Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ:Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ GREXIT ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΡΑ

Δυστυχώς η πιθανότητα του Grexit είναι πολύ μεγαλύτερη τώρα από ότι τον περασμένο Ιούλιο δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Koς Γκίκας Χαρδούβελης.
Τότε το σενάριο ήταν πολιτικό ενώ τώρα βασίζεται σε οικονομικά δεδομένα, πρόσθεσε. 

Ο Κος Χαρδούβελης είπε ότι μάλλον το 2016 θα κλείσει με ύφεση περίπου στο  -0,1% και προέβλεψε ότι αν κλείσει η αξιολόγηση το πιο καλό σενάριο που αναμένει ο ίδιος είναι το 2020 να έχουμε ΑΕΠ ύψους 200 δις όπως θα είχαμε το 2016 αν δεν διακοπτόταν, λόγω των εκλογών, το δικό του πρόγραμμα το 2014.

Όπως ανέφερε ο Kος Χαρδούβελης «η απαίτηση των δανειστών για τα προληπτικά μέτρα οφείλεται ίσως στο ότι δεν μας εμπιστεύονται ή ότι φοβούνται μην πάρουμε "Μικυ Μαους" μέτρα στο ασφαλιστικό όπως έλεγε ο κ Τόμσεν και περιμένουν να δουν την απόδοσή τους».

«Φοβάμαι περιπέτειες» πρόσθεσε,επισημαίνοντας και το γεγονός ότι φεύγουν από τη χώρα σημαντικές εταιρίες. Όπως είπε ο Κος Χαρδούβελης αν δεν κλείσει η αξιολόγηση κινδυνεύουν να μην πληρωθούν 3 δισ. ομόλογα της ΕΚΤ και η άμεση συνέπεια θα είναι να κόψουν τον ΕΛΑ στις Τράπεζές μας.

Ο Πρώην Υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε συμφωνήσει τον Δεκέμβρη του 2014 στο e-mail Χαρδούβελη. Το ΔΝΤ δεν συμφώνησε και το σιγοντάρισε και η ΕΚΤ. Το ΔΝΤ έβλεπε τα γκάλοπ και δεν συμφώνησε,γιατί δεν ήθελε να δώσει τα 5,2 δισ. που όφειλε σε μια Κυβέρνηση που δεν ήθελε».

ΠΗΓΗ:xrimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου