Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΜΗΔΕΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Η Σαουδική Αραβία έχει 100.000 άδειες κλιματιζόμενες σκηνές που μπορούν να στεγάσουν πάνω από 3 εκ. πρόσφυγες αλλά κανένας δεν πάει. Μηδέν ο αριθμός απορρόφησης προσφύγων από την Συρία.

Οι σκηνές που κατασκευάστηκαν από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, στη δεκαετία του 1990 και αναβαθμίστηκαν το 1997 και δεν τις διαπερνά εύκολα ούτε η φωτιά,χρησιμεύουν αποκλειστικά για την φιλοξενία του ετήσιου ισλαμικού προσκυνήματος στη Μέκκα. Κάθε μια από τις χιλιάδες κλιματιζόμενες σκηνές διαθέτει ξεχωριστούς χώρους που περιλαμβάνουν κουζίνα και μπάνιο.

Όπως επισημαίνουν πολλοί παρατηρητές του δράματος των προσφύγων της Συρίας, θα μπορούσαν να γίνουν καταφύγιο για χιλιάδες πολίτες που έχουν εκτοπιστεί από τον εμφύλιο πόλεμο της χώρας..

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post, οι πλούσιες  αραβικές χώρες του Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Κουβέιτ έχουν απορροφήσει μηδενικό αριθμό προσφύγων της Συρίας.Σε αντίθεση, ο Λίβανος έχει δεχτεί 1.3 εκ. πρόσφυγες – περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού του.

ΠΗΓΗ:enallaktikos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου