Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ Η.Π.Α

Με επίδειξη δύναμης θα χαρακτήριζε κανείς την μεγαλοπρεπέστατη κοινή άσκηση Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Νότιας Κορέας, στην χερσόνησο που τις ενώνει με την Βόρειο!Πρόκειται για προσομοίωση κατάληψης ακτής της Βορείου Κορέας.
Συμμετέχουν 12.200 Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες πεζοναύτες, 5.000 άνδρες του πολεμικού ναυτικού, περίπου 30 πολεμικά πλοία, 200 στρατιωτικά οχήματα και 70 αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη κι άλλη μεγάλη άσκηση ΗΠΑ- Νότιας Κορέας, η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας μετέδωσε φωτογραφίες από εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.Σε ορισμένες από αυτές εμφανίζεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν να παρακολουθεί την εκτόξευση.
Παράλληλα,πληροφορίες αναφέρουν πως ένα υποβρύχιο της Βόρειο Κορέας το οποίο επιχειρούσε ασκήσεις κοντά στο σημείο που λαμβάνει χώρα η προσομοίωση κατάληψης από τις κοινές δυνάμεις των ΗΠΑ-Νότιας Κορέας, έχει χαθεί από τα ραντάρ εδώ και κάποιες ημέρες και υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να έχει υποστεί σοβαρό μηχανικό πρόβλημα η ακόμα να έχει βυθιστεί κιόλας.
'Οπως γίνεται αντιληπτό,η κατάσταση είναι αρκετά τεταμένη και οι 3 χώρες εμπλέκουν ολοένα και περισσότερα τα χνώτα τους, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν όπως όλοι ξέρουμε να μην είναι και ο πιο ήρεμος άνθρωπος, δημιουργώντας φόβους για σύρραξη εάν χάσει την υπομονή του και πατήσει το περιβόητο… κουμπί.
ΠΗΓΗ:triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου