Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Δείτε γιατί τα γράμματα στο πληκτρολόγιο είναι ανακατεμένα


Παρατηρώντας το πληκτρολόγιο ενόςυπολογιστή ή μιας παλαιότερης γραφομηχανής σας θα διακρίνετε πως τα γράμματα είναι ανακατεμένα και δεν είναι με αλφαβητική σειρά.
Η γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1968 στις ΗΠΑ, από τον Κρίστοφερ Σολς Λάθαμ και περιελάβανε έναν κινητό μηχανισμό με μελάνι, έναν μοχλό για την συστροφή του χαρτιού και ένα πληκτρολόγιο με γράμματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα αλφαβητικά.


Από την αρχή της λειτουργίας τους, οι γραφομηχανές παρουσίασαν αρκετά προβλήματα, επειδή μπλόκαραν συνέχεια τα γράμματα και «κολλούσαν», εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας των γραμματέων. Η μόνη λύση στο πρόβλημα αυτό ήταν να μειώσουν την ταχύτητα τους οι δακτυλογράφοι ώστε να μην «κολλάνε» τα πλήκτρα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το πρόβλημα παρουσίαζαν κυρίως τα πρώτα γράμματα της Αλφαβήτα.
 Ο Λάθαμ σκέφτηκε την μοναδική λύση που θα έλυνε αυτό το πρόβλημα: Έπρεπε να ανακατέψει τα γράμματα έτσι ώστε οι γραμματείς να μπερδευτούν και μειώσουν την ταχύτητα τους.
Η εύρεσή του αυτή, ήταν μεγαλειώδης και η επιτυχία της αποτυπώθηκε πολύ γρήγορα και στην πράξη. Απέδειξε ότι τελικά, ανακάτεμα των γραμμάτων ήταν η μοναδική λύση.
Η ταχύτητα των γραμματέων μειώθηκε αισθητά, αφού για να σχηματίσουν πλέον μια λέξη έπρεπε να «διανύσουν» μεγαλύτερη απόσταση με τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιοαλλά και να ψάξουν λίγο παραπάνω τα γράμματα.
Η επιτυχία του πληκτρολογίου «QYERTY», συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. 
Πηγη www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου