Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΕΛΗΞΕ ΑΙΣΙΑ Η ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Η αεροπειρατεία έληξε με την παράδοση του αεροπειρατή στις αρχές. Ελεύθεροι οι επιβάτες της πτήσης της Egypt Air. Για πρόσωπο ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης έκανε λόγο η Λευκωσία.
Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις τελικά ο δράστης της αεροπειρατειας παραδόθηκε στις Κυπριακές Αρχές.
Το Κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως το όνομα του δράστη είναι Seif Eldin Mustafa 59 ετών πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού.
Αλλαλούμ επικράτησε σχετικά με τα αιτήματα που προέβαλλε καθώς την μία ζητούσε την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου, την άλλη να μιλήσει με μια Κύπρια γυναίκα που φερόταν να έχει σχέση και τέλος να ζητά άσυλο από τη ΕΕ..

Ασταθές άτομο ο αεροπειρατής

Άτομο ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης>>, χαρακτήρισε τον αεροπειρατή, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Αλέξανδρος Ζήνων, σε δηλώσεις λίγο πριν από τη λήξη της αεροπειρατίας.
Δεν πρόκειται περί τρομοκρατίας, αλλά περί ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης, τα κίνητρα του οποίου δεν έχουν ξεκαθαριστεί.
Παρ' όλα αυτά, συνέχισε, οι αρχές της Δημοκρατίας έλαβαν πολύ σοβαρά υποψη τις ενέργειες του αεροπειρατή με γνώμονα τη διάσωση όλων των επιβατων και του πληρώματος.
Ανέφερε ότι ειδική ομάδα της αστυνομίας εκπαιδευμένη στις διαπραγματεύσεις, διαπραγματευτόταν με τον αεροπειρατή με στόχο να πεισθεί να παραδοθεί.

Και οι 72 επιβαίνοντες είναι καλα

Όλα τα άτομα και τα εβδομήντα δύο που επέβαιναν στο αεροσκάφος είναι καλά , ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.
Μιλώντας στο ΡΙΚ, ανέφερε πως αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάκριση του αεροπειρατή από τις αρμόδιες αρχές της δημοκρατίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η μετάφραση της επιστολής την οποία ο αεροπειρατής ζητούσε να παραδοθεί στην πρώην σύζυγό του.
Ερωτηθείς ποιά ήταν τελικώς τα κίνητρα και τα αιτήματα του αεροπειρατή, ο κύριος Χριστοδουλδίδης, συνέστησε υπομονή έως ότου ολοκληρωθεί η ανάκριση αλλά και η μετάφραση της επιστολής.
Με την ολοκλήρωση των δύο αυτών διαδικασίων, τόνισε θα δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξέφρασε επίσης εκ μέρους του προέδρου της δημοκρατίας την ικανοποίησή του και μετέφερε τα συγχαρητήρια του, για την ολοκλήρωση αυτής της δύσκολης διαπραγμάτευσης που είχε τελικώς αίσιο αποτέλεσμα.
Ερωτηθείς κατά πόσο ανάμεσα στους επιβάτες ήταν δύο Ελλαδίτες, ο κύριος Χριστοδουλίδης, είπε πως υπάρχουν κάποιες πληροφορίες αλλά θα δοθεί είπε ο κατάλογος όλων των επιβαινόντων.
ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου