Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ FORMULA 1!!!!!


Η Formula 1 ξεκινά, οι πιλότοι θα βρεθούν στην πίστα του Albert Park της Μελβούρνης για το πρώτο Grand Prix της σεζόν...
Οι φετινές μάχες ξεκινούν, διαβάστε όσα θέλετε να ξέρετε για την πίστα της Μελβούρνης και την ιστορία του συγκεκριμένου αγώνα. 
ΠΙΣΤΑ: ALBERT PARK
Μήκος πίστας: 5,303 χιλιόμετρα
Αριθμός γύρων: 58
Απόσταση αγώνα: 307,574 χιλιόμετρα
Ρεκόρ γύρου: 1:24.125 (Michael Schumacher, 2004)
Πρώτο GP: 1996

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


 Κατανάλωση καυσίμου: 1.7kg στο γύρo
Οι πιλότοι οδηγούν τέρμα γκάζι στο 61% του γύρου
Φθορά φρένων: Υψηλή
Αλλαγές ταχυτήτων: 56 στο γύρο / 3.248 συνολικά στον αγώνα
Μεγαλύτερη ευθεία: 860m
Μέγιστη ταχύτητα: 305km/h
Δύο ζώνες DRS
Μήκος pitlane: 2803m
 Η Formula 1 ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Αυστραλία το 1985. Το πρώτο GP διεξήχθη στους δρόμους της Αδελαΐδας. Ο αγώνας έμεινε στο πρόγραμμα μέχρι και το 1995 και ήταν αυτός που κατά παράδοση έκλεινε την αγωνιστική σεζόν.
Aπό το 1996, το GP Αυστραλίας άλλαξε έδρα και μεταφέρθηκε στο Albert Park της Μελβούρνης. Συνάμα άλλαξε και θέση στο καλεντάρι καθώς έγινε ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν, με εξαίρεση το 2006, το 2010 και το 2011.
Το 2011, ήταν το 2ο κατά σειρά Grand Prix του προγράμματος, ωστόσο η αναβολή του αγώνα του Μπαχρέιν, λόγω κοινωνικών αναταραχών, είχε ως αποτέλεσμα η αυλαία της αγωνιστικής σεζόν να ανοίξει και πάλι στη Μελβούρνη.
Η πίστα βρίσκεται μέσα σε ένα πάρκο και αρκετά κομμάτια της αποτελούνται από δημόσιους δρόμους. Η σκόνη που υπάρχει στην επιφάνεια του οδοστρώματος δυσκολεύει πιλότους και ομάδες, όμως κατά τη διάρκεια του τριημέρου όταν το οδόστρωμα στρώνεται με λάστιχο, τα επίπεδα πρόσφυσης βελτιώνονται. Η χάραξή της δεν κρύβει ιδιαιτερότητες, ωστόσο θα πρέπει να πούμε ότι είναι πολύ απαιτητική στα φρένα ταλαιπωρώντας αρκετά τα συστήματα πέδησης των μονοθεσίων.
Σημείο που χρειάζεται μεγάλη προσοχή είναι η πρώτη στροφή μετά την ευθεία της εκκίνησης όπου τα μονοθέσια καλούνται να φρενάρουν από τα 300km/h για να στρίψουν. Αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία για προσπέραση.
Σε αυτήν την πίστα σημειώθηκε το 2001 το τελευταίο δυστύχημα στην F1. Ένας άνθρωπος που εργαζόταν στην πίστα έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από έναν τροχό που αποκολλήθηκε από το μονοθέσιο του Jacques Villeneuve, μετά τη σύγκρουση που είχε ο Καναδός με τον Ralf Schumacher.

ΠΗΓΗ:sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου