Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΡΙΖΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Η,ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ,ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο Κος ΤΣΙΠΡΑΣ

Σε σαρωτικό ανασχηματισμό θα προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μόλις κλείσει η αξιολόγηση και αν στο μεταξύ δεν αποφασίσει να προσφύγει σε εκλογές "δραπετεύοντας" και αφήνοντας στον Κ.Μητοτσοτάκη να διαχειριστεί αυτό που απλά δεν μπορεί να κάνει...
 
Πάντως, η πλειοψηφία των πολιτών δίνει... εντολή στον Αλέξη Τσίπρα για ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Και δεν θέλουν εκλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν.
 
Προκειμένου να μην διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείεται παραίτηση και πρόωρη προσφυγή σε κάλπες, έστω και για μια "τιμητική ήττα". Και επιφυλάσσονται για ρεβάνς, αφού θεωρούν ότι ο Κ.Μητσοτάκης θα συντριβεί σύντομα υπό το βάρος των προβλημάτων...
 
Στο ερώτημα «Θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει ανασχηματισμός;», το 33,8% απαντά «ναι», το 21,4% «μάλλον ναι» (αν τα αθροίσει κανείς το ποσοστό φτάνει στο 55,2%), «όχι» το 17,5%, «μάλλον όχι» το 10%, ενώ οι «δεν ξέρω / δεν απαντώ» απάντησε το 17,3%.
 
Γενικά βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας αφού οι εξωπραγματικές νέες απαιτήσεις των δανειστών και η σκληρή στάση του ΔΝΤ μπορούν να τινάξουν στον αέρα τις εσωκομματικές ισορροπίες του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ωρολογιακή βόμβα, αφού όλοι πλέον φοβούνται την επανάληψη των γεγονότων του καλοκαιριού του 2015.
 
Όσο περνούν οι μέρες φουντώνουν οι φήμες ότι αρκετά στελέχη του κόμματος είναι έτοιμα να «εγκαταλείψουν» στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δεχθεί περεταίρω μέτρα από τα συμφωνηθέντα του περασμένου καλοκαιριού.
 
Τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έφτασαν μάλιστα στο σημείο να θέσουν υπό αμφισβήτηση ακόμα και τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, δηλαδή το μνημόνο, λέγοντας ότι «απέχει έτη φωτός από ένα αριστερό, κοινωνικά και ταξικά προσανατολισμένο πρόγραμμα».
 
Παράλληλα, επισημαίνουν και προειδοποιούν πως «τείνει, να γίνει αυτό που από την αρχή είχαμε επισημάνει ως σοβαρό κίνδυνο: να μετεξελιχθεί η ήττα και ο συμβιβασμός του περασμένου καλοκαιριού σε στρατηγική επιλογή».
 
Αμφισβητούν την εσωκομματική δημοκρατία λέγοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανό κυβερνητισμό.
 
Διαφωνούν και με την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προσεγγίσει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα..

ΠΗΓΗ:pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου