Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΙΡΑΝΗ ΠΕΤΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΔΗΛΑ!!


Η ζωή στην Τεχεράνη για τις γυναίκες, δεν θυμίζει τίποτα από τη δική μας Δύση. Θύμιζε όμως πριν το 1979, πριν περάσουμε σε ενδυνάμωση των θρησκευτικών καθεστώτων.
Στο σύγχρονου Ιράν, η μαντίλα επιβάλλεται δια νόμου. Οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να φορούν το συγκεκριμένο ρούχο για να μην επέμβει η αστυνομία Ηθικής και τις συλλάβει.
Η τιμωρία τους είναι χρηματικό πρόστιμο, φυλάκιση ή μαστίγωμα, ανάλογα με το τι αποφανθεί το δικαστήριο το οποίο πολλές φορές εξαντλεί την αυστηρότητα του.
Το θεοκρατικό αυταρχικό καθεστώς εγκαθιδρύθηκε στο Ιράν μετά την ανατροπή του Σάχη από τον αγιατολάχ Χομεϊνί το 1979. Από τότε επιβλήθηκε ο θρησκευτικός νόμος, η μαντίλα για τις γυναίκες και πολλές άλλες απαγορεύσεις, κόντρα στα όσα ίσχυαν στο κράτος τη δεκαετία του '70.
Πέρασαν 36 χρόνια από το 1979 και σήμερα, μια νεαρή δημοσιογράφος και ακτιβίστρια που δεν φοβάται να δείξει το πρόσωπο της στις κάμερες, "τρέχει" μια καμπάνια ελπίδας για τις συμπατριώτισσες της. Η Masih Alinejad είναι υπεύθυνη για τη δράση My Stealthy Freedom που έχει συγκεντρώσει πάνω από 800.000 followers στο Facebook.
ΠΗΓΗ:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου