Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ,ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέο θρίλερ με την εξαφάνιση του αεροσκάφους της EgyptAir, καθώς την ώρα που έχουν εντοπιστεί συντρίμμια και σωσίβια, οι ομάδες διάσωσης δεν λαμβάνουν σήμα από το μηχανισμό του μαύρου κουτιού, από τον οποίο μπορούν να εντοπίσουν τη θέση του. Toν εντοπισμό των συντριμμιών επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της Egyptair στο CNN.  Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο πολιτικής αεροπορίας οι ελληνικές αρχές έχουν βρει «υλικό που επέπλεε», πιθανότατα συντρίμμια από το αεροσκάφος.
Το γεγονός ότι δεν "ακούγεται" το σήμα από το μαύρο κουτί προκαλεί ανησυχίες σχετικά με τα όσα οδήγησαν στην εξαφάνιση της πτήσης MS804, επί της ουσίας επιβεβαιώνοντας το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης και της πιθανότητας ισχυρής έκρηξης που ενδεχομένως να είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική διάλυση του αεροσκάφους. 
Άλλωστε, οι ομάδες διάσωσης έχουν εντοπίσει μόνο δύο πορτοκαλί αντικείμενα, εντός του FIR της Αιγύπτου και μικρά συντρίμμια και όχι κομμάτια από την άτρακτο του σκάφους.  
Οι "φάροι εκπομπής σήματος" που αποτελούν μέρος του μαύρου κουτιού έχουν περιορισμένη διάρκεια εκπομπής αν και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό για πόση χρονική διάρκεια θα εκπέμπουν σήμα. 
Η εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας μοιάζει επικρατέστερη από οποιαδήποτε άλλη σε ό,τι αφορά στα αίτια της εξαφάνισης και της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός πολιτικής αεροπορίας, Σαρίφ Φατί κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. 
Για τρομοκρατική ενέργεια μιλούν και ουδέτεροι παρατηρητές. Αυτή την άποψη συμμερίζεται ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, ο οποίος υποστήριξε ότι «όλα συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η συντριβή του αεροσκάφους συνδέεται με τρομοκρατική πράξη», μιλώντας στο πρακτορείο Interfax
Με την άποψή του συμφωνεί και ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής Υπηρεσίας Έρευνας Δυστυχημάτων, Ζαν Πολ Τροντέκ.
Τέλος, το σενάριο της έκρηξης βόμβας υιοθετούν και αμερικάνοι αξιωματούχοι που μίλησαν στο CNN.
Τηλεγράφημα του Reuters αναφέρει ότι ανάμεσα στα συντρίμμια βρίσκονται και δύο σωσίβια. Τα αντικείμενα εντοπίστηκαν από ένα C-295 των αιγυπτιακών δυνάμεων, σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, σε απόσταση 100 ναυτικών μιλίων από το σημείο που χάθηκε το στίγμα του.
ΠHΓΗ:cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου