Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΕΦΥΓΕ,ΣΗΜΕΡΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΙΣΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ,Ο ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΙΦ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 68 ΕΤΩΝ

Θλίψη στην παγκόσμια κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Γιόχαν Κρόιφ, σε ηλικία 68 ετών.
Ο εκ των κορυφαίων στην Ιστορία του αθλήματος ταλαιπωρείτο εδώ και χρόνια από σοβαρά καρδιακά προβλήματα, εντούτοις αυτός που τον νίκησε τελικά ήταν ο καρκίνος.
Ο Χέντρικ Γιοχάνες Κρόιφ, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στο Άμστερνταμ στις 25 Απριλίου του 1947 και μεγάλωσε σε γειτονιά που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το παλιό γήπεδο του Άγιαξ. Έχοντας τη συμπαράσταση του πατέρα του που λάτρευε το ποδόσφαιρο, ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» αφιερώθηκε από πολύ μικρή ηλικία στο αγαπημένο του σπορ.
Ο Ολλανδός μαέστρος έκανε μεγάλη καριέρα στη Μπαρτσελόνα, ενώ φόρεσε και τις φανέλες των Λος Άντζελες Άζτεκς, Ουάσινγκτον Ντίπλοματς, Λεβάντε και Φέγενορντ. Υπηρέτησε την Εθνική Ολλανδίας 48 φορές πετυχαίνοντας 33 τέρματα, ενώ ως προπονητής κάθισε στον πάγκο του Άγιαξ, της Μπαρτσελόνα, αλλά και της εθνικής Καταλονίας.
Αν και παραδοσιακά, η κόντρα για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών επικεντρώνεται στους Μαραντόνα και Πελέ, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν με φανατισμό ότι θαυματουργός Ολλανδός τους ξεπερνούσε ή ήταν τουλάχιστον ισάξιός τους.
Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αδικία, τόσο για την Εθνική Ολλανδίας όσο και για τον ίδιο τον Κρόιφ, ήταν ότι στη χρυσή εποχή τους, οι Οράνιε δεν κατάφεραν να κατακτήσουν ούτε έναν τίτλο.
ΠΗΓΗ:cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου