντοφ, αφού ανέλαβε την εξουσία το 2006, είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα του να έχει σήμερα τους λιγότερους καπνιστές στον κόσμο: μόλις το 8% του πληθυσμού καπνίζει, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
ΠΗΓΗ:medicalland.gr

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ


Εντός του Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι φετινές τακτικές μεταθέσεις των στελεχών του Στρατού Ξηράς.
Προς τούτο τα αρμόδια συμβούλια μεταθέσεων έχουν ήδη ξεκινήσει το έργο τους το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου ώστε εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου να αποσταλούν οι διαταγές των τακτικών μεταθέσεων.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει και θα υλοποιήσει τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των εξεταζόμενων στελεχών του, στο ύψος των διατιθέμενων πιστώσεων που έχει για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των κατανεμηθεισών πιστώσεων.
Παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των μεταθέσεων είναι:
Α) Η τήρηση και ο σεβασμός των προβλέψεων των νόμων.
Β) Η απομείωση του αριθμού των υπηρετούντων στελεχών σε φρουρές όπου ο προβλεπόμενος αριθμός προσωπικού έχει καλυφθεί και αντίστοιχα η ενίσχυση φρουρών με χαμηλή στελέχωση και αυξημένο έργο.
Γ) Η ανθρωποκεντρική αντιμετώπιση των ειδικών ομάδων στελεχών και όσων αντιμετωπίζουν σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις μεταθέσεις χρησιμοποιείται μηχανογραφική εφαρμογή που αναπτύχθηκε από προσωπικό του ΓΕΣ, με την οποία ελέγχονται οι εισηγήσεις των μεταθέσεων, δεν επιτρέπεται η παραβίαση των μορίων, ελέγχεται και εντοπίζεται αυτόματα η ύπαρξη κενών θέσεων ανά ειδικότητα και βαθμό, ενώ παράλληλα υπολογίζεται η συνολική στελέχωση της κάθε μονάδας, μετά την υλοποίηση των μεταθέσεων.
ΠΗΓΗ:crashonline.gr

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΠΛΟΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Πειρατεία εκδηλώθηκε στις 5 Μαρτίου σε πλοίο τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, σημαίας Παναμά, ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Νιγηρίας. Τέσσερις επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι τρεις Έλληνες, κρατήθηκαν όμηροι και απελευθερώθηκαν σώοι στις 28 Μαρτίου. 
Το πλοίο είχε πλήρωμα 22 ατόμων (Έλληνες ο πλοίαρχος και ο α' μηχανικός) και έναν Έλληνα επιβάτη που ήταν εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας. 
Οι ένοπλοι επιβιβάστηκαν στο πλοίο και μετά αποβιβάστηκαν παίρνοντας ομήρους τους τρεις Έλληνες και έναν Φιλιππινέζο. 
Μόλις η πληροφορία περιήλθε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ_ του Λιμενικού Σώματος εργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.
Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενημέρωσε τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και τα Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας.
Το ΕΚΣΕΔ πληροφορήθηκε τελικά από τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου ότι στις 28 Μαρτίου οι τέσσερις όμηροι ελευθερώθηκαν και επέστρεψαν καλά στην υγεία τους στην Ελλάδα και στις Φιλιππίνες. 
ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Μια τραγική ιστορία εκτυλίχθηκε στον Ταύρο, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες τοξικομανής σκότωσε την ίδια του τη μητέρα.

Ο τοξικομανής συνελήφθη, αφού πρώτα ομολόγησε το έγκλημά του σε κάποιο συγγενικό του πρόσωπο και έχει οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Πετραλώνων. Το σώμα της άτυχης 84χρονης είναι ακόμα μέσα στο σπίτι, παρουσία ιατροδικαστή.
Ο δράστης, που είχε γεννηθεί το 1969, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, δούλευε στο δήμο Ταύρου και απολύθηκε πριν από δυο χρόνια. Κακοποιούσε αρκετά συχνά τη μητέρα του και γι' αυτό το λόγο η αστυνομία είχε κληθεί τρεις φορές να επέμβει, ενώ άλλη μια είχε κληθεί να παρέμβει εισαγγελέας..


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΕΝΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ,ΕΚΤΟΣ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ..


Εντός στόχων κινηθήκαν οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού το 2015, αλλά εκτός στόχων βρέθηκαν οι περισσότεροι εκ των 55 φορέων της γενικής κυβέρνησης, με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, οι συνολικές δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού πέρσι κατέγραψαν μικρή απόκλιση της τάξης του 0,3% ή 137,7 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον τελικό στόχο που είχε τεθεί (47,9 δισ. ευρώ).
Την ίδια ώρα όμως, τα στοιχεία τουΥπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι 31 φορείς της γενικής κυβέρνησης, σε σύνολο 55 φορέων προϋπολογισμού άνω των 10 εκατ ευρώ, παρουσίασαν πέρσι οικονομικό αποτέλεσμα το οποίο ήταν άνω του 10% χειρότερο από τον στόχο που είχαν.
Πρόκειται κυρίως για πανεπιστήμια, ενώ σε αυτούς τους φορείς συμπεριλαμβάνεται και το Πράσινο Ταμείο, ο ΟΑΣΘ, το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής. Οι υπόλοιποι 24 φορείς παρουσίασαν είτε αρνητική απόκλιση μικρότερη του 10% από τον στόχο, είτε θετική απόκλιση.
ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ...ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

Οι άνδρες που πιστεύουν ότι κάθε ώρα και στιγμή πρέπει να βγάζουν ένα σκληρό πρόσωπο προς τα έξω και να μην εξαρτώνται από κανέναν, τελικά μάλλον κάνουν κακό στην υγεία τους, επειδή πάνε πιο σπάνια στο γιατρό και συχνά δεν είναι ειλικρινείς για τα συμπτώματά τους.

Αυτό εν μέρει μπορεί να εξηγεί γιατί οι άνδρες τείνουν να ζουν λιγότερα χρόνια, αν και δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες, που εξέτασαν το ζήτημα, δείχνουν ότι όταν μια γυναίκα έχει παρόμοια νοοτροπία -πράγμα όμως που συμβαίνει σαφώς πιο σπάνια- επίσης κινδυνεύει περισσότερο από άποψη υγείας.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ράτγκερς του Νιού Τζέρσι, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας Ντιάνα Σάντσες, έκαναν τις σχετικές δημοσιεύσεις στα περιοδικά "Preventive Medicine" (Προληπτική Ιατρική) και "Journal of Health Psychology" (Περιοδικό Ψυχολογίας Υγείας).

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι πιο παραδοσιακοί και «σκληροί» άνδρες αναβάλλουν πιο εύκολα τις επισκέψεις σε γιατρούς και, όταν πάνε, δεν μιλάνε για τα προβλήματα υγείας τους όσο ανοιχτά θα έπρεπε, με συνέπεια να γίνεται συχνότερα λάθος διάγνωση για την περίπτωσή τους - με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επιπλέον, οι άνδρες αυτοί έχουν την τάση να προτιμούν άνδρες γιατρούς, τους οποίους θεωρούν πιο ικανούς. Από την άλλη, οι λιγότερο παραδοσιακοί άνδρες μάλλον προτιμούν τις γυναίκες γιατρούς και είναι πιο ειλικρινείς μαζί τους σχετικά με τα συμπτώματά τους.

ΠΗΓΗ:skai.gr


Γιατί οι αλλεργίες είναι πλέον πιο συχνές και επίμονες

Εκτιμάται πλέον ότι 1 στους 4 Ευρωπαίους έχει κάποιο αλλεργικό νόσημα - Περιβάλλον, Παχυσαρκία, stress και συσκευές νέας τεχνολογίας βασικοί παράγοντες που επιβαρύνουν το αλλεργικό νόσημα 

Η απορρύθμιση του ανοσολογικού συστήματος, λόγω πολλών αιτιών που ερευνώνται τα τελευταία χρόνια, προκαλεί σε όλο και περισσότερους ανθρώπους, επίμονες αλλεργίες κάθε τύπου, καθ´ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Αυτό επισημαίνουν οι αλλεργιολόγοι οτι οι αλλεργίες καταγράφουν αύξηση 50% τα τελευταία 30 χρόνια, καθώς εκτιμάται πλέον ότι 1 στους 4 Ευρωπαίους έχει κάποιο αλλεργικό νόσημα. 
   
«Η αλλαγή στη "συμβίωση" με τα μικρόβια και η μείωση της έκθεσης σε μικρόβια στην παιδική ηλικία, οδηγεί σε ένα ανοσολογικό σύστημα που δεν έχει εκπαιδευτεί σωστά» επισημαίνει η κυρία Καψάλη και αναφέρεται σε δύο πολύ πρόσφατες διεθνείς μελέτες που δείχνουν ότι «είναι πιο συχνές αλλεργίες σε παιδιά που έχουν πλυντήριο πιάτων στο σπίτι τους, σε σύγκριση με αυτά που τα πιάτα πλένονται στο χέρι, ενώ μικρότερα ποσοστά αλλεργίας καταγράφονται σε βρέφη που οι γονείς τους καθαρίζουν την πιπίλα των παιδιών τους, πιπιλώντας την οι ίδιοι».
   
Την αύξηση των περιστατικών αλλεργίας θα πρέπει να αναζητήσουμε και στο «Οξειδωτικό» περιβάλλον που ζούμε λένε οι ειδικοί και αναφέρουν μεταξύ άλλων τη ρύπανση, τα καυσαέρια, τις βιομηχανίες και το φαινόμενο τους θερμοκηπίου.
   
Το σωματικό βάρος και οι αλλεργίες

   
«Μελέτη που έγινε το 2013, έδειξε ότι το 8% του παιδικού άσθματος, οφείλεται σε διαβίωση των παιδιών σε απόσταση μικρότερη από 100 μέτρα από δρόμους ταχείας κυκλοφορίας» εξηγεί η κυρία Καψάλη και συνεχίζει αναφερόμενη στον σύγχρονο τρόπο ζωής, όπως η δίαιτα, η καθιστική ζωή και το κάπνισμα, και «η παχυσαρκία στα παιδιά, αυξάνει τον κίνδυνο για άσθμα καθώς για κάθε αύξηση κατά 1% στο BMI ( δείκτη μάζας σώματος ) καταγράφεται αύξηση κινδύνου για άσθμα κατά 55%».
   
Πάντως και άλλες μελέτες έχουν συσχετίσει το αυξημένο βάρος με την εκδήλωση αλλεργίας, καθώς έχει φανεί ότι η παχυσαρκία στους ενήλικες, κυρίως άνδρες, αυξάνει τον κίνδυνο μη αλλεργικής ρινίτιδας και ότι η κατανάλωση fast food 3 φορές την εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρού άσθματος στα παιδιά.
   
Σημαντικός και ο ρόλος του stress

   
Όσον αφορά το stress φαίνεται οτι επιδεινώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών και του άσθματος και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι μπορεί και να τα προκαλεί.

   
Η κα Καψάλη αναφέρεται σε δύο πρόσφατες μελέτες που αφορούν το stress τονίζοντας ότι το «έντονο stress στο 2ο μισό της κύησης σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για αλλεργίες στα παιδιά στην ηλικία των 14χρόνων και το επίμονο stress συνδέεται με αυξημένη συχνότητα συμπτωμάτων σε ασθματικούς φοιτητές με αλλεργικό άσθμα». 

Οπως εξηγεί, όταν οι φοιτήτες εκτίθενται στα αλλεργιογόνα που είναι αλλεργικοί, κατά την περίοδο των εξετάσεων, εμφανίζουν βαρύτερα συμπτώματα άσθματος από ότι όταν εκτίθενται σε περιόδους χωρίς άγχος.
   
Αλλεργικοί στην τεχνολογία

   
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μία άλλη αιτία πρόκλησης αλλεργιών τα τελευταία χρόνια, η οποία σχετίζεται με την τεχνολογία και αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούμε συνεχώς με τα χέρια μας.
   
«Έχουμε την αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής λόγω κυρίως νικελίου, η οποία ήταν συχνότερη με τα παλιότερα μοντέλα, ιδίως αυτά με φθαρμένα πλήκτρα οπότε απελευθερώνεται νικέλιο.Ευτυχώς, τα περισσότερα smartphones είναι από αλουμίνιο οπότε ασφαλή» καταλήγει η κ. Καψάλη, που επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση η χρήση θήκης ή ακουστικών προστατεύει χρήστη και κινητό.


Πηγη protothema.gr

ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ,ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟΥ

Δεν υπάρχει κάποια γνωστή γιορτή σήμερα,Τετάρτη..

Το ημερολόγιο αναφέρει,ωστόσο το εξής:Ιερομάρτυρος Ζαχαρίου του νέου επισκόπου Κορίνθου, Ιωάννου της «Κλίμακος»

ΠΗΓΗ:eortologio.net

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 - 3 - 2016


Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο ασθενείς και τοπικά από νότιες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Δείτε πόσο ύπνο χρειαζόμαστε καθημερινά ανά ηλικία



Συστάσεις βάσει έρευνας από το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου της Αμερικής Το Εθνικό Ίδρυμα της Αμερικής για τον Ύπνο εξέδωσε νέες κατευθύνσεις για την ανάγκη του ύπνου, σύμφωνα με κάθε ηλικία. Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο “Υγεία και ύπνος” (περιοδικό του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου), δείχνουν ότι τα νεογέννητα θα πρέπει να κοιμούνται από 14 έως 17 ώρες κάθε μέρα, ενώ οι ενήλικες 18-64 ετών θα πρέπει να στοχεύουν μεταξύ 7 και 9 ωρών ύπνου. Τα νέα ευρήματα τροποποιούν τις προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής, Δρ Lydia DonCarlos. “Έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε για τη λειτουργία του ύπνου,” είπε η Δρ DonCarlos. “Γνωρίζουμε ότι ο ύπνος είναι σημαντικός για την αποκατάσταση και την εμπέδωση της μνήμης. Αλλά δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της λειτουργίας του ύπνου, παρά το γεγονός ότι περνάμε στο κρεβάτι το ένα τρίτο της ζωής μας”. Τα ευρήματα επίσης, για πρώτη φορά, περιλαμβάνουν κατηγορίες για τα άτομα ηλικίας 18-25 ετών και τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Αυτές είναι οι συστάσεις από την ομάδα εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου για το πόσο ύπνο χρειαζόμαστε: • Νεογνά (0-3 μήνες): 14-17 ώρες κάθε μέρα • Βρέφη (4-11 μηνών): 12-15 ώρες • Μικρά παιδιά (1-2 ετών): 11-14 ώρες • Παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5): 10-13 ώρες • Παιδιά σχολικής ηλικίας (6-13): 9-11 ώρες • Έφηβοι (14-17): 8-10 ώρες • Νεότεροι ενήλικες (18-25): 7-9 ώρες • Ενήλικες (26 – 64): 7-9 ώρες • Ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας (65+): 7-8 ώρες -

Πηγη newsone.gr

Πόσο καφέ μπορείτε να πίνετε τη μέρα

Ο καφές έχει πολλαπλά και επιστημονικά τεκμηριωμένα οφέλη για την υγεία, καθώς έχει συνδεθεί κατά καιρούς με το μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη, για άνοια, για έμφραγμα, για εγκεφαλικό, για καρκίνο και όχι μόνο. Από την άλλη, η καφεΐνη αποδεικνύεται βοηθητική για την ενίσχυση του μεταβολικού ρυθμού, άρα και την αποτελεσματικότερη καύση θερμίδων. Ωστόσο, όπως σε καθετί σε αυτή τη ζωή, χρειάζεται μέτρο και στην κατανάλωση καφέ. Ο λόγος είναι κυρίως η καφεΐνη που περιέχει το δημοφιλές ρόφημα, μια ουσία διεγερτική που από μια ποσότητα και μετά μπορεί να οδηγήσει σε τρέμουλο, καούρες, αϋπνία, έντονο στρες κ.α. Σύμφωνα με τη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Frances Largeman-Roth, οι διαθέσιμες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι ο καφές παρέχει τα μέγιστα δυνατά οφέλη σε ποσότητα μέχρι 5 φλιτζάνια (των 240 ml περίπου) την ημέρα. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί περίπου σε 400 mg καφεΐνης, το οποίο είναι και το συνιστώμενο όριο που προτείνει το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας στις διατροφικές του οδηγίες. Τα όρια ασφαλείας ως προς την πρόσληψη καφεΐνης ενδέχεται να είναι λίγο υψηλότερα από τα 400 mg. Ο Επιδημιολόγος του Χάρβαρντ Rob van Dam αναφέρει πως οι μελέτες του δεν υποδεικνύουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία για τους ανθρώπους που πίνουν μέχρι και 6 φλιτζάνια καφέ την ημέρα. Να σημειωθεί πως τα Αμερικανικά Ινστιτούτα Υγείας χαρακτηρίζουν ως «υπερβολική»την κατανάλωση καφέ που ξεπερνά τα 10 φλιτζάνια (των 240 ml περίπου) σε ημερήσια βάση. Πέραν αυτών των γενικών οδηγιών, χρειάζεται εξατομικευμένη προσέγγιση ώστε να προσδιοριστεί ποσοτικά η ιδανική ή ασφαλής ποσότητα κατανάλωσης για κάθε άτομο. Για παράδειγμα, άτομα με υπέρταση, διαβήτη, έντονο άγχος ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που δυσκολεύονται να επιτύχουν έλεγχο των συμπτωμάτων τους, καλό θα είναι να δοκιμάσουν για κάποιο διάστημα να αποφύγουν τον καφέ ή να μειώσουν την πρόσληψη καφεΐνης, ώστε να σχηματίσουν μια πιο σαφή εικόνα για το πώς επιδρά ο καφές στον οργανισμό τους και πώς επηρεάζει την πάθησή τους. Επίσης, η ευαισθησία κάθε ατόμου στον καφέ (π.χ. σε ποια ποσότητα αρχίζει ο καφές να προκαλεί τρέμουλο στα χέρια) έχει και κληρονομική (γονιδιακή) βάση. Εάν πίνετε τον τέταρτο καφέ στις 5 το απόγευμα και κοιμάστε σαν πουλάκι το βράδυ, μάλλον δεν υπάρχει λόγος να μειώσετε την ποσότητα καφέ που καταναλώνετε. Εάν, από την άλλη, με ένα μόνο φλιτζάνι καφέ τα άκρα σας κινούνται ασταμάτητα, κρατήστε την κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα.

Πηγη newsone.gr

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Η ΦΑΓΕ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Αγοραστή για το εργοστάσιό της στο Αμύνταιο της Φλώρινας αναζητεί η ΦΑΓΕ, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να αποσυρθεί από την κατηγορία του γάλακτος. Η σχετική απόφαση έχει ληφθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο και η εταιρεία έχει ήδη ζητήσει από εξωτερικό σύμβουλο την αποτίμηση του εργοστασίου που εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2005 και θεωρήθηκε τότε ένα από τα πλέον σύγχρονα στην Ελλάδα -και όχι μόνο.
Το εργοστάσιο, αν και αρχικά κατασκευάστηκε για την παραγωγή κυρίως φρέσκου γάλακτος τελικά έφτασε να παράγει γάλα υψηλής παστερίωσης και μακράς διαρκείας, καθώς η ΦΑΓΕ, ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κατηγορία του «φρέσκου».
Έτσι έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με διάφορες εταιρείες για να πωλήσει το σύνολο των ακινήτων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού που σχετίζονται με την εγκατάσταση του Αμυνταίου.
Η εταιρεία, πάντως, συνεχίζει να έχει επιτυχημένη πορεία στο εξωτερικό την οποία χρωστά στο γιαούρτι, προϊόν που κερδίζει συνεχώς μερίδια αγοράς.
Η εταιρεία σκοπεύει να επικεντρωθεί στο γιαούρτι πρωτίστως και στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της διεθνούς αγοράς, αλλά και στα τυροκομικά.
ΠΗΓΗ:financialbox.gr

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κόστος της παραμονής θα είναι μεγαλύτερο από το κόστος της απομάκρυνσης. Κατά την προ ημερησίας συζήτηση για τη Δικαιοσύνη ο Κος Μητσοτάκης καταλόγισε στον Πρωθυπουργό τον ρόλο του κατηγορούμενου και όχι του κατήγορου και τον κατηγόρησε για απόπειρα να μεταθέσει την πολιτική ατζέντα.
«Θέλετε να μιλάμε για τη διαπλοκή για να μην μιλάμε για το προσφυγικό, την ανεργία, την οικονομία» είπε.
«Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο, αφού δεν μπορεί η Βουλή να δώσει λύση ας δώσει λύση ο λαός» είπε χαρακτηριστικά ζητώντας παραίτηση της κυβέρνσησης.
«Θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα» σημείωσε...
ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Κος ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΙΛΗΣ:Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ!!

Την ανάγκη άμεσου σχεδιασμού ενός δυναμικού αναπτυξιακού προγράμματος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κος Μιχάλης Μαΐλλης σε συνέντευξη του στην EurActiv.gr.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για την κατάσταση των ελληνικών επιχειρήσεων και δη των μικρομεσαίων, που αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης, ο Κος Μαΐλλης δήλωσε: <<Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται, μετά από 7 χρόνια κρίσης, εγκλωβισμένη στον φαύλο κύκλο των μνημονίων. Δυστυχώς, η κοινωνία μας, όπως και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας δεν έχουν κατανοήσει ή δεν θέλουν να παραδεχθούν τα πραγματικά αίτια της κρίσης. Ως εκ τούτου, καμία κυβέρνηση δεν εκπόνησε ένα ολοκληρωμένο – υλοποιήσιμο σχέδιο εξόδου της χώρας από την ύφεση. Η Ελλάδα χρειάζεται, άμεσα, το σχεδιασμό ενός δυναμικού αναπτυξιακού προγράμματος που να επικεντρώνεται στην αποκατάσταση του παραγωγικού ιστού, σε νέα επενδυτικά κεφάλαια προερχόμενα κυρίως από το εξωτερικό και στην προοπτική της παραγωγής ανταγωνιστικών προϊόντων, τα οποία να στοχεύουν στο εξωτερικό. Ανάλογες πρωτοβουλίες είναι οι μόνες που θα μας οδηγήσουν στην ποιοτική και ταχεία αύξηση του ΑΕΠ επιλύοντας τα χρόνια προβλήματα της οικονομίας. Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θεωρεί ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να υλοποιηθούν το ταχύτερο. Όμως, τα δημοσιονομικά μέτρα δεν θα πρέπει να στηρίζονται μόνο στην αύξηση της φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων, καθότι το μόνο που πετυχαίνουν είναι να χαλούν το κλίμα στην αγορά, να διώχνουν επενδυτές, να προκαλούν μεγαλύτερη ύφεση, να σκοτώνουν την ανάπτυξη και, φυσικά, να επιδρούν αρνητικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις>>.
Στην ίδια συνέντευξη ο Κος Μαΐλλης εκφράζει την πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει από την οικονομική κρίση αν προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις διευκρινίζοντας ωστόσο πως <<όταν αναφερόμαστε σε μεταρρυθμίσεις εννοούμε την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, τη διασφάλιση της διαφάνειας στις συναλλαγές, την κατάργηση του "γρηγορόσημου", τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την επιτάχυνση του χρόνου εκδίκασης των υποθέσεων στα δικαστήρια, την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης του επιχειρείν, την οργάνωση ενός διαφανούς συστήματος εκτέλεσης των κρατικών προμηθειών, όπως και την αναμόρφωση των δομών του δημοσίου ώστε να καταστεί περισσότερο παραγωγικό>>.
<<Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί προκειμένου να πράξουμε τα αυτονόητα, θα πρέπει να τα αποτυπώσουμε σε μια μνημονιακή σύμβαση. Αν μάλιστα υλοποιούσαμε μόνοι μας όλα τα προαναφερόμενα, είναι βέβαιο ότι η χώρα θα είχε εξέλθει της ύφεσης δίχως τη βοήθεια κανενός>>, τονίζει.
Πρόσφατα, πάντως, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο εγκαινίασε μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προσέλκυση επενδύσεων. Πρόκειται για την Ένωση Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων που δημιουργήθηκε ώστε από κοινού οι  εκπρόσωποι  του ευρωπαϊκού επιχειρείν να επικοινωνήσουν τόσο στην Ελληνική κυβέρνηση όσο και στα αρμόδια κοινοτικά όργανα σειρά προτάσεων για την ανάπτυξη.
O Κος Μαΐλλης εξηγεί ότι τα διμερή Εμπορικά Επιμελητήρια με τη συνέργειά τους αυτή αποσκοπούν στο να μεταφέρουν το μήνυμα ότι με κοινές δράσεις μπορεί να ενισχυθεί η δυναμική στήριξης της ελληνικής οικονομίας μέσα στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Η οργάνωση ενός θεσμικού εταίρου της ελληνικής κυβέρνησης δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις στήριξης της εξωστρέφειας και των επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να λειτουργήσει ως δίαυλος επικοινωνίας και προβολής των συμφερόντων των Ευρωπαίων επενδυτών στην Ελλάδα, αλλά και να συμβάλλει στην προσέλκυση νέων ξένων επενδύσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το οποίο έχει αναλάβει για το πρώτο εξάμηνο του 2016 την Προεδρεία διαεπιμελητηριακής Ένωσης, προτίθεται να πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, στην οποία θα λάβουν μέρος παράγοντες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, ενώ θεσμικοί εκπρόσωποι της ελληνικής οικονομίας θα παρουσιάσουν αναπτυξιακά επιτεύγματα (best practices) σε υποψήφιους επενδυτές.
Ερωτηθείς για τις δράσεις που θα αναλάβει το Επιμελητήριο στο πλαίσιο της εξάμηνης προεδρίας του στην Ένωση Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων, ο Κος Μαΐλλης ανέφερε:<<Πέρα από την πρωτοβουλία στις Βρυξέλλες, στην οποία μόλις αναφέρθηκα, η Ένωση Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας μιας ακόμη εκδήλωσης, αυτή τη φορά στην Ελλάδα, στην οποία έχει κλήθει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, καθώς και κυβερνητικά στελέχη, όπου θα παρουσιαστεί το αναπτυξιακό δυναμικό της χώρας, ενώ θα ακολουθήσει ένας ανοιχτός διάλογος με τις επιχειρήσεις -μέλη των έξι ευρωπαϊκών διμερών φορέων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη στήριξη του ελληνικού επιχειρείν. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η Ένωση Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων σχεδιάζει τη δημιουργία ενός "εγχειριδίου επιχειρηματικότητας", προκειμένου οι ελληνικές επιχειρήσεις να μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους δίνουν στον εξαγωγικό και επενδυτικό τομέα οι έξι χώρες  που εκπροσωπούνται από τα Ευρωπαϊκά Επιμελητήρια και μετέχουν στην Ένωση Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων>>.
ΠΗΓΗ:capital.gr