Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Τα δυο μεγάλη οφέλη του φραπέ που δεν γνωρίζουμε

Είναι ταυτισμένος με την Ελλάδα σε σημείο που πολλοί να μιλούν για τη χώρα του φραπέ
Είναι ταυτισμένος με την Ελλάδα σε σημείο που πολλοί να μιλούν για τη χώρα του φραπέ. Αν και τα τελευταία χρόνια πολιορκείται από άλλου είδους καφέδες, ίσως αλλάξετε γνώμη αν μάθετε για τις ευεργετικές του ιδιότητες, που είναι μάλλον άγνωστες.
Στιγμιαίος καφές φραπέ και χοληστερόλη
Aν έχετε προβλήματα με τη χοληστερίνη σας, τότε ίσως και να... επιβάλλεται να πίνετε φραπέ! Δείτε γιατί...
Ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.
Καφεΐνη
Ο στιγμιαίος καφές φραπέ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού. Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.
Πληροφορίες: iatropedia.gr

Πηγή thetoc.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου