Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΟΤΑΝ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ...ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ Η ΤΣΣΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΤΟΥΔΗ

Από τον Αλέξανδρο Γιαμάκη













Βρήκε τον δάσκαλό του......

ΤΣΣΚΑ-Φενερμπαχτσε 101-96 (κ.α. 83-83). Ο Ζελιμιρ Ομπραντοβιτς, βάλθηκε να τρελάνει ξανά την Ευρωπη, αναλαμβάνοντας μίαΤούρκικη ομάδα χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη ιστορία στα Ευρωπαικά κύπελλα,να την οδηγήσει στην κατάκτηση της Euroleague. 
Οι περισσότεροι παίκτες που στελέχωσαν το ρόστερ έμπειροι, όμως αν η φανέλα δεν είναι βαριά, συνήθως παίζει ρόλο. Πέρυσι έχασαν στον ημιτελικό του f4 εύκολα απ' τη ΡΕΑΛ, φέτος κατάφεραν με λίγη δόση τύχης να κερδίσουν τη Λαμποραλ στην παράταση και να βρουν στον τελικό την έμπειρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Προπονητής στη Ρωσική ομάδα, ο συνεργάτης, μεταφραστής στον Παναθηναικο και κουμπάρος του Δημήτρης Ιτούδης.Ένας Ελληνας φέρελπις προπονητής, χωρίς όμως κάποιον Ευρωπαικο τίτλο ως head coach.
Η ΤΣΣΚΑ λόγω της βαριάς φανέλας κυρίως, καθώς είχε κατακτήσει στο παρελθόν 6 Κ.Π.Ε.+ τους χαμένους τελικούς και τις συνεχείς συμμετοχές στα f4, προηγήθηκε με 21 πόντους διαφορά στη διάρκεια και στο 30' με 16 πόντους. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Ζότς, ο οποίος σε 8 τελικούς ενιαίας Ευρωλίγκα τους είχε κερδίσει όλους. Συν τη γνωστή ηττοπάθεια της ΤΣΣΚΑ, που τουλάχιστον 3 φορές της έχουν γυρίσει ματς σε f4 το οποίο προηγείτο με πάνω από 15 πόντους. Οι Τούρκοι επέστρεψαν, προηγήθηκαν με 2 βολές του Σλούκα 83-81 16'' πριν το τέλος. Ο Ντε Κολο αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο, όμως ο Κχριάπα πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε. Με 1'' να απομένει ο Ούντο αστόχησε, το ματς πήγε παράταση κι εκεί η εμπειρία της ΤΣΣΚΑ, νίκησε την ηττοπάθεια, καθως η Φενερ δεν είχε λύσεις και παραδόθηκε
Έτσι ο δάσκαλος έχασε για πρώτη φορά σε τελικό-τι τραγικό- από τον μαθητή του. Τα συγχαρητήρια και στους δύο, στον νικητή γιατί κέρδισε αντίπαλο και...φαντάσματα, ενώ στον ηττημένο γιατί φάνηκε σαν έμπειρη ομάδα με δυνατό χαρακτήρα κι όχι σαν ασήμαντη άτιτλη κι αυτό οφείλεται στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου