Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 17 - 5 - 2016

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια κυρίως το απόγευμα και πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια, αναμένει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία,  ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ:
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν και τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το μεσημέρι σταδιακά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα και το βράδυ στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα φθάσει από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησοαναμένεται αίθριος καιρός. Κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και πιθανώς στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 χαμηλότερη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι στη Θεσσαλία και στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια το πρωί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη Κρήτη κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών ή σποραδικών όμβρων και σταδιακή βελτίωση. Στα νότια γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση, ενώ στα νότια θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
ΠΗΓΗ:newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου