Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Πόσο διαφορετικό θα είναι το νέο 3310; Οι πρώτες διαρροές για τα χαρακτηριστικά του είδαν το φως της δημοσιότητας



Το «ανθεκτικότερο κινητό του κόσμου» ετοιμάζεται να ξαναβγεί στην αγορά σε βελτιωμένη έκδοση και με νέες δυνατότητες
Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως η εταιρία HMD (σ.σ. που διατηρεί τα δικαιώματα χρήσης του Nokia brand) ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το μοντέλο 3310, το «θρυλικό» κινητό τηλέφωνο που παραμένει μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς για τους χρήστες χάρη στην αντοχή, την αξιοπιστία και την αυτονομία της μπαταρίας του.

Η νέα βελτιωμένη έκδοση έρχεται σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί μια μοντέρνα συσκευή που θα έχει όμως τα χαρακτηριστικά της παλιάς- θα είναι σχεδόν άφθαρτη και θα έχει μεγάλης διάρκειας μπαταρία.

Σύμφωνα με το κινεζικό site Vtech, που ισχυρίζεται ότι περιήλθαν στην κατοχή του αποκλειστικές πληροφορίες, το νέο 3310 θα μοιάζει μεν στην εμφάνισή του με το παλιό, αλλά θα είναι ελαφρύτερο και πιο λεπτό.

Επίσης, σε αντίθεση με το αυθεντικό 3310, η οθόνη της νέας έκδοσης θα είναι έγχρωμη και μεγαλύτερη, ενώ τα πλήκτρα θα έχουν μικρές διαφορές στο σχεδιασμό τους.

Η νέα έκδοση του 3310 θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα όπως κόκκινο, κίτρινο και πράσινο.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό το καινούργιο Nokia 3310 θα είναι feature phone, όχι smartphone, κάτι που σημαίνει πως οι δυνατότητες πλοήγησης στο ίντερνετ θα είναι περιορισμένες. Επίπλέον, δεν πρόκειται να διαθέτει λειτουργικό σύστημα android κάτι που θα επιτρέψει στην τιμή του να μην ξεπερνά τα €60.

Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις από την εταιρία HMD, θα γίνουν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του Mobile World Congress.


Με πληροφορίες από Mashable

Πηγη lifo.gr

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Δείτε γιατί τα γράμματα στο πληκτρολόγιο είναι ανακατεμένα


Παρατηρώντας το πληκτρολόγιο ενόςυπολογιστή ή μιας παλαιότερης γραφομηχανής σας θα διακρίνετε πως τα γράμματα είναι ανακατεμένα και δεν είναι με αλφαβητική σειρά.
Η γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1968 στις ΗΠΑ, από τον Κρίστοφερ Σολς Λάθαμ και περιελάβανε έναν κινητό μηχανισμό με μελάνι, έναν μοχλό για την συστροφή του χαρτιού και ένα πληκτρολόγιο με γράμματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα αλφαβητικά.


Από την αρχή της λειτουργίας τους, οι γραφομηχανές παρουσίασαν αρκετά προβλήματα, επειδή μπλόκαραν συνέχεια τα γράμματα και «κολλούσαν», εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας των γραμματέων. Η μόνη λύση στο πρόβλημα αυτό ήταν να μειώσουν την ταχύτητα τους οι δακτυλογράφοι ώστε να μην «κολλάνε» τα πλήκτρα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το πρόβλημα παρουσίαζαν κυρίως τα πρώτα γράμματα της Αλφαβήτα.
 Ο Λάθαμ σκέφτηκε την μοναδική λύση που θα έλυνε αυτό το πρόβλημα: Έπρεπε να ανακατέψει τα γράμματα έτσι ώστε οι γραμματείς να μπερδευτούν και μειώσουν την ταχύτητα τους.
Η εύρεσή του αυτή, ήταν μεγαλειώδης και η επιτυχία της αποτυπώθηκε πολύ γρήγορα και στην πράξη. Απέδειξε ότι τελικά, ανακάτεμα των γραμμάτων ήταν η μοναδική λύση.
Η ταχύτητα των γραμματέων μειώθηκε αισθητά, αφού για να σχηματίσουν πλέον μια λέξη έπρεπε να «διανύσουν» μεγαλύτερη απόσταση με τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιοαλλά και να ψάξουν λίγο παραπάνω τα γράμματα.
Η επιτυχία του πληκτρολογίου «QYERTY», συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. 
Πηγη www.newpost.gr

Πώς θα μοιάζει η Αθήνα εάν αλλάξει. Τι αλλαγές θα γίνουν


Η Αθήνα έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να την κάνουν μία φιλική, όμορφη, Μεσογειακή και Ευρωπαϊκή Μητρόπολη, που θα θέλει κάποιος να ζήσει και να εργαστεί.


κουβέντα που δεν λέει να ανοίξει είναι για το μέλλον του κέντρου της Αθήνας. Τα τελευταία 2 χρόνια βλέπουμε η πόλη να βιώνει μία ισχυρή τουριστική άνοδο κυρίως λόγω της τάση για το λεγόμενο "city break" όμως αυτό δεν συνοδεύεται από κινήσεις για τον σχεδιασμό της πόλης και την περαιτέρω αύξηση που θα έχει στο μέλλον.

Ένας άλλος παράγοντας που αναμένεται να "ταρακουνήσει" την πρωτεύουσα είναι και η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό, που θα φέρει αλλαγές τόσο σε κοντινές συνοικίες της (Κυψέλη, Γκύζη, Αλεξάνδρας) αλλά και στο κέντρο της πόλης μιας και προβλέπονται σταθμοί σε Εξάρχεια, Ακαδημίας, Κολωνάκι και Ευαγγελισμό.

Τρίτος παράγοντας είναι το μόνιμο πρόβλημα που έχει το κέντρο, καθώς εξακολουθεί να αποτελεί διαμπερή προορισμό οδικών μετακινήσεων από τη μία περιοχή στην άλλη. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο, πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις έχουν κληθεί να το αντιμετωπίσουν και οι περισσότερες το έχουν κάνει με επιτυχία.
Με βάση τα τρία παραπάνω είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η Αθήνα τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει. Μαζί της θα αλλάξει και το κέντρο, όμως το ζητούμενο είναι να γίνει συντεταγμένα και όχι γιατί θα γίνει μία γραμμή Μετρό ή γιατί έχει τουριστική άνοδο.
Με μία τέτοια λογική θα μπορούσαμε όντως να πετύχουμε μία μεταμόρφωση της Αθήνας που ναι μεν είναι μια πολύ όμορφη πόλη, βρίσκεται όμως κάτω από ένα σεντόνι βρωμιάς, κακής διαχείρισης και έλλειψης σχεδιασμού.
Το κέντρο της πόλης της Αθήνας έχει διαμάντια που η σημερινή τους εικόνα δεν τα αφήνει τα αναδειχθούν. Το εμπορικό τρίγωνο χρειάζεται επειγόντως ένα lifting σε επίπεδο πεζοδρόμησης και εικόνας. Οι οδικοί άξονες Β.Όλγας, Αμαλίας, Β.Σοφίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σόλωνος, Αθηνάς, Πατησίων, Αγίου Κωνσταντίνου, Πειραιώς, πρέπει επίσης να ανασχεδιαστούν κυκλοφοριακά και αν είναι δυνατόν να γίνει ένας νοητός κύκλος με απόλυτα περιορισμένη κυκλοφορία στα ι.χ. και άνοιγμα στο Τραμ που θα λειτουργεί ως τροφοδότης των 3+1 γραμμών Μετρό, με πλήρη προτεραιότητα στα ποδήλατα και τους πεζούς για να δοθεί ώθηση στην Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, ένας όρος που στην Ευρώπη είναι πλέον το απόλυτο συστατικό για όλα τα αστικά έργα . Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε αν θέλουμε μία πόλη για τα αυτοκίνητα ή για τους κατοίκους.
Το κέντρο επίσης έχει ανάγκη από χώρους, από ανοίγματα καθώς είναι "στριμωγμένη". Απαλλοτριώσεις και Αναπλάσεις χώρων στο κέντρο και πέριξ αυτού πρέπει να μπουν στην ατζέντα και να αρχίσουμε σοβαρά να σκεφτόμαστε πως θέλουμε να είναι το κέντρο της πόλης τα επόμενα 30 χρόνια. Η πόλη που ασφυκτικά χτίστηκε από το 1950 μέχρι το 2000 πρέπει κάπως να "απελευθερωθεί" και πάρει ανάσες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
Εξίσου σημαντικό είναι να δούμε την χρήση των κτιρίων. Στο κέντρο υπάρχουν εξαιρετικά κτίρια που σήμερα λόγω κρίσης είναι άδεια. Εδώ υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για να μπορέσει να ζωντανέψει η πόλη που σήμερα υπάρχει μόνο τις εργάσιμες ώρες και στους δρόμους που υπάρχει κίνηση λόγω εστιατορίων-μπαρ κλπ. Με την αλλαγή χρήσης τέτοιων κτιρίων κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι δυνατό.
Έχω επίσης αναφέρει πολλές φορές ότι η σημερινή εικόνα και η λειτουργία της Αγοράς στην Αθηνάς είναι προσβλητική για την πόλη. Ας κάνουν οι υπεύθυνοι ένα ταξίδι σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις να δουν υπέροχες, πεντακάθαρες κλειστές αγορές σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και ας προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα. Το σημερινό καθεστώς λειτουργίας αυτής της αγοράς δυσφημεί την εικόνα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Αθήνας και φέρνει περισσότερο σε επαρχιακή αγορά στη Μέση Ανατολή. Ο Πειραιάς που έχει ακόμα χειρότερη και μάλιστα ανοιχτή αγορά, ετοιμάζει να κάνει τη μεγάλη στροφή και να δημιουργήσει μία σύγχρονη κλειστή Αγορά. Στην Αθήνα;
Ένα κατά την άποψη μου κρυμμένο διαμάντι για το κέντρο της Αθήνας είναι και ο άξονας Β.Κωνσταντίνου-Πλατεία Καραϊσκάκη-Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός (Σ.Λαρίσης). Σε κάθε Πρωτεύουσα η περιοχή γύρω από τον Κεντρικό της Σταθμό είναι ζωντανή σχεδόν όλο το 24ωρο. Στην Αθήνα αυτό όχι μόνο δεν συμβαίνει αλλά η περιοχή είναι υποβαθμισμένη και μετά από κάποια ώρα ακόμα είναι και επικίνδυνη.
Εδώ, λόγω της αναβάθμισης των σιδηροδρομικών μεταφορών που είναι σε προχωρημένο στάδιο, μπορεί να γίνει ένα σχέδιο ανάπλασης της περιοχής, δημιουργίας ξενοδοχείων, ανοιχτών χώρων, ώστε και το κέντρο να επεκταθεί μέχρι τον Σιδ.Σταθμό αλλά και να δοθούν κίνητρα ώστε να αναγεννηθεί η περιοχή και να αποτελέσει σημείο δημιουργίας εμπορικών δραστηριοτήτων και να γίνει πνεύμονας ανάπτυξης.
Βέβαια, το μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει η Αθήνα δεν είναι μόνο να αναπλάσει και να επαναφέρει την πόλη σε μία καλύτερη κατάσταση αλλά να δημιουργήσει και βάσεις για τις μελλοντικές γενιές. Το πλέον πρόσφορο σημείο για το μέλλον της πόλης δεν είναι άλλο από την περιοχή του Βοτανικού, στον Ελαιώνα που σήμερα μόλις 2χλμ από το κέντρο δεν μοιάζει καν με αστικό σημείο, έχει όμως τεράστια άξια για την επέκταση του κέντρου και μπορεί να είναι ένα σημείο που θα αναπτυχθεί η πόλη, συντεταγμένα όμως, με σχέδιο, με υποδομές. Εκεί θα μπορούσε να γίνει το city της Αθήνας καθώς είναι μία έκταση σχεδόν "παρθένα" που με ένα συγκροτημένο, φιλόδοξο πολυετές πλάνο θα μεταμόρφωνε την πόλη κατά πολύ.
Η σημερινή πραγματικότητα της πόλης είναι όντως γκρίζα και δύσκολη. Όμως η Αθήνα έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να την κάνουν μία φιλική, όμορφη, Μεσογειακή και Ευρωπαϊκή Μητρόπολη, που θα θέλει κάποιος να ζήσει και να εργαστεί, όχι να φύγει μακριά της. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται σχέδιο, τόλμη και βούληση. Την έχουμε;


Πηγή: ypodomes.com (κείμενο: Νίκος Καραγιάννης)

24ωρη απεργία για τις 2 Μαρτίου προκήρυξαν οι νοσοκομειακοί γιατροί



Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο, προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία στις 2 Μαρτίου και πανελλαδική συγκέντρωση την ίδια ημέρα, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αναφέρει ότι «με το νόμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προστίθεται ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων» και κάνει λόγο για «μειώσεις συντάξεων μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους και επιβολή νέων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές».

«Η ενοποίηση των ταμείων θα έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των παροχών Υγείας και Πρόνοιας και την εξίσωση προς τα κάτω. Η ασφάλιση μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση, ενταφιάζεται οριστικά ο κοινωνικός της χαρακτήρας και δημιουργείται το πλαίσιο για την απεμπλοκή του κράτους», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά.

«Ο νέος ασφαλιστικός και φορολογικός νόμος είναι ένα πρόχειρο, ανεφάρμοστο και ανθρωποκτόνο νομοθέτημα που θα οδηγήσει στην επαγγελματική εξόντωση και στην οικονομική εξαθλίωση τον επιστημονικό κόσμο της χώρας. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέτρα για να αποτρέψουμε την εφαρμογή του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Απεργία ΜΜΜ: Τρεις νέες απεργίες σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ


Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ (Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ) με αίτημα να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών μειώνοντας -όπως υποστηρίζει το Σωματείο- τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.

Αποφασίστηκαν τρεις 24ωρες απεργίες: την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, την Τετάρτη 1η Μαρτίου και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017. «Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το "δούρειο ίππο" για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. «Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική».

www.dikaiologita.gr

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ, ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ..

Κλειστοί θα είναι το Σάββατο και την Κυριακή τρεις σταθμοί του μετρό, λόγω εργασιών για την εγκατάσταση του αυτόματου εισιτηρίου. Πρόκειται για τους σταθμούς Πανεπιστήμιο και Άγιος Ιωάννης της γραμμής 2 και Αγία Μαρίνα της γραμμής 3.

Οι συρμοί του μετρό θα περνούν από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να κάνουν στάση.


ΠΗΓΗ:logiastarata.gr