ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Η ΧΡΥΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ».ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ «Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΗ» ΚΑΙ Η «ΔΙΑΙΤΑ ΔΡΟΜΕΑ».
Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΗ
Πρωινό
- Παξιμάδια κριθαρένια
- Γάλα
- Ελιές 4-5
- Μέλι 3-4 κουταλιές
- Καρύδια και σύκα 4-6
Γεύμα
- Κρέας από κατσίκι, κοτόπουλο ή λαγό, ψητό στη σχάρα
- Πουρές από μπιζέλια
- Σαλάτα χόρτα, ήμερα ραδίκια με 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Τυρί κατσικίσιο ψημένο στη σχάρα, 1 κομμάτι
- Ψωμί κριθαρένιο 3 φέτες
- Μήλο 1 (ή φρούτο εποχής)
Ενδιάμεσα
- Σύκα ή δαμάσκηνα (2-3)
- Γάλα κατσικίσιο 1-2 ποτήρια
- Ψωμί μαύρο 1 φέτα
- Μέλι 3-4 κουταλιές
- Αμύγδαλα 5
Δείπνο
- Ψάρι, σαρδέλες φρέσκες ψητές στη σχάρα
- Πλιγούρι με γάλα και λίγο τυρί
- Σαλάτα με λάχανο, σέλινο, δυόσμο, φρέσκο κρεμμύδι, ραπανάκι, ρόδι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ξίδι, λίγο κόκκινο κρασί και ελάχιστο μέλι
- Ψωμί κριθαρένιο 2-3 φέτες
- Σύκα 3
- Κρασί κόκκινο νερωμένο
Προ του ύπνου
- Γιαούρτι ή γάλα, 1 ποτήρι
- Μέλι 3-4 κουταλιές
- Αμύγδαλα 5 ψημένα
Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΕΑ (ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ)
Πρωινό
- Αφέψημα από αρωματικά βότανα, όπως τσάι του βουνού για αποτοξίνωση ή 1 ποτήρι υδρόμελι (μείγμα νερού και μελιού)
- Γάλα κατσικίσιο 1 ποτήρι
- Σύκα φρέσκα 3-4 ή φρούτα εποχής
- Ελιές 4-5
- Παξιμάδια κριθαρένια 2 μέτρια
- Μέλι 3 κουταλιές
Γεύμα
- Πουρές από ρεβίθια ή πλιγούρι με γάλα και λίγο τυρί
- Σαλάτα με μαρούλι, αγγούρι, σέλινο, σταφίδες, ρόδι, τυρί κατσικίσιο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ξίδι, αλάτι – πιπέρι
- Κριθαρένιο ψωμί 3 φέτες
- Μήλο 1 (ή 1 φρούτο εποχής)
Ενδιάμεσα
- Σταφύλι, 1 μικρό τσαμπί
- Γιαούρτι ή γάλα, 1-2 ποτήρια
- Ψωμί μαύρο 1 φέτα
- Μέλι 2 κουταλιές
Δείπνο
- Χοιρινή μπριζόλα ψητή στη σχάρα ή 1 ψάρι ψητό
- Σαλάτα 1 πιάτο με λάχανο, φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο σκόρδο, άνηθο με δύο κουταλιές ελαιόλαδο, ξίδι, σουσάμι και ελάχιστο μέλι
- Ψωμί σταρένιο 2-3 φέτες
- Δύο σύκα (ή 1 φρούτο εποχής)
- Κρασί νερωμένο, 1 ποτήρι
Προ του ύπνου
- Γάλα κατσικίσιο 1 ποτήρι
- Μέλι 2 κουταλιές
- Καρύδια 3-4
https://propatriafc.wordpress.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου