Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΩΣ ΡΕΖΕΡΒΑ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΤΟΜΠΡΟΦΣΚΙΣ

Την πεποίθηση ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της, εξέφρασε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας ότι υπήρξε «αξιοσημείωτη» πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες. Παράλληλα, με συνέντευξή του στο MNI, εκτιμά ότι τα στοιχεία της Eurostat για το πρωτογενές της Ελλάδας, θα είναι πολύ καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, δίνοντας έτσι ένα σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί στην κυβέρνηση έναντι του ΔΝΤ. 
Σύμφωνα εξάλλου με τον λετονό αξιωματούχο μια επί της αρχής συμφωνία επιτεύχθηκε το Σαββατοκύριακο στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους διεθνείς πιστωτές της χώρας.
Το προσχέδιο αυτής της συμφωνίας, σύμφωνα με τον Ντομπρόβσκις, προβλέπει ότι η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με βάση το πιο αισιόδοξο σενάριο της Κομισιόν,ενώ «έκτακτα μέτρα» θα ληφθούν προληπτικά ως ρεζέρβα σε περίπτωση που επαληθευτεί το σενάριο του ΔΝΤ.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος συμμετείχε στις συναντήσεις του Σαββατοκύριακου, υπενθύμισε ότι στο προσεχές Eurogroup της Παρασκευής στο Άμστερνταμ θα αποτυπωθεί αυτή η πρόοδος, απαντώντας εμμέσως σε σχόλια άλλων ευρωπαίων ηγετών ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις στη συγκεκριμένη συνάντηση.
Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο είναι εφικτή μια συμφωνία πριν την 1η Μαΐου ο κ. Ντομπρόφσκις απάντησε ότι η Κομισιόν δεν βάζει προθεσμίες, κάτι που έκανε στο παρελθόν και δεν επαληθεύτηκαν.
Τέλος υπογράμμισε με νόημα ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει το περασμένο φθινόπωρο..
ΠΗΓΗ:newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου