Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

RAVE:ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΟΥ ΓΑΛΛΟΥΧΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΕΝΙΑ!!!

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 μία νέα μουσική τάση έκανε την εμφάνιση της με τα πρώτα αυτοσχέδια πάρτι υπό τους ήχους μουσικής που παρέπεμπε σε σκληρό τέκνο, χάουζ και τρανς.

Η λέξη ρέιβ προέρχεται από το αγγλικό ρήμα rave που σημαίνει «παραληρώ». Στα μέσα της δεκαετίας του '90 η Αθήνα δονείται στους ρυθμούς του συγκεκριμένου κινήματος. Έχει πάρει την σκυτάλη από τα clubs της Ίμπιζα, του Ρίμινι και του Λονδίνου.
Ιδρωμένα κορμιά με φωσφοριζέ ρούχα και λέιζερ λικνίζονται ατελείωτες ώρες στα decks. Η νύχτα γίνεται μέρα εν ριπή οφθαλμού. Η αίσθηση του χρόνου χάνεται. Επαναλαμβανόμενοι ρυθμοί, ξέφρενος χορός, ψυχεδελικά fractals.
Το Battery (σ.σ.: πρώην Αγκάθι) στο ύψος των ΚΤΕΛ στον Κηφισό κατακλύζεται σε κάθε πάρτι από εκατοντάδες νέους. Το Αμφιθέατρο στην παραλιακή, το +Soda ανάμεσα σε Θησείο και Γκάζι, αλλά και το Άλσος στο Πεδίο του Άρεως ανάγονται σε ναούς των σκληροπυρηνικών ravers. Η αρχή έγινε από το θρυλικό Faz της πλατείας Μαβίλη το 1989.
Αξέχαστα, ξέγνοιαστα χρόνια, μα σε καμιά περίπτωση αθώα λόγω των χαπιών ecstasy που βρίσκονταν πιο εύκολα από ότι τα Marlboro στα περίπτερα.
Τα open air πάρτι στα Οινόφυτα, την Βαρυμπόμπη, το Αλεποχώρι, ακόμη και στα Καλάβρυτα και την Αρχαία Κόρινθο γράφουν ιστορία. Ο Space FM προσαρμόζει το ραδιοφωνικό πρόγραμμα του στους rave ήχους, οι Astral Projection αποθέωνονται, κυκλοφορεί το περιοδικό Lemon,  ενώ τα καράβια γεμίζουν από κόσμο που ταξιδεύει για τα πάρτι της Trancemedia στον Πόρο.
Μουσικοί παραγωγοί και dj's δημιουργούν συγκεκριμένες ομάδες με πιστούς ακόλουθους. Τα πάρτι της Sunrise Zone στο Άλσος, των Jungle και της Trancemedia στο Battery, αποτελούν πόλο έλξης για όσους αρέσκονται στον συγκεκριμένο ήχο.
Η «Φάρμα» στα Οινόφυτα κάνει ποδαρικό τα Χριστούγεννα του 1993 σε ένα πρωτοποριακό πάρτι που διαδόθηκε από στόμα σε στόμα.
Μία ολόκληρη γενιά γαλουχήθηκε υπό τους psychedelic, drum’n’bass και house ήχους. Στα τέλη της δεκαετίας του '90 νομοτελειακά ακολούθησε φθορά στη dance σκηνή.
Παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, καταγγελίες, πολεοδομικά διατάγματα αλλά και τηλεοπτικές υπερβολές συνετέλεσαν στο άδοξο κλείσιμο μίας εποχής που σφράγισε τα εφηβικά χρόνια των υποστηρικτών του συγκεκριμένου ήχου και ύφους. 
ΠΗΓΗ:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου