Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Μαξίμου και υπουργοί με «βαριά λόγια» κατά Λαγκάρντ

Η Λαγκάρντ θα πρέπει να μην ξεχνάει ότι είναι μια υπάλληλος», είπε ο Ν. Ξυδάκης, χαρακτηρίζοντας «μόχλευση για πραξικόπημα» τον τρόπο σκέψης Τόμσεν.
maksimou-kai-upourgoi-me-baria-logia-kata-lagkarnt
Σε μετωπική σύγκρουση με το ΔΝΤπροχωρά η κυβέρνηση, μετά την απαντητική επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ σε αυστηρό ύφος προς τον Αλέξη Τσίπρα, με την οποία κάνει λόγο για "ανοησίες" και υπονοεί ότι στην υποκλοπή της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου υπάρχει "ελληνικός δάκτυλος".  
Το Μέγαρο Μαξίμου απαντά με επίσημη ανακοίνωση, όπου υπογραμμίζει ότι "ανοησία είναι η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση", ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΔΝΤ και της Κρ. Λαγκάρντ με βαρείς χαρακτηρισμούς.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Ξυδάκης χαρακτήρισε τουλάχιστον ιταμή και περιφρονητική την απάντηση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προς τον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας πως «η Λαγκάρντ θα πρέπει να μην ξεχνάει ότι είναι μια υπάλληλος. Δεν είναι δυνατόν μια αυτονομημένη γραφειοκρατία να είναι πάνω από εκλεγμένες κυβερνήσεις και κυρίαρχα κράτη». Τέλος ερωτηθείς για το πώς διέρρευσαν στο wikileaks οι συνομιλίες είπε πως «φυσικά και δεν ευθύνεται και δεν έχει σχέση η ελληνική κυβέρνηση». 

Βολές σε Τόμσεν για "πραξικόπημα"

Ο κ. Ξυδάκης είπε πως ο τρόπος που σκέφτεται ο Πολ Τόμσεν είναι «μόχλευση για πραξικόπημα» και συνέχισε λέγοντας ότι «υπονομεύει νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις κυρίαρχων κρατών» και καλώντας το ΔΝΤ να ζητήσει συγγνώμη καθώς υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να είναι συνομιλητής της ελληνικής κυβέρνησης.
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να συζητήσει με τους θεσμούς την ομαλή διεξαγωγή της συμφωνίας, εν ανάγκη ακόμη και χωρίς το ΔΝΤ».

Συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι στις 19.30 το απόγευμα συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα είναι δημόσια ώστε να σταλούν τα σχετικά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. 

Η επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου

Μετά τη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο την πορεία της διαπραγμάτευσης εκδίδεται η παρακάτω ανακοίνωση: 
«Η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μία ανοησία που οφείλουμε, όλοι, να αποτρέψουμε.
Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.
Σε ό,τι αφορά δε στα ζητήματα ασφάλειας, η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των διαρροών των WikiLeaks».

Πηγη thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου