Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ!

Άναψε το Άγιο Φως και έγινε δεκτό απο τους Πιστούς με αλαλαγμούς χαράς στον Χριστιανικό Κόσμο …
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η τελετή αφής του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι έφτασαν στον Ιερό Ναό της Αναστάσεων οι αντιπροσωπείες των Αρμενίων και των Συρορθόδοξων, ενώ σε λίγη ώρα θα φτάσει εκεί ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος με τη συνοδεία του.
Όπως ορίζει το τυπικό που τηρείται εδώ και αιώνες η πύλη του Παναγίου Τάφου σφραγίστηκε μετά από έλεγχο των δογμάτων ώστε να μην υπάρχει κάποια εστία φωτιάς. Πριν από λίγα λεπτά έφτασε στον ναό ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και μετά από την λιτανεία γύρω από το ιερό κουβούκλιο θα του αφαιρεθούν τα περισσότερα από άμφια του και θα ελεγχθεί από τους Αρμένιους για το εάν μεταφέρει επάνω του οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει σπινθήρα.
Μέσα στον κατάμεστο ναό της Αναστάσεως βρίσκονται εκατοντάδες πιστοί από διάφορα κράτη του κόσμου, ενώ ιδιαίτερο χρώμα στην τελετή δίνουν οι Άραβες ορθόδοξοι. Η ισραηλινή αστυνομία πάντως έχει λάβει δρακόντεια μέτρα μέσα και έξω από το οικοδομικό σύμπλεγμα του ναού.
Στην Αθήνα το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με ειδική πτήση, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί σε όλες τις μητροπόλεις της χώρας.
ΠΗΓΗ:veteranos.gr

ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Μεγάλο Σάββατο τα μαγαζιά
Συγκεκριμένα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο των εμπορικών συλλόγων. Ωστόσο, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, έχει ανακοινώσει ότι ταπολυκαταστήματα, οι αλυσίδες καταστημάτων και τα μεγάλα καταστήματα, θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα 2 Μαΐου, όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά (υποχρεωτική αργία), όπως και την Τρίτη, λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.
Από την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
ΠΗΓΗ:newpost.gr

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Κινητοποιήσεις την Κυριακή του Πάσχα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον ΗΣΑΠ αντιδρώντας στο φορολογικό και ασφαλιστικό, με αποτέλεσμα αύριο οι συρμοί τόσο του μετρό όσο και του ηλεκτρικού να είναι ακινητοποιημένοι.
Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων «να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο - λαιμητόμος για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ,ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τραβάνε χειρόφρενο για σαράντα ώρες. 
Ποιες ημέρες δεν θα έχει τρένα.

Η κινητοποίηση θα αρχίσει στις 18:00 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου και θα λήξει 40 ώρες αργότερα, στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας. Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ζητά από την κυβέρνηση να «σταματήσει την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ», αλλά και από το επιβατικό κοινό να στηρίξει την απεργία.

Η ΠΕΠΕ υποστηρίζει ότι σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της ΤΡΕΝΟΣΕ κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί «κοινωνική πολιτική» στις τιμές των εισιτηρίων, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο «ιδιωτικού μονοπωλίου» στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Τέλος, το συνδικάτο καταγγέλλει ότι εδώ και 16 μήνες η κυβέρνηση δεν έχει προσλάβει 105 μηχανοδηγούς που χρειάζεται ο ΟΣΕ.
ΠΗΓΗ:
news247.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 - 4 - 2016

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια και κεντρικά ορεινά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες περιμένουμε το Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 2016. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 19 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες περιμένουμε το Μεγάλο Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες περιμένουμε το Μεγάλο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

Τα βήματα του YouTube ακολουθεί το διασημότερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του πλανήτη.
Στο πλαίσιο των αλλαγών που έχει ανακοινώσει ο ιδρυτής του facebook Μαρκ Ζούκενμπεργκ,σύντομα το μέσο θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να βγάζουν χρήματα με τα ποσταρίσματα στον τοίχο τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκεπτικό στηρίζεται στη δημιουργία ενός διαδικτυακού κουμπαρά, που θα επιτρέπει σε φίλους και followers ενός χρήστη να αφήνουν… tip, για κάθε έξυπνη ιδέα, που χρειάζεται επιχορήγηση, για μία κίνηση αλληλεγγύης που χρειάζεται στήριξη και για οτιδήποτε καινοτόμο θα παρουσιάζει κάποιος στο official page του.
Επίσης, θα δημιουργηθεί ένα “call to action” κουμπί, με το οποίο θα μπορεί ο χρήστης να καθοδηγήσει φίλους και ακόλουθους σε συγκεκριμένα post και δράσεις.
Οικονομικοί κύκλοι που σχολίασαν την είδηση, έκαναν λόγο για επανάσταση στο χώρο της οικονομίας. Μένει λοιπόν να το δούμε και στην πράξη.
ΠΗΓΗ:linelife.gr

ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής μεταξύ ακταιωρού της τουρκικής ακτοφυλακής και κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού που παρενέβη προκειμένου να αποτραπεί η σύλληψη Έλληνα ψαρά! 

Το πρωτοφανές επεισόδιο ξεκίνησε περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε ελληνικό αλιευτικό που ψάρευε μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, πολύ κοντά στις Οινούσσες. Αρχικώς η τουρκική ακταιωρός ζήτησε από τον Έλληνα ψαρά να φύγει από την περιοχή με το ψευδοεπιχείρημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Όταν ο Έλληνας ψαράς αρνήθηκε να απομακρυνθεί το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού απείλησε να συλλάβει τον Έλληνα ψαρά! 
Το λιμενικό δεν μπόρεσε να αποκλιμακώσει το επεισόδιο και έτσι αποφασίστηκε να κινηθεί προς την περιοχή πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. 

Όταν έφτασε ανοιχτά των Οινουσσών η κανονιοφόρος «Κραταιός» κάλεσε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί. Αρχικώς το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού αρνούνταν, πείστηκε όμως να αποχωρήσει από τα ελληνικά χώρικα ύδατα έπειτα από διαπραγματεύσεις και αντιπαράθεση που διήρκεσε μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.

Οι αξιωματικοί στο θάλαμο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και στον κλάδο επιχειρήσεων του ΓΕΝ ενημέρωναν σε απευθείας χρόνο την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το σημερινό επεισόδιο στις Οινούσσες, το οποίο αξιολογείται ως πολύ σοβαρό. 

Παραλλήλως με τις προκλήσεις στο θαλάσσιο χώρο, τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 έκανε συνεχείς χαμηλές πτήσεις πάνω από τις Οινούσσες παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο αλλά και πετώντας πάνω από ελληνικό έδαφος. 

ΠΗΓΗ:politischios.gr

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΙΝΔΟΝΗΣ

Ήταν η Ιερά Σινδόνη, το σάβανο που τύλιξε το άψυχο σώμα του Χριστού και άφησε το αποτύπωμά του σώματός Του;
Κανείς δεν μπορεί να αποφανθεί με βεβαιότητα για την προέλευση του λινού αυτού υφάσματος, ωστόσο οι έρευνες που έχουν γίνει για την Ιερά Σινδόνη, περιπλέκουν το κουβάρι των μύθων.
Η Ιερά Σινδόνη είναι ένα κομμάτι ύφασμα πάνω στο οποίο είναι αποτυπωμένη η εικόνα ενός άνδρα με γένια. Το μέγεθoς του υφάσματος είναι 4,35 μέτρα μακρύ, 1,1 μέτρα πλατύ και η Σινδόνη είναι από λινό με ύφανση ψαροκόκαλου από ίνες κοινού λιναριού που χρησιμοποιούνταν την εποχή του Χριστού.Οι εκτιμήσεις είναι ότι το άψυχο σώμα που τοποθετήθηκε πάνω στο ύφασμα είχε σταυρωθεί και τραυματιστεί.
Ο άνδρας είναι ηλικίας περίπου 33 ετών, έχει ύψος περίπου 1,80 μ. και βάρος 77 κιλά. Στο ύφασμα έχουν αποτυπωθεί τρύπες από τους καρπούς των χεριών. Στα πόδια υπάρχουν σημάδια από αίμα και στην πλάτη σημάδια από μαστίγωση. Στο πρόσωπο και στο κεφαλι υπάρχουν σημάδια από αίμα και έχουν αποτυπωθεί πληγές που προφανώς προέρχονται.
Στο μέτωπο, στον αυχένα και στα μαλλιά που είναι μακριά, υπάρχει αίμα, ενώ πληγές καλύπτουν την περιφέρεια του κεφαλιού, που μάλλον έχουν προκληθεί από στεφάνι φτιαγμένο από μυτερά αγκάθια..
ΠΗΓΗ:diadrastika.com

ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ποιά καταστήματα είναι σήμερα ανοιχτά;
Αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τη Μεγάλη Παρασκευή.
AdTech Ad
Τα εμπορικά θα ανοίξουν από τις 13:00 έως τις 19:00.
Πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν από 13:00 έως 21:00.
Ανοιχτή από τις 8:00 το πρωί θα είναι η Βαρβάκειος, χωρίς συγκεκριμένη ώρα κλεισίματος.

ΠΗΓΗ:
newsbomb.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

Την Μεγάλη Παρασκευή έχουμε Την Κορύφωση του θείου δράματος και στην εκκλησία τελείται η «Ακολουθία των Παθών».
Η Μεγάλη Παρασκευή αναπαριστά την δίκη του Ιησού από τον Πόντιο Πιλάτο, τη μαρτυρική του πορεία προς τον Γολγοθά και τη Σταύρωση. Πρόκειται για την ημέρα των Παθών. Σύμφωνα με τις γραφές, το μαρτύριο του Ιησού στον Σταυρό θα κρατήσει 6 ώρες, ενώ το μεσημέρι γίνεται ο ενταφιασμός του –ο λόγος για την τελετή της Αποκαθήλωσης και του ενταφιασμού που η εκκλησία κάνει το μεσημέρι.
Το βράδυ τελείται η περιφορά του Επιταφίου, ενώ οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα όλη την ημέρα. Σε άλλα μέρη της Ελλάδας τα λουλούδια του Επιταφίου φυλάσσονται, μετά την περιφορά, από τους πιστούς γιατί θεωρούνται θαυματουργά.
Για τους πιστούς η νηστεία της ημέρας είναι αυστηρότατη και απαγορεύει ακόμα και το λάδι, ενώ το έθιμο απαγορεύει κάθε εργασία την ημέρα αυτή. Σε πολλές περιοχές της χώρας φτιάχνουν ένα ομοίωμα του Ιούδα, το οποίο παραδίδουν στη φωτιά μετά την περιφορά του Επιταφίου. Επίσης, την ημέρα αυτή οι πιστοί συνηθίζουν να επισκέπτονται τους τάφους των νεκρών συγγενών και φίλων.
 
ΠΗΓΗ:ekriti.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 29 - 4 - 2016

  • Σήμερα,γιορτάζει :Ιάσονας, Ιάσωνας,Σωσίπατρος,Κέρκυρα
ΠΗΓΗ:hmerologio.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 - 4 - 2016

Νεφώσεις, πυκνότερες στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας με πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά των παραπάνω περιοχών, αναμένουμε τη Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου 2016. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός ως αργά το βράδυ θα βελτιωθεί παντού. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη λόγω ομίχλης.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 7 έως 20 στη βόρεια Ελλάδα, 14 έως 28 στη δυτική Ελλάδα, 10 έως 22 στο βόρειο Αιγαίο και από 11 έως 27 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.
Οι άνεμοι  θα πνέουν από τα δυτικά – νοτιοδυτικά έως 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο και το νοτιοδυτικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

ΠΗΓΗ:weather.gr

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ

Ένας νεαρός άνδρας ηλικίας 19 ετών, που φέρεται να είναι ένας από τους «βασικούς αυτουργούς» των σεξουαλικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν εναντίον γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία (δυτική Γερμανία) συνελήφθη στην Ελβετία, γνωστοποίησε σήμερα η γερμανική αστυνομία.
Ο ύποπτος συνελήφθη την Μεγάλη Τετάρτη ενώ βρισκόταν μαζί με άλλον ηλικίας 24 ετών στο Κροϊτσλίνγκεν (βόρεια Ελβετία), έπειτα από μία ληστεία σε ένα εμπορικό κέντρο στην γειτονική πόλη της Γερμανίας, την Κονστάντς (νότια), επισημαίνει σε ένα δελτίο Τύπου η αστυνομία της πόλης αυτής. Η εθνικότητα των δύο ανδρών δεν έχει διευκρινιστεί.
Τους υπόπτους εντόπισε ένας φύλακας του εμπορικού κέντρου λίγο πριν από το μεσημέρι, ο οποίος τους ακολούθησε, ενώ διέσχιζαν πεζή τα σύνορα με κατεύθυνση την Ελβετία.
Ο φύλακας κατόπιν ειδοποίησε τις δυνάμεις επιβολής της τάξης οι οποίες τους συνέλαβαν στο Κροϊτσλίνγκεν..
ΠΗΓΗ:huffingtonpost.gr

ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ:Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ GREXIT ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΡΑ

Δυστυχώς η πιθανότητα του Grexit είναι πολύ μεγαλύτερη τώρα από ότι τον περασμένο Ιούλιο δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Koς Γκίκας Χαρδούβελης.
Τότε το σενάριο ήταν πολιτικό ενώ τώρα βασίζεται σε οικονομικά δεδομένα, πρόσθεσε. 

Ο Κος Χαρδούβελης είπε ότι μάλλον το 2016 θα κλείσει με ύφεση περίπου στο  -0,1% και προέβλεψε ότι αν κλείσει η αξιολόγηση το πιο καλό σενάριο που αναμένει ο ίδιος είναι το 2020 να έχουμε ΑΕΠ ύψους 200 δις όπως θα είχαμε το 2016 αν δεν διακοπτόταν, λόγω των εκλογών, το δικό του πρόγραμμα το 2014.

Όπως ανέφερε ο Kος Χαρδούβελης «η απαίτηση των δανειστών για τα προληπτικά μέτρα οφείλεται ίσως στο ότι δεν μας εμπιστεύονται ή ότι φοβούνται μην πάρουμε "Μικυ Μαους" μέτρα στο ασφαλιστικό όπως έλεγε ο κ Τόμσεν και περιμένουν να δουν την απόδοσή τους».

«Φοβάμαι περιπέτειες» πρόσθεσε,επισημαίνοντας και το γεγονός ότι φεύγουν από τη χώρα σημαντικές εταιρίες. Όπως είπε ο Κος Χαρδούβελης αν δεν κλείσει η αξιολόγηση κινδυνεύουν να μην πληρωθούν 3 δισ. ομόλογα της ΕΚΤ και η άμεση συνέπεια θα είναι να κόψουν τον ΕΛΑ στις Τράπεζές μας.

Ο Πρώην Υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε συμφωνήσει τον Δεκέμβρη του 2014 στο e-mail Χαρδούβελη. Το ΔΝΤ δεν συμφώνησε και το σιγοντάρισε και η ΕΚΤ. Το ΔΝΤ έβλεπε τα γκάλοπ και δεν συμφώνησε,γιατί δεν ήθελε να δώσει τα 5,2 δισ. που όφειλε σε μια Κυβέρνηση που δεν ήθελε».

ΠΗΓΗ:xrimaonline.gr

ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Μπορεί κάποιοι ιδιοκτήτες να σοκαριστούν, αλλά τα σκυλιά μας στην πραγματικότητα μισούν τις μεγάλες αγκαλιές που τους δίνουμε για να εκφράσουμε την αγάπη σας. Αυτή η θεωρία εξηγείται επιστημονικά μετά από μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας με τη συμμετοχή του The Kennel Club και δημοσιεύτηκε στο Psychology Today.
Ψυχολόγοι, ειδικοί σε θέματα συμπεριφοράς σκύλων, επισημαίνουν πως τα σκυλιά στρεσάρονται πολύ με τις αγκαλιές μας και είναι κάτι που δεν τους αρέσει καθόλου.
Σε μια μελέτη που ανέλυσε 250 φωτογραφίες σκύλων στην αγκαλιά των ιδιοκτητών τους, το 80% των ζώων παρουσίαζε τα σημάδια που αποκάλυπταν πόσο άβολα ένιωθε.
Οι ειδικοί στο The Kennel Club, και το Battersea Dogs & Cats Home, συμφώνησαν επίσης ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τα σκυλιά τους, όπως τα παιδιά, επειδή τα περισσότερα κατοικίδια ζώα δεν συμπαθούν τις αγκαλιές.
<<Τα σκυλιά θεωρούνται συχνά μέρος της οικογένειας, ωστόσο δεν είναι άνθρωποι και μπορεί συνεπώς να αντιδρούν διαφορετικά σε ορισμένες αλληλεπιδράσεις όπως το αγκάλιασμα>>,αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Dr. Stanley Coren.
Τα σημάδια άγχους και ενόχλησης ενός σκύλου είναι πολλά και εμφανίζονταν σε πληθώρα στις εικόνες και τις συμπεριφορές που μελετήθηκαν. Τα αυτιά τους πιέζονται προς τα κάτω, τα μάτια τους μισοκλείνουν και το κεφάλι τους στρέφεται μακριά σε μια προσπάθεια να αποφύγουν αυτό που τους ενοχλεί ενώ δείχνουν να μη θέλουν την οπτική επαφή. Ενίοτε εκθέτουν και τα δόντια τους, κάτι που σημαίνει πως ο σκύλος είναι σε ετοιμότητα να δαγκώσει σαν ύστατη λύση αντίδρασης και άμυνας. Ακόμη και το σήκωμα του ενός ποδιού είναι σημάδι πως ο σκύλος δεν αισθάνεται άνετα και θέλει να ξεφύγει από τη δύσκολη αυτή θέση.
ΠΗΓΗ:trelokouneli.gr

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΑΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ ΟΣΚΑΡ ΑΛΒΑΡΕΖ

Ένας από τους καλύτερους ξένους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα, ο Όσκαρ Μαρσελίνο Αλβαρέζ δεν βρίσκεται πια στη ζωή.
Ο Αλβαρέζ γεννήθηκε στην Αργεντινή στις 25 Μαΐου 1948 και είχε έρθει στη χώρα μας το 1972 για να παίξει στον ΠΑΣ Γιάννινα (τον θρυλικό «Άγιαξ της Ηπείρου»), ενώ φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου, όπου και έκλεισε την καριέρα του το 1981.
Αναμφισβήτητα ήταν από τους καλύτερους παίκτες που ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα και χθες το απόγευμα (27 Απριλίου 2016) πέθανε σε ηλικία 68 ετών, με τον γιο του να κάνει γνωστή την είδηση μέσω facebook.
Ο Αλβαρέζ στο ελληνικό πρωτάθλημα συμμετείχε σε 115 αγώνες και στο κύπελλο σε 12 και στα επτά χρόνια που αγωνίσθηκε στην Α΄ Εθνική, πέτυχε 80 τέρματα και είναι 4ος στην λίστα με τους μεγαλύτερους ξένους σκόρερ και για να αγωνιστεί στην Ελλάδα είχε αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα.
Ο Αργεντινός έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα σημειώνοντας 55 γκολ σε δυο περιόδους στην Β΄ Εθνική και άλλα 22 τις επόμενες δυο χρονιές στην Α΄ Εθνική και έγινε ο 2ος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα με 77 γκολ.
Ομως, και στον Παναθηναϊκό από το 1976 μέχρι το 1980 άφησε το όνομα του χαραγμένο βοηθώντας με τα γκολ του να κατακτήσει τους μοναδικούς τίτλους της καριέρας του που ήταν ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και ένα Βαλκανικό (όλα το 1977). Αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό το 1980 έχοντας σημειώσει 57 γκολ στο πρωτάθλημα και τότε βρέθηκε στην 7η θέση των σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.
ΠΗΓΗ:sdna.gr

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ΕΚΟΨΕ ΚΛΗΣΗ ΣΕ FERRARI ΑΞΙΑΣ 13 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ.

Ο ιδιοκτήτης μίας σπανιότατης Ferrari 512M βρήκε κλήση 150 ευρώ για παράνομο παρκάρισμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, το οποίο είχε σταθμεύσει για λίγο στο Kensington του Λονδίνου.
Το μοναδικό αυτοκίνητο του 1970, είναι ένα από τα μόλις 25 που κατασκευάστηκαν και πιστεύεται πως είναι το πιο ακριβό όχημα στο οποίο κόπηκε κλήση για παράνομο παρκάρισμα.
Η έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων Fiskens απέκτησε πρόσφατα την συγκεκριμένη Ferrari, την οποία και είχε "βγάλει" στο δρόμο για να φωτογραφίσει.
Η 45χρονη Ferrari, είναι γνωστή σαν Chassis 1002, ένώ έχει λάβει μέρος στους μεγαλύτερους αγώνες του κόσμου όπως τα Le Mans τις χρονιές 1970 και 1971. Από το 1977 έχει ρεκόρ ταχύτητας 308 χλμ./ώρα.
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Ξεκίνησαν στο Ναύπλιο οι περιπολίες αστυνομικών με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα.  Αποστολή της συγκεκριμένης ομάδας είναι η αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών του Ναυπλίου, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερα αστυνομικού ενδιαφέροντος.
Οι αστυνομικοί – ποδηλάτες για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή και είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη. Η αστυνόμευση με ποδήλατα θα εφαρμόζεται σε όλη τη διάρκεια του έτους.
ΠΗΓΗ:argolika.gr

ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο Κος ΤΣΙΠΡΑΣ,ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ BILD

Θέμα χρόνου είναι πλέον η παραίτηση του Πρωθυπουργού Κου Αλέξη Τσίπρα, όπως εκτιμούν τα σημερινά (27/04/2016) δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, στον απόηχο του «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των Θεσμών.
«Είναι θέμα χρόνου η παραίτηση Τσίπρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη λιτότητα. Μόνο ο χρόνος για την παραίτησή του δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild», σε άρθρο της που τιτλοφορείται: «Καμία μεταρρύθμιση, κανένα ευρώ: Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ».
AdTech Ad
«Καθώς ο χρόνος στενεύει και τα ταμεία της χώρας είναι μείον, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει εντολή να μεταφερθούν τα αποθεματικά των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ στο Δημόσιο», υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ:
newsbomb.gr

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΙ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ,ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Κου Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από σήμερα, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και χτες.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις για «επιβολή διοικητικών μέτρων, είτε έχουν επιδοθεί είτε όχι και αφορούν σε τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα 26 Απριλίου 2016.
Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
  • οδήγηση υπό την επήρεια μέθης,
  • οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης,
  • παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη,
  • κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων,
  • κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και
  • οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές, εκτελούνται κανονικά.
ΠΗΓΗ:newpost.gr

O KAIΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 - 4 - 2016

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσει το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε τη Μεγάλη Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους μέτριους 4-5 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε τη Μεγάλη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 27 - 4 - 2016

Δεν υπάρχει κάποια γνωστη γιορτή.
Τιμάται, Σήμερα, Η Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Design).

ΠΗΓΗ:eortologio.net

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΖΕΥΞΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ


Σειρά προβλημάτων, από την ύπαρξη αρχαίων ναυαγίων και βομβών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον κόλπο της Ελευσίνας, έως τον τρόπο διοχέτευσης της κυκλοφορίας στη Σαλαμίνα καλείται να αντιμετωπίσει ο σχεδιασμός της υποθαλάσσιας ζεύξης του νησιού με το Πέραμα. Την περίοδο αυτή, στο υπουργείο Υποδομών πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις για την οριστικοποίηση των βασικών χαρακτηριστικών του έργου, προκειμένου να ξεκινήσει η φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου. 
Η υποθαλάσσια σύνδεση της Σαλαμίνας με το Πέραμα είναι το πλέον προωθημένο από τα πέντε έργα του υπουργείου Υποδομών που εντάχθηκαν στις προτάσεις της χώρας για χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ. Καθώς, όμως, ο σχεδιασμός σταδιακά αποκρυσταλλώνεται, οι υπηρεσίες του υπουργείου καλούνται να επιλύσουν σειρά ζητημάτων, τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και την τελική εικόνα του έργου. Τα βασικότερα από αυτά είναι:

• Η επιλογή της μεθοδολογίας κατασκευής της σήραγγας (π.χ. επάνω στον πυθμένα, όπως η σύνδεση Ακτίου-Πρέβεζας, ή κάτω από αυτόν, με σήραγγα).

• Το επίπεδο εξυπηρέτησης της υποθαλάσσιας σήραγγας (μόνο Ι.Χ. επιβατικά ή και βαρέα οχήματα).

• Η κατηγορία των οδικών συνδέσεων με τη λεωφόρο Σχιστού και, ακολούθως, στο εσωτερικό της Σαλαμίνας (αριθμός λωρίδων κ.λπ.).

• Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο δρόμος από τη λεωφόρο Σχιστού έως την είσοδο της υποθαλάσσιας (περί τα 5 χιλιόμετρα). Το έργο αρχικά διέσχιζε έκταση του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά, αλλά η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι η μετακίνησή του νοτιότερα, προς το όριο της έκτασης του Ναυτικού.

• Οι ειδικές απαιτήσεις ασφάλειας που απαιτεί η διέλευση του δρόμου τόσο δίπλα από το Ναυτικό Οχυρό, όσο και από χώρους του Ναυστάθμου Σαλαμίνας.


• Η σήραγγα θα διέρχεται από τον θαλάσσιο αρχαιολογικό χώρο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Σχεδιάζεται ηχοβολιστική και μαγνητική διασκόπηση της περιοχής ώστε να εντοπιστούν τυχόν ναυάγια ή και βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (ο ναύσταθμος της Σαλαμίνας είχε βομβαρδιστεί από τους Γερμανούς)..


ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ ΜΙΣΕΛ ΠΛΑΤΙΝΙ?


Τα πάνω-κάτω φέρνει δημοσίευμα του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA στην υπόθεση του Μισέλ Πλατινί.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η επιτροπή της FIFA ανακαλεί κάποιες από τις κατηγορίες που οδήγησαν στην τιμωρία του Μισέλ Πλατινί. 

Αυτό πολύ απλά σημαίνει, ότι μπορεί να αλλάξει ακόμα και η ποινή που έχει επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, στον οποίο είχε απαγορευτεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο για έξι χρόνια. 

Πάντως είναι ασαφές το ποιες είναι οι κατηγορίες από τις οποίες απαλλάσσεται ο Πλατινί, ο οποίος έχει αιτηθεί στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο να άρει την συγκεκριμένη απόφαση. 

Μάλιστα η υπόθεση του ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί μέσα στις επόμενες μέρες. 

Αν η απόφαση του CAS είναι υπέρ του Πλατινί, τότε θα τον δούμε και πάλι να επιστρέφει στα καθήκοντα του στην προεδρία της UEFA.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

AΠΟ 1η ΜΑΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΔΔΗΕ



Έναρξη νυχτερινού οικιακού τιμολογίου θερινής περιόδου απο τη ∆Ε∆∆ΗΕ

Ο ∆Ε∆∆ΗΕ υπενθυμίζει ότι θα ισχύσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, από 1 Μαΐου 2016 έως 31 Οκτωβρίου 2016, το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό), με συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00).
 
Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τον Προμηθευτή τους. 

ΠΗΓΗ:argonafplia.gr

ΛΗΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Σε πρόωρη λήξη της απεργίας των δημοσιογράφων προχωρούν οι ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ. Οι κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό τερματίζονται στις 6 μ.μ. της Μ. Τρίτης – αντί στις 6 π.μ. της Μ. Τετάρτης. Οι ενώσεις προχωρούν σε «αναπροσαρμογή» των κινητοποιήσεών τους καθώς μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε τρίμηνη παράταση στο καθεστώς του αγγελιόσημου. Νωρίτερα, από το μεσημέρι, είχε αρχίσει ο ΣΚΑΪ να εκπέμπει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ:protagon.gr

Σαν Σήμερα, 26 - 4 - 2016,Γεγονότα σε Παγκόσμια Κλίμακα


  • Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας
  • Ημέρα Μνήμης στις πολιτείες Φλώριδα και Γεωργία για τους νεκρούς των Νοτίων στον Αμερικανικό Εμφύλιο.
  • Ημέρα Μνήμης για το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ στη Λευκορωσία.
  • Ημέρα της Ενότητας στην Τανζανία, σε ανάμνηση της ενοποίησης της χώρας το 1964 από τα δύο συνιστώντα κράτη, την Ταγκανίκα και τη Ζανζιβάρη.


  • ΠΗΓΗ: 
    sansimera.gr

    ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 26 - 4 - 2016

    Σήμερα, γιορτάζει:ΓΛΑΦΥΡΑ Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα, Γλαφυρός.

    ΠΗΓΗ:eortologio.gr

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 26 - 4 - 2016


    Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και γρήγορη βελτίωση του καιρού από τα δυτικά και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 2016. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι στα πελάγη, θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.
    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 17 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 21 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς από τα βόρεια, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
    Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση στα ανατολικά.

    Νεφώσεις με βροχές και παροδική καταιγίδα, αλλά και γρήγορη βελτίωση με ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

    ΠΗΓΗ:meteo.gr

    Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

    Ο ΟΔΩΝΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ 120 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ


    Ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος, αναπόσπαστο κομμάτι του Φαραγγιού του Βουραϊκού που ενώνει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα και αποτελεί κεφάλαιο στην τοπική κουλτούρα των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων συμπλήρωσε ήδη 120 χρόνια καθημερινών διαδρομών (1896- 2016).

    Φέτος ο μήνας Μάιος αναδεικνύεται σε μήνα μοναδικών αποδράσεων και εμπειριών στη φύση, μέσα από ένα πρόγραμμα ανοιχτών εκδηλώσεων ποικίλου ενδιαφέροντος με επίκεντρο μια από τις σπανιότερες σιδηροδρομικές διαδρομές του κόσμου, υπό τον τίτλο «Εν Συρμώ - Γιορτές Οδοντωτού» και με σύνθημα «Μας ταξιδεύει, μας ενώνει, μας εμπνέει». 

    Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 7 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. στο Σταθμό Οδοντωτού στα Καλάβρυτα και περιλαμβάνουν: πεζοπορία στο Φαράγγι του Βουραϊκού, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και τοπικών προϊόντων, ημερίδες, μουσικές εκδηλώσεις, παρουσίαση βιβλίου από το Γενικό Λύκειο Διακοπτού και εκπαιδευτικές δραστηριότητες αλλά και μειωμένο εισιτήριο για μαθητές και ομάδες. Όλα αυτά, με γνώμονα την ανάδειξη της μοναδικότητας του Οδοντωτού Διακοπτού-Καλαβρύτων και του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού, που πρόσφατα εντάχθηκε στο δίκτυο γεωπάρκων της UNESCΟ.

    Κυρίαρχος στόχος των διοργανωτών είναι το πρόγραμμα που ξεκινά φέτος και που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, να γίνει θεσμός και κάθε Μάιο, να αναδεικνύεται ποικιλοτρόπως αυτή η εντυπωσιακή σιδηροδρομική και περιπατητική ένωση των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, με 'όχημα' τον Οδοντωτό ως τουριστικό κεφάλαιο και στοιχείο πολιτισμού..

    ΠΗΓΗ:in.gr

    ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ,ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

    Η εταιρία, θυγατρική της Ηλεκτρονικής Αθηνών έγραψε τους «τίτλους τέλους» μετά την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης την περασμένη Παρασκευή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Η εξέλιξη μπορεί να ήταν αναμενόμενη, μετά την πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών, δεν παύει όμως να αποτυπώνει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος και την οικονομική ασφυξία λόγω έλλειψης ρευστότητας. Κάτι το οποίο επικαλέστηκε και η εταιρία στην αίτησή της σημειώνοντας ότι:
    «Δεν υπάρχει  καμία ελπίδα πλέον βελτίωσης της κατάστασης, καθώς οι συνεργαζόμενοι με την μητρική εταιρεία οίκοι και δη εκείνοι του εξωτερικού προέβησαν σε αιτήματα κατάπτωσης των εγγυητικών μας επιστολών και σε καταγγελίες των συμβάσεων μας, με επιπλέον αποτέλεσμα να μην μας προμηθεύουν με εμπόρευμα. Τα ράφια και οι αποθήκες αδειάζουν και οι προμηθευτές είναι εξαγριωμένοι λόγω την αδυναμίας μας να εξυπηρετήσουμε τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μας. Οι τράπεζες στις οποίες στραφήκαμε για παροχή στοιχειώδους ρευστότητας, όπως κάναμε και στο παρελθόν, όγι μόνο δεν μας δίνουν ούτε ένα ευρώ μέσω των δανειακών συμβάσεων που έχουμε υπογράψει αλλά ταυτόχρονα παρακρατούν το προϊόν από τις εισπράξεις με προγράμματα δόσεων μέσω πιστωτικών καρτών, στραγγαλίζοντας ακόμα και την πενιχρή ρευστότητα που υπήρχε»
    Η Σαραφίδης εμφανίζει (στοιχεία Ιουνίου 2015) συσσωρευμένα χρέη άνω των 11 εκατ. ευρώ, με τη χρεοκοπημένη Ηλεκτρονική να αδυνατεί να συνδράμει, όπως έκανε στο παρελθόν, στην επιβίωσή της. Από το παραπάνω ποσό περίπου 785 χιλιάδες ευρώ αφορούν βραχυπρόθεσμα δάνεια, ενώ οι ζημιές προ φόρων (1/7/2014 – 30/6/2015) ξεπέρασαν το 1 εκατ. ευρώ.
    Επίσης, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε ποσό 3,9 εκατ. περίπου έναντι περίπου 8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, μείωση (-51,69%) που οφείλεται εκτός από την οικονομική κρίση στο κλείσιμο τριών καταστημάτων.
    θυγατρική της Ηλεκτρονικής.
    Σημειώνεται ότι η Σαραφίδης ιδρύθηκε το 1969 με την οδό Ερμού 29 στη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο την εμπορία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Υπήρξε η πρώτη εταιρεία ηλεκτρικών ειδών στην Θεσσαλονίκη που προχώρησε σε ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων εγκαινιάζοντας το δεύτερο κατάστημα της στην Ανατολική Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 1988..

    ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

    Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ



    Πολλοί το βρίσκουν χαριτωμένο, κάποιοι άλλοι σχεδόν ανθρώπινο. Ο τρόπος που τα σκυλιά γέρνουν το κεφάλι όταν ο ιδιοκτήτης τους, απευθύνεται σε αυτά, απασχολεί τους επιστήμονες εδώ και πολλά χρόνια. Η απάντηση δόθηκε αυτή την εβδομάδα και είναι αφοπλιστικά αγαπησιάρικη. Σύμφωνα με την Mental Floss, ο λόγος που τα σκυλιά γέρνουν το κεφάλι τους, είναι στην πραγματικότητα αρκετά γλυκός: Προσπαθούν να μας δείξουν ότι νοιάζονται. Για τους σκύλους, το γεγονός ότι γέρνουν το κεφάλι τους προς μια πλευρά, είναι ο τρόπος για να δείξουν ότι συμπάσχουν. Η κίνηση έγκειται στην αλλόκοτη ικανότητα των σκύλων να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματά μας. Μπορεί να μην είναι σε θέση να πουν τι είναι λάθος, αλλά μπορούν να αντιληφθούν πότε είμαστε δυστυχισμένοι. Έτσι θα γείρουν το κεφάλι για να δείξουν ότι είναι εκεί για εμάς. Η Mental Floss υποστηρίζει ότι τα σκυλιά που γέρνουν συχνά το κεφάλι τους, δείχνουν ιδιαίτερη κατανόηση. Υπάρχει ωστόσο και άλλος ένας χαριτωμένος λόγος για την κλίση του κεφαλιού. Πολλά σκυλιά γέρνουν το κεφάλι για να ακούσουν τους ήχους καλύτερα, είτε πρόκειται για την εύρεση της πηγής του κινδύνου ή για να αντιληφθούν το ύφος των εντολών μας. Τα σκυλιά έχουν καλή ακοή, αλλά η ικανότητά τους να εντοπίσουν την πηγή των ήχων δεν είναι τόσο αυξημένη. Πολλοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι κάνοντας την κίνηση αυτή, προσαρμόζουν ελαφρώς τα αυτιά τους, προκειμένου να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία του ήχου.

    ΠΗΓΗ:newsone.gr

    ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΥΡΩ Η,ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ?

    Δεν θα είναι το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου που θα «ταρακουνήσει» την Ευρώπη αλλά το ελληνικό της 12ης Ιουνίου, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, με μια νέα κίνηση ματ ετοιμάζεται να αναστατώσει πρώτος την σκακιέρα της Ευρώπης οδηγώντας και πάλι τους Έλληνες στις κάλπες για δημοψήφισμα με το ξεκάθαρο ερώτημα «ευρώ ή δραχμή;» 

    Όπως αποκαλύπτει κατά αποκλειστικότητα η εκπομπή της Βεργίνα Τηλεόραση «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» και ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος (και αναδημοειύει το paraskhnio.gr), οι προετοιμασίες παρασκηνιακά είναι εντατικές, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται υπό ασφυκτικό κλοιό λόγω των νέων μέτρων που θα επιχειρήσει να περάσει μέσα από την ελληνική βουλή και νιώθει τον χρόνο παραμονής της στην εξουσία να μετρά αντίστροφα. Φέτος μάλιστα τα σχολεία θα κλείσουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις 10 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή , αντί για την Τετάρτη 15 Ιουνίου, προκειμένου να εναρμονιστούν στο όλο κλίμα και να γίνουν οι απαραίτητες ετοιμασίες. 

    ΠΗΓΗ:paradrasi.gr

    ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 - 4 - 2016

    Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα γιορτάζει:ΝίκηΠάγκαλος

    Επίσης,Σήμερα είναι Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας,Ημέρα του DNA,Παγκόσμια Ημέρα Γονικής Αποξένωσης και Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών.


    ΠΗΓΗ: 
    eortologio.net