Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Δεν υπάρχει κακό σκυλί – Υπάρχει μόνο κακός ιδιοκτήτης

Tην Κυριακή του Πάσχα συνέβη ένα φρικτό γεγονός με θύμα ένα παιδί ηλικίας πέντε ετών που έχασε τη ζωή του από επίθεση δύο δεσποζόμενων σκυλιών ράτσας ροτβάιλερ. Με αφορμή αυτό το αναμφίβολα τραγικό περιστατικό ξεσπάθωσαν όλοι όσοι μισούν οτιδήποτε δεν είναι κατ’ εικόνα και ομοίωσή τους, όλοι οι εμετικοί αντιφιλόζωοι που ζητούν ευθανασία των σκυλιών, όλοι αυτοί που βρίσκουν πιο άγρια τα σκυλιά από τον άνθρωπο και τα κατηγορούν ασυστόλως για τις πράξεις τους. Όλοι αυτοί αποτελούν κατ’ ουσίαν τους ηθικούς αυτουργούς του θανάτου του παιδιού.  

Τα σκυλιά ουδέποτε ευθύνονται. Οι άνθρωποι ευθύνονται για τις πράξεις τους. Είναι σαν να λες ότι για τις πράξεις ενός νηπίου ευθύνεται το ίδιο κι όχι οι γονείς του. Καμία ράτσα δεν είναι επιθετική, κανένα σκυλί δε γεννιέται επιθετικό. Οι «καλοί» συνάνθρωποί μας επιτηδευμένα τα εκπαιδεύουν για να τα κάνουν άγρια, για να τα κάνουν φύλακες, για να προβληθούν εκείνοι ως οι βαρύμαγκες που έχουν τα ρατσάτα. Επίσης, οι «καλοί» μας συνάνθρωποι τα κακοποιούν βάναυσα και κάποια σκυλιά καταλήγουν είτε δολοφονημένα(γι’ αυτά φυσικά ούτε λόγος, δεν έχουν ψυχή) είτε φοβικά που τρέμουν μια ζωή είτε επιθετικά που παλεύουν να αμυνθούν για να επιβιώσουν.

Έχουν στοχοποιηθεί κάποιες ράτσες ως επιθετικές. Τα καημένα τα πιτ-μπουλ πρώτα πρώτα. Τους ακρωτηριάζουν τα αφτιά, τις ουρές, τα βασανίζουν και μετά τα χρησιμοποιούν από προσωπική βιτρίνα μέχρι για κυνομαχίες. Κατά τα άλλα φταίει το σκυλί και η ράτσα. Δεν κακοποιείται το σκυλί αλλά ο άνθρωπος ε; Παλαιότερα είχαν στοχοποιήσει τα, επίσης, ακρωτηριασμένα ντόμπερμαν, τώρα τα ροτβάιλερ. Πόσο φαιδρό είναι το ανθρώπινο είδος να κατηγορεί για τις δικές τους πράξεις τους αποδέκτες του; Και στην προκειμένη αθώα πλάσματα τα οποία βασανίζει και σχηματίζει κατά τέτοιον τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πεντάχρονου αγοριού αλλά για το θάνατό του δεν ευθύνονται τα σκυλιά όποιας ράτσας αλλά ο ιδιοκτήτης τους που τα είχε κάνει άγρια, που δε βρίσκονταν σε ασφαλή χώρο και το παιδί ήταν χωρίς επίβλεψη. Τα ζώα έχουν καταντήσει τα εξιλαστήρια θύματα της ανθρωπότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τρία χρόνια στη Ρουμανία είχαν κατηγορηθεί ψευδώς εκείνη τη φορά για το θάνατο ενός παιδιού τα αδέσποτα σκυλιά ενώ εκ των υστέρων μετά τη διενέργεια νεκροψίας απεδήχθη ότι βιάστηκε και δολοφονήθηκε. Παρόλα αυτά τα αδέσποτα είχαν επικηρυχτεί και θανατώνονταν μαζικά.
Ζούμε στη χώρα που αντί να υπάρχει συνειδητή φιλοζωία υπάρχει συνειδητή «μισοζωία». «Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος μπορεί να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα» είπε ο Μαχάτμα Γκάντι. Το μεγαλείο μας και η ηθική μας πρόοδος έχουν πιάσει πάτο, φαίνεται από τα κολαστήρια και τους δυνάστες των ζώων μέχρι την τραγικά αφελή αντίδραση όλων αυτών που κατηγορούν τα σκυλιά αντί για τον ιδιοκτήτη τους. Το άτυχο αγοράκι είναι θύμα αυτής της νοοτροπίας, είναι θύμα όσων κακοποιούν τα ζώα, όχι των σκυλιών αλλά των αυτών των ανθρώπων.

Πηγη www.theworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου